Facebook Pixel Τους… πέρασε χειροπέδες ο Ολυμπιακός - Είδηση για Μιλουτίνοφ!
Μπάσκετ
| 2024-03-21 23:48:00

Τους… πέρασε χειροπέδες ο Ολυμπιακός με 18-0! Final 4 και με μειονέκτημα έδρας - Είδηση για Μιλουτίνοφ!

του Pick n' Scroll

Η απογοήτευση στο ΣΕΦ ήταν εμφανέστατη μετά την ήττα από την Εφές, ωστόσο όταν το ματς ζόρισε με τη Βιλερμπάν, οι Πειραιώτες ήξεραν τι πρέπει να κάνουν. Και τώρα περιμένουν δώρα και είναι έτοιμοι για όλα...

Ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια κόντρα στη Βιλερμπάν, δυσκολεύτηκε για μεγάλο διάστημα, αλλά στην τελική ευθεία βρήκε τον τρόπο ώστε να πάρει τη νίκη. Επικράτησε με 80-64 και παρέμεινε ζωντανός στο κυνήγι του πλεονεκτήματος της έδρας.

Το τελικό +16 δεν λέει την αλήθεια για την μορφή του παιχνιδιού. Οι Πειραιώτες είχαν την απογοήτευση από την ήττα στο ματς με την Εφές, είχαν την κούραση τους από την προσπάθεια των τελευταίων εβδομάδων συν κάποιους τραυματισμούς με αποτέλεσμα να έχουν κολλημένη πάνω τους την γαλλική ομάδα μέχρι το 34’. Η Βιλερμπάν δεν είχε τίποτα να χάσει, έκανε το παιχνίδι της και όπως στο ΟΑΚΑ πριν από μερικές εβδομάδες κόντρα στον Παναθηναϊκό, έτσι και το βράδυ της Πέμπτης στο ΣΕΦ ήταν ανταγωνιστική. Ο Ντε Κολό, που ήταν να μην παίξει, αγωνίστηκε κανονικά και μαζί με τους συμπαίκτες του έκαναν πολύ δύσκολη τη ζωή της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο 34’ οι Γάλλοι ήταν μπροστά με 61-59. Κάπου εκεί, όμως, τελείωσαν τα πάντα. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν ήθελαν να διακινδυνέψουν κι άλλο και έτσι έβαλαν τα μεγάλα μέσα για να καθαρίσουν. Οπου μεγάλα μέσα, είναι η άμυνά τους.

Για περίπου 5 λεπτά, λοιπόν, από κει και πέρα η Βιλερμπάν δεν σημείωσε πόντο. Ο Ολυμπιακός της πέρασε χειροπέδες, έγραψε σερί 18-0, έκανε το σκορ 77-61 και έτσι έλαβε τέλος η σεμνή τελετή στο Φαληρικό στάδιο. Όλα θα ήταν τέλεια, αν δεν είχε χτυπήσει και ο Πετρούσεφ, που αποχώρησε από το παιχνίδι και πήγε στο Ιατρικό για εξετάσεις στο γόνατο.

Ο Ολυμπιακός περιμένει πλέον τα αποτελέσματα της Παρασκευής για να δει που κυμαίνεται. Αν είχε κερδίσει την Εφές, θα είχε την τύχη στα χέρια του. Τώρα, όμως, εξαρτάται και από τους άλλους και έτσι περιμένει να δει τι θα κάνουν.

Αν και οι ίδιοι οι Πειραιώτες, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στην ομάδα τους, θεωρούν ότι και με μειονέκτημα έδρας στα πλέι-οφ, μπορούν να τα καταφέρουν και να πάρουν το εισιτήριο για το Βερολίνο.

Δεν θα αργήσει μάλιστα το ρόστερ τους να γίνει πολύ πιο πλούσιο καθώς μετράει αντίστροφα για την επάνοδό του ο Νίκολα Μιλουτίνοφ. Ο Σέρβος είναι από τους καλύτερους σέντερ της Ευρωλίγκας και η επιστροφή του δυναμώνει ακόμη περισσότερο την ομάδα του στη προσπάθεια που θα γίνει για πρόκριση στο φάιναλ-φορ.


*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βλέπει πλεονέκτημα ο Ολυμπιακός, ελπίζει για 2ος ο ΠΑΟ - Η βαθμολογία και το πρόγραμμα μέχρι τέλους

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags