Facebook Pixel Ολυμπιακός: Τέλος από Ολυμπιακό λόγω Μιλουτίνοφ- Απόφαση έκπληξη Μπαρτζώκα
Μπάσκετ
| 2024-04-03 18:13:00

Τέλος από τον Ολυμπιακό λόγω Μιλουτίνοφ - Απόφαση έκπληξη Μπαρτζώκα για Ράιτ - Αλλαγή πλάνου!

του Pick n' Scroll

Η επιστροφή του Σέρβου φέρνει αλλαγές στο ΣΕΦ. Πώς μπορεί να παίξει μαζί με τους δύο άλλους σέντερ, ποιος δεν θα αγωνιστεί ξανά και ποια η μεγάλη έκπληξη που ετοιμάζει ο Έλληνας κόουτς στους αντιπάλους του, σε Ελλάδα και Ευρώπη...

Στο παρκέ έχει βρεθεί ξανά για προπονήσεις το τελευταίο διάστημα ο Νικόλα Μιλουτίνοφ, καθώς μετά τον τραυματισμό του υπήρξε για πρώτη φορά στην καθημερινότητα της ομάδας. Ο προγραμματισμός που υπάρχει στον Ολυμπιακό αναφέρει ότι ο Σέρβος άσος θα είναι διαθέσιμος στο παιχνίδι της ομάδας του εναντίον της Φενέρ και, ήδη, κάποιοι έχουν αρχίσει να αναρωτιούνται τι είναι αυτό που θα κάνει ο Μπαρτζώκας για να τους χωρέσει όλους.

Γιατί στο ρόστερ υπάρχουν και οι Φαλ (που ανανέωσε πρόσφατα το συμβόλαιό του) και Μόουζες Ράιτ, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και τον Πετρούσεφ - Άσχετα αν ο Φιλίπ μπορεί/ταιριάζει καλύτερα στη θέση 4, μαζί με τον Πίτερς, και άρα μπορεί να έχει χρόνο στο παρκέ πιο εύκολα.

Αρχικά να πούμε το προφανές, που ορισμένοι το ξεχνούν πάντα: Μια ομάδα στο επίπεδο του Ολυμπιακού, που θέλει δηλαδή να πετύχει πράγματα επιπέδου στην Ευρωλίγκα, χρειάζεται τρεις σέντερ. Γιατί τρεις συγκεριμένα σε αυτή τη θέση; Γιατί είναι διαφορετικό το κορμί ενός γκαρντ-φόργουορντ και διαφορετικό κάποιου που είναι 2.08 μ., 2.10 μ., 2.10 μ.+ και 120+ κιλά.

Πέρα από αυτό, όμως, και από τον Μόουζες Ράιτ μπορεί να πάρει πράγματα στη θέση 4 ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ως συμπληρωματική λύση σε Πίτερς και Πετρούσεφ. Τυπικά, δηλαδή, η επιστροφή του Μιλουτίνοφ τελειώνει οριστικά την καριέρα του Σίκμα στον Ολυμπιακό!

Ο Ράιτ είναι σούπερ αθλητικός ψήλος, με τρομερή ενέργεια (αυτό ακριβώς που δεν είχε στα 5άρια του ο Ολυμπιακός και την ίδια στιγμή ο λόγος που τον "έκοψε" από τον Παναθηναϊκό ο Αταμάν, αφού έχει ίδια στοιχεία με τον Λεσόρ!), αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να πάρει και από τη θέση 4 πράγματα ο Μπαρτζώκας. Γιατί μπορεί να σουτάρει τρίποντα μετά από ντρίπλα, κι αυτό είναι κάτι που το θυμούνται ακόμα και τώρα στις ΗΠΑ!

Για παράδειγμα όταν είχε υπογράψει διετές με τους Μάβερικς, άσχετα να τελικά είχε δοθεί στη θυγατρική τους ομάδας στη G-League και στη συνέχεια είχε αποχωρήσει για την Κίνα, το είχαν κάνει ακριβώς γιατί σούταρε τρίποντο - Στα 2,06 μ. που βρίσκεται ο Ράιτ, τυπικά, στο ΝΒΑ είναι 4άρι ένας παίκτης και θα πρέπει να σουτάρει απέξω.

Το γεγονός ότι δεν συνέχισε στο Ντάλας, όπως και ότι έκανε μικρό συμβόλαιο με τους Κλίπερς, δεν αναιρεί αυτό που λέμε αλλά, αντίθετα, το ενισχύει. Γιατί στο ΝΒΑ είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσει ως 4άρι, με τα κορμιά-θηρία που υπάρχουν - Και στο Ντάλας υπήρχαν πολλοί παίκτες στη θέση του και δεν μπορούσε να βρει χρόνο συμμετοχής. Χωρίς αυτό, όμως, να σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να παίξει.

Οπότε, λοιπόν, για όσους σπάνε το κεφάλι τους πώς θα τους χωρέσει όλους ο Μπαρτζώκας τώρα που επέστρεψε ο Μιλουτίνοφ, ανακεφαλαιώνουμε: α) Ομάδα στο επίπεδο του Ολυμπιακού χρειάζεται 3 σέντερ και, μάλιστα, με στοιχεία που αλληλοσυμπληρώνονται. Όπως συμβαίνει στο Λιμάνι. β) Ο Μόουζες μπορεί να δώσει λύσεις και στη θέση 4, να αρχίσουν προσπάθειαες από εκείνον, γ) Στον βαθμό που η επιστροφή Μιλουτίνοφ θα στείλει, κάποιες φορές, τον Μόουζες στη θέση 4 που υπάρχουν ήδη οι Πίτερς και Πετρούσεφ, ο Σίκμα μπορεί να πάρει έναν σάκο και να μαζέψει τα πράγματά του από το ΣΕΦ μια ώρα αρχύτερα...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο NBAer που θέλει ο Αταμάν, ούτε Μίσιτς ούτε Μίχαϊλιουκ - Αποχώρηση-βόμβα σε Ολυμπιακό - Κοιτάζουν Πουλακίδα!

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags