Facebook Pixel Euroleague: Αυτή θα είναι η ομάδα-έκπληξη της Euroleague - Κόουτς για κούπες, NBAers και ο... μπόμπερ του Μουντομπάσκετ!
Μπάσκετ
| 2023-09-23 09:38:00

Αυτή θα είναι η ομάδα-έκπληξη της Euroleague - Κόουτς με κούπες, NBAers και ο... μπόμπερ του Μουντομπάσκετ!

Του Γιώργου Βροντάκη

Κανείς δεν την περιμένει, κανείς δεν την υπολογίζει. Ωστόσο, έχει έναν από τους καλύτερους προπονητής της διοργάνωσης στον πάγκο της και παίκτες με ποιότητα και τρομερές παραστάσεις. Ήταν από τις απογοητεύσεις της περσινής σεζόν και φέτος θέλει να το restart, κάνοντας σπουδαίες μεταγραφές.

Η Μπάγερν Μονάχου ήταν από τις απογοητεύσεις της περσινής σεζόν και φέτος θέλει να κάνει το restart με τον Πάμπλο Λάσο στον πάγκο της

Οι Βαυαροί δεν τα πήγαν καθόλου καλά πέρσι στην κορυφαία μπασκετική ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και φέτος έκαναν ριζικές αλλαγές στο ρόστερ, αλλά πρώτα ξεκίνησαν από την τεχνική ηγεσία.

Ο Ιταλός τεχνικός μετά την απογοητευτική σεζόν αποτέλεσε παρελθόν από το Μόναχο και τη θέση του ανέλαβε ο Πάμπλο Λάσο. Ο Ισπανός προπονητής έχει σηκώσει δύο φορές την Ευρωλίγκα και θα μπορούσε και τρίτη αν την περσινή σεζόν δεν αποχωρούσε από τη «Βασίλισσα» λόγω εμφράγματος του μυοκαρδίου. Ο 55χρονος κόουτς έχει την κατάλληλη εμπειρία και γνώσεις για να οδηγήσει τη Μπάγερν Μονάχου, όχι μόνο στα πλέι οφ, αλλά και στο Final Four.

Με άρωμα NBA

Η βαυαρική μηχανή αναμένεται να αποτελέσει την ομάδα της Euroleague για τη σεζόν 2023-24, αφού έχει αποκτήσει παίκτες όπως ο γκαρντ Λεάντρο Μπολμάρο που έχει περάσει από το ΝΒΑ, ο επίσης γκαρντ Σιλβέν Φρανσισκό που μας έδειξε τα διαπιστευτήρια του στο Περιστέρι, αλλά και ο σκόρερ Κάρσεν Έντουαρντς.

Ο Πάμπλο Λάσο εμπιστεύτηκε μια θέση στο ρόστερ του στον γνώριμο από Ευρωλίγκα, Ντέβιν Μπούκερ, αλλά και τον NBAer σέντερ, Σέρζε Ιμπάκα. Ο Ισπανός επιστρέφει στην EuroLeague έπειτα από 14 σεζόν στο ΝΒΑ, κατά τη διάρκεια των οποίων κέρδισε ένα δαχτυλίδι πρωταθλήματος (2018-19) και ήταν στην καλύτερη αμυντική πεντάδα τις σεζόν 2011-12, 2012-13, 2013-14.

Η παλιά φρουρά

Η Μπάγερν Μονάχου, όμως, κράτησε και τον κορμό της με τον Βλάντιμιρ Λούσιτς να αποτελεί τον ηγέτη και αρχηγό της, ενώ παρέμεινε και ο Γερμανός μπομπέρ, Αντρέας Ομπστ, ο οποίος έδειξε και στο πρόσφατο Μουντομπάσκετ τι μπορεί να κάνει έξω από τα 6.75μ. Επίσης, ο συμπαίκτης του στην Εθνική Γερμανίας, Ισαάκ Μπονγκά και ο σταθερός και χρήσιμος γκαρντ, Νικ Ουέιλερ-Μπαμπ.


Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags