Facebook Pixel Ολυμπιακός: "Φωνάζει" το πρόβλημα του Ολυμπιακού - Ήταν ο χειρότερος του γηπέδου - Τον… σκότωσε ο πρώην!
Μπάσκετ
| 2022-11-22 23:56:00

"Φωνάζει" το πρόβλημα του Ολυμπιακού - Ήταν ο χειρότερος του γηπέδου - Τον… σκότωσε ο πρώην!

του Pick n' Scroll
"Φωνάζει" το πρόβλημα του Ολυμπιακού - Ήταν ο χειρότερος του γηπέδου - Τον… σκότωσε ο πρώην!

Τι πρέπει να αλλάξει άμεσα και ποιος θα κάνει τη διαφορά. Γιατί η ήττα από τη Μακάμπι δεν αποτελεί καταστροφή, αλλά ένα καλό μάθημα και ποιοι πρέπει να βελτιωθούν άμεσα για να βοηθήσουν το σύνολο του Μπαρτζώκα.

Ο Ολυμπιακός το αήττητό του μακριά από το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καθώς η Μακάμπι επικράτησε με 90-84. Για τρία δεκάλεπτα, τα πρώτα, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα έπαιξε όπως έπρεπε, έπαιξε όπως γνωρίζει ο πολύς κόσμος. Με πολύ καλή άμυνα, με ενέργεια, με στόχο στην επίθεση, με πολύ καλά ποσοστά. Σχεδόν όλα αυτά, όμως, πήγαν περίπατο στην τελευταία περίοδο. Εκεί οι Πειραιώτες έχασαν τα αυγά και τα καλάθια, μαζί και το παιχνίδι. Η άμυνά τους άρχισε πλέον να μπάζει, στην επίθεση χάθηκαν εύκολα σουτ, χάθηκαν επίσης και εύκολες μπάλες, είτε στο κατέβασμα, είτε στις πάσες.

Η Μακάμπι δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη και έτσι επέστρεψε στις νίκες, αφού προερχόταν από τρεις συνεχόμενες ήττες.

Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού, Ουέιντ Μπόλντγουιν, και ο πρωταθλητής με την Ισπανία, Λορέντζο Μπράουν, ήταν εκείνοι, που έκαναν την ζημιά στους Πειραιώτες. Από τους τελευταίους ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης πήγε να σώσει και πάλι την κατάσταση στο τέλος, αλλά ήταν μόνος του. Εκανε ρεκόρ με τους 21 πόντους, που σημείωσε, αλλά αυτό ήταν το τελευταίο, που τον ένοιαζε όπως και τον Ολυμπιακό.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν καταστρέφονται με αυτή την ήττα, αλλά πήραν ένα καλό μάθημα για το πώς μπορεί να χαθεί ένα παιχνίδι σε μικρό χρονικό διάστημα. Παράλληλα είδαν και τις γενικότερές τους αδυναμίες, που έχουν να κάνουν περισσότερο με την προσαρμογή των νεοαποκτηθέντων. Ο Μπολομπόι δεν έκανε τίποτα, Πίτερς και Κάνααν απλά προσπάθησαν. Για να κάνει, όμως, την υπέρβαση ο Ολυμπιακός χρειάζεται κάτι περισσότερο από αυτούς τους παίκτες, για τους οποίους έχει δαπανήσει χρήματα.

Και η διαφορά μπορεί περισσότερο να γίνει από τον Κάνααν, καθώς είναι περιφερειακός. Οι ψηλοί δεν μπορούν εύκολα να αλλάξουν τα δεδομένα σε μία ομάδα, ειδικά έτσι όπως είναι διαμορφωμένος ο Ολυμπιακός.

Ακόμη και τον Μήτογλου να πάρουν οι Πειραιώτες, θα τους βοηθήσει, αλλά δεν θα τους αλλάξει την ζωή.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags