Facebook Pixel Ακόμα να το... χωνέψει ο Κιριλένκο: ’’Το 2012 Σπανούλης και Ίβκοβιτς έκαναν το θαύμα τους στην Πόλη’’
Μπάσκετ
| 2024-01-25 07:00:00

Ακόμα να το... χωνέψει ο Κιριλένκο: ’’Το 2012 Σπανούλης και Ίβκοβιτς έκαναν το θαύμα τους στην Πόλη’’

Sportdog Team
Ακόμα να το... χωνέψει ο Κιριλένκο: ’’Το 2012 Σπανούλης και Ίβκοβιτς έκαναν το θαύμα τους στην Πόλη’’

Ο πρώην παίκτης της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν μπορεί να πιστέψει μέχρι σήμερα πώς έχασε η ομάδα του την Ευρωλίγκα το 2012.

Ο παλαίμαχος φόργουορντ και νυν πρόεδρος της ρωσικής ομοσπονδίας μπάσκετ, Αντρέι Κιριλένκο, δήλωσε ότι το 2012 τα φαβορί για την Ευρωλίγκα ήταν η «ομάδα του στρατού» και ο Παναθηναϊκός, αλλά έβγαλε το καπέλο στους Ντούσαν Ίβκοβιτς και Βασίλη Σπανούλη, τονίζοντας πως το δίδυμο εκείνο έκανε... θαύματα!

Αναλυτικά όσα είπε ο Αντρέι Κιριλένκο στο «Okko Sport»:

«Οι δύο πιο δυνατές ομάδες τη σεζόν 2011/12 ήταν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και ο Παναθηναϊκός. Κατά τη γνώμη μου, ο Ολυμπιακός δεν ήταν ομάδα για να προκριθεί στο Final Four, αλλά όπως κάνει πάντα το δίδυμο Ίβκοβιτς-Σπανούλης έκανε το… θαύμα του. Πήγαιναν βήμα-βήμα, προκρίθηκαν στο Final Four, απέκλεισαν αρχικά την Μπαρτσελόνα και στη συνέχεια μας νίκησαν στον τελικό.

Θα συμφωνήσω ότι τον τελικό δεν τον χάσαμε στο τελευταίο καλάθι του Πρίντεζη, αλλά αυτό ήταν που έμεινε. Πιστεύω ότι το χάσαμε στο τέλος της τρίτης περιόδου και στις αρχές της τέταρτης, όταν δώσαμε στον Ολυμπιακό την αίσθηση ότι θα μπορούσαν να επιστρέψουν στο ματς. Κι αυτό γιατί για πάνω από τρία δεκάλεπτα, το παιχνίδι ήταν μονόλογος, καθώς η διαφορά ήταν 15-20 πόντοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τον "έκοψε" ο Αταμάν, τον παίρνει ο Μπαρτζώκας - Σίκμα και συμβόλαιο 1 μήνα μετά το διπλό ΣΟΚ με Μιλουτίνοφ!

Ωστόσο, στο τέλος τους δώσαμε την ευκαιρία να κάνουν την αντεπίθεσή τους. Ο Ολυμπιακός έβαλε τα πρώτα τρία σουτ και οι παίκτες του άρχισαν να πιστεύουν ότι ήταν δυνατή η επιστροφή στο ματς. Και επέστρεψαν. Και μετά το ματς πήγε στο τελευταίο σουτ και δεν έχει σημασία εάν θα το έβαζε ή όχι ο Σπανούλης, αλλά πιστεύω και εκείνος θα το έβαζε. Τελικά, εκείνος πάσαρε στον Πρίντεζη. Αυτό είναι… λόττο. Ποιος να περίμενε ότι ο Σισκάουσκας θα έχανε δύο βολές, με ποσοστό 90%. Ποιος να περίμενε ότι ο Σπανούλης δεν θα έπαιρνε την επίθεση και θα πάσαρε».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags