«Το πιο ιδιαίτερο παιχνίδι της σεζόν», χαρακτήρισε ο Βίλι Ερνανγκόμεθ τη μάχη που θα δώσει στο παρκέ με τον αδερφό του Χουάντσο.

Εδώ και αρκετό καιρό, τα δύο αδέρφια έχουν σημειώσει στο ημερολόγιό τους την ημερομηνία αυτής της Παρασκευής, 3 Νοεμβρίου. Ο Παναθηναϊκός θα επισκεφτεί την Μπαρτσελόνα στο «Παλάου» για την 6η αγωνιστική της Euroleague και αυτή θα είναι η πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση μετά την επιστροφή τους στην Ευρώπη.

«Τη στιγμή που η μπάλα είναι στον αέρα, θα είμαστε αντίπαλοι»

Ο μεγαλύτερος από τους αδερφούς Ερνανγκόμεθ θα υποδεχθεί τον Χουάντσο και πρόκειται επίσης για ένα εξαιρετικό τεστ μεταξύ δύο ιστορικών παικτών της διοργάνωσης, που φιλοδοξούν να πάνε στο Final Four φέτος.

«Είναι ένα πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι γιατί θα έρθουμε αντιμέτωποι για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα και μετά από τόσα χρόνια στο  ΝΒΑ , ειδικά για την οικογένεια, θα είναι συναρπαστικό. Τώρα, τη στιγμή που η μπάλα είναι στον αέρα, θα είμαστε αντίπαλοι και είναι πολύ σημαντικό για εμάς να πετύχουμε αυτή τη νίκη μπροστά στους οπαδούς. Θα είναι το πιο ιδιαίτερο παιχνίδι της σεζόν και θέλω να το κερδίσω», δήλωσε ο σέντερ των Καταλανών.

Καλύτερος στα ριμπάουντ ο Χουάντσο

Ο Βίλι έχει αρχίσει και βρίσκει τα πατήματα του με τον 29χρονο σέντερ να προέρχεται από εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στη Βαλένθια (71-68) με 22 πόντους και 8 ριμπάουντ. Είναι ο τρίτος σκόρερ της Μπάρτσα στην Ευρωλίγκα (11,4 πόντοι) και ο δεύτερος ριμπάουντερ (5), όμως, η διαδικασία προσαρμογής του Χουάντσο στην Αθήνα είναι κάπως πιο περίπλοκη, όπως φαίνεται από τους αριθμούς του, καθώς έχει 5,4 πόντους και 5,6 ριμπάουντ.

«Ο Χουάντσο έχει πολλές αρετές, αν με μαρκάρει θα έχουμε υπεροχή»

Πάντως, ο Βίλι αποθέωσε τον Χουάντσο και αποκάλυψε πως θα δώσει ειδικές συμβουλές στους Αμπρίνες και Κάλινιτς για να τον σταματήσουν:

«Είναι ένας πολύ δύσκολος παίκτης στην άμυνα, είναι πολύ ευέλικτος και έχει πολλές αρετές: μπορεί να σουτάρει, μπορεί να διεισδύσει, είναι εξαιρετικός στα επιθετικά ριμπάουντ... Έχει πολύ καλή ανάγνωση του παιχνιδιού και είναι πολύ έξυπνος. Θα δώσω συμβουλές στον Αμπρίνες και στον Κάλινιτς για να είναι καλά προετοιμασμένοι. Από την άλλη, αν με μαρκάρει σίγουρα θα έχουμε υπεροχή, οπότε σχεδόν προτιμώ να το κάνει αυτός παρά ένας από τους σέντερ της ελληνικής ομάδας», είπε ο μεγάλος αδερφός.

Το όνειρό να παίξουν μαζί σε σύλλογο

Ο σέντερ της Μπατσελόνα θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην Ευρωλίγκα τον αδερφό του Χουάντσο, τον οποίο κυνήγησε και η Μπάρτσα το καλοκαίρι και τελικά κατέληξε στον Παναθηναϊκό, αφού οι Καταλανοί ήθελαν με αυτό το δίδυμο να καλύψουν την απώλεια του Νίκολα Μίροτιτς. Ο Βίλι εξέφρασε την επιθυμία του να παίξουν μαζί στο εγγύς μέλλον και σε σύλλογο: «Θα ήταν ένα όνειρο. Το να μπορώ να μοιραστώ τα αποδυτήρια του συλλόγου με τον αδερφό μου είναι κάτι που περιμένουμε με ανυπομονησία. Το να παίζεις μαζί του στην εθνική ομάδα είναι ήδη απίστευτο, σίγουρα θα ήταν υπέροχο να αγωνίζεσαι μαζί για τίτλους σε έναν σύλλογο. Ελπίζω ότι μπορεί να συμβεί», τόνισε.

Χωρισμένη στα δύο η οικογένεια

Το μπάσκετ είναι κάτι που έχουν στο αίμα τους και τα δύο αδέρφια. Ο πατέρας του, Γκιγιέρμο, έπαιξε στο υψηλότερο επίπεδο φορώντας τη φανέλα της Εστουντιάντες. Η μητέρα τους, γερμανικής καταγωγής, είναι η Μαργαρίτα Βόνι Γκουεγιέρ, η οποία έπαιξε 158 παιχνίδια με την εθνική Ισπανίας και ήταν πρωταθλήτρια Ευρώπης το 1993 και 5η Ολυμπιονίκης στη Βαρκελώνη το 1992. Επίσης, η μικρότερη της οικογένειας, η 23 χρονη Άντρεα, υπέγραψε στη Λεγκανές, αφού ολοκλήρωσε την ακαδημαϊκή της εκπαίδευση σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ.

Το Μπαρτσελόνα - Παναθηναϊκός, λοιπόν, είναι ένας αγώνας με ανάμεικτα συναισθήματα στην οικογένεια από το βορειοδυτικό προάστιο της Μαδρίτης, το Λα Ρόθας.