Facebook Pixel "Εκτέλεσε" ΠΑΟ με 24π και τον θέλει ο Αταμάν - Στέλνει Ντόρσεϊ Ολυμπιακό
Μπάσκετ
| 2024-02-15 10:00:00

"Εκτέλεσε" τον ΠΑΟ με 24 πόντους και τον θέλει ο Αταμάν στο ΟΑΚΑ - "Στέλνει" τον Ντόρσεϊ σε Ολυμπιακό!

του Νίκου Στεργίου

Παίκτης με τρομακτική σεζόν στη Euroleague για το Τριφύλλι. Οι Πράσινοι τον σημείωσαν στο μπλοκάκι τους μετά (και) την εξαιρετική εμφάνισή του απέναντι τους, μόνο που μία τέτοια κίνηση αλλάζει τα δεδομένα για το γκαρντ της Φενέρ...

Έχει βουίξει η Ευρώπη ότι η Φενέρ ενδιαφέρεται για τον Κίναν Έβανς, της Ζαλγκίρις, που τυπικά "εκτελεσε" στο Κάουνας τον Παναθηναϊκό (ήταν εξαιρετικός με 24 πόντους-3 ριμπάουντ-5 ασίστ-5 κλεψίματα με 9/11 σουτ-2/2 βολές σε 27:49′). Λόγω διαβατηρίων, αλλά επειδή έτσι κι αλλιώς δεν έχει σημαντικό ρόλο ο Νικ Καλάθης φέτος και από σπόντα έμεινε στην Τουρκία, θα είναι ελεύθερος για να επιλέξει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Άρα λοιπόν υπάρχει σενάριο, και μάλιστα έντονο, για τον Έβανς και τη Φενέρ, που θα αφήσει ελεύθερο τον Νικ. Μπορεί να ενδιαφερθεί για τον Έλληνα άσο ο Παναθηναϊκός; Έχει ήδη σε ηλικία 35 ετών τον Σλούκα το Τριφύλλι, πολύ-πολύ δύσκολα θα κινηθεί για έναν ακόμα παίκτη, στα γκαρντ, σε αυτή την ηλικία.

Μπορεί να ενδιαφερθεί για τον Καλάθη ο Ολυμπιακός; Εδώ ας κρατήσουμε μια πισινή, και θα το δούμε σε δεύτερο χρόνο.

Υπάρχει μία ακομα πληροφορία, όμως, για τον Έβανς που τον συνδέει με τον Παναθηναϊκό, αν και εφόσον το προσεχές καλοκαίρι χρειαστεί ενίσχυση στα γκαρντ! Γιατί ο Έβανς είναι πρωταγωνιστής και αν τυχόν η περίπτωση του προκριθεί, δεδομένα θα "κοπεί" από τη λίστα ο Ντόρσεϊ που, θεωρητικά, μπορεί να μείνει ελεύθερος το προσεχές καλοκαίρι από τη Φενέρ.

Ελεύθερος Ντόρσεϊ σημαίνει, απαραίτητα, ενδιαφέρον του Ολυμπιακού από την άλλη; Ο πεπειραμένος γκαρντ είναι ανατρεπτικός παίκτης, μπορεί να αλλάξει τη ροή ενός αγώνα, αλλά δεν είναι εκείνος για τον οποίο θα έσκιζε τα ρούχα του κιόλας ο Μπαρτζώκας. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που ακούγεται ότι ο Ντόρσεϊ ζητάει συμβόλαιο 2 εκατ. ευρώ, αυτό δηλαδή που του είχε προσφέρει το περασμένο καλοκαίρι ο Παναθηναϊκός (άσχετα αν δεν ήρθε), αλλά πολύ δύσκολα θα το βρει στο Λιμάνι.

Πολύ καλή λύση είναι και ο Ντοζιέρ, που έφερε στην Ευρώπη ο Ομπράντοβιτς για την Παρτιζάν, αλλά στο τέλος της γραφής όλα στον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι θα κριθούν από το αν θα συνεχίσει ή όχι ο Κέντρικ Ναν στα γκαρντ. Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν αρκετές λύσεις, οι καραμπόλες που θα δημιουργηθούν θα απελευθερώσουν κι άλλους παίκτες, και μένει να δούμε πού μπορεί να καθίσει η μπίλια... 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ολυμπιακός-ΠΑΟ για… δύο Αντετοκούνμπο - Η συμφωνία Θανάση με Μπακς - Από τη Λιθουανία έρχεται ο Άλεξ!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags