Facebook Pixel Μπαρτσελόνα - Ολυμπιακός: Ήττα για τους Πειραιώτες (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάσκετ
| 2024-04-26 23:45:00

Έχασε ο Ολυμπιακός, αλλά δεν... γλιτώνει αυτή η Μπαρτσελόνα στο ΣΕΦ! (Vid)

Sportdog Team

Οι ερυθρόλευκοι έκαναν τη μισή δουλειά, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν και το απόλυτο στην Ισπανία και τώρα μιλάει το ΣΕΦ

Ο Ολυμπιακός δεν έκανε το απόλυτο στη Βαρκελώνη, μιας και η Μπάρτσα τον νίκησε με 77-69 έχοντας σε τρομερή μέρα τον Πάρκερ ενώ η ελληνική ομάδα είχε ως διακριθέντες το δίδυμο Πίτερς - Γκος. Στο ΣΕΦ θα κριθεί η πρόκριση στο Final 4, με τους Πειραιώτες να έχουν στο πλάι τους τον... 6ο παίκτη στα δύο επικείμενα παιχνίδια. 

Πετρούσεφ παρόντος ο Ολυμπιακός στο Game 2!

Ο Ολυμπιακός είχε μια σημαντική επιστροφή στο μεγάλο παιχνίδι. Ο Φιλίπ Πετρούσεφ είχε φύγει τραυματίας λίγο πριν τη λήξη του νικηφόρου πρώτου ματς των playoffs κόντρα στην Μπαρτσελόνα.

Ο Σέρβος ψηλός συμμετείχε στο πρωινό χαλάρωμα χωρίς να νιώσει ενοχλήσεις και έτσι τέθηκε στα πλάνα τους κόουτς Μπαρτζώκα. Εκτός για τον αγώνα έμειναν οι Ναζ Μήτρου-Λονγκ, Μιχάλης Λούντζης και Γιώργος Τανούλης ενώ ξανά νοκ-άουτ βγήκε ξανά ο Κώστας Παπανικολάου, ο οποίος εξαιτίας ίωσης, δεν ακολούθησε καν την αποστολή στην Ισπανία.

Η δωδεκάδα του Ολυμπιακού ήταν η εξής: Τόμας Γουόκαπ, Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, Αϊζάια Κάναν, Γιαννούλης Λαρεντζάκης, Ίγκνας Μπραζντέικις, Σακίλ ΜακΚίσικ, Άλεκ Πίτερς, Λουκ Σίκμα, Μουσταφά Φαλ, Μόουζες Ράιτ, Φίλιπ Πετρούσεφ, Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Προβάδισμα για την Μπάρτσα στο πρώτο μέρος!

Το πρώτο καλάθι του αγώνα το πέτυχε ο Άλεκ Πίτερς και έδωσε προβάδισμα στον Ολυμπιακό, κάνοντας το 0-2. Η Μπαρτσελόνα με 5 διαδοχικούς πόντους του Λαπροβίτολα και με ένα δίποντο του Βέσελι, έτρεξε σερί 7-0 αλλά ο Πίτερς με 2/2 τρίποντα έβαλε ξανά σε θέση οδηγού την ελληνική ομάδα για το 7-8. Πάρκερ και Σίκμα ευστόχησαν για τους δύο "μονομάχους" του Παλαού Μπλαουγκράνα, με τους γηπεδούχους να τρέχουν σερί 11-0 και με τα καλάθια των Κάλινιτς, Ερνανγκόμεθ και Πάρκερ σημείωσαν το 23-12 εκμεταλλευόμενοι την επιθετική "αφλογιστία" των Πειραιωτών. Ο Πίτερς, που μπήκε αποφασισμένος στην αναμέτρηση, ψαλίδισε τη διαφορά όμως η πρώτη περίοδος έληξε με την Μπάρτσα να βρίσκεται στο +13 και με το σκορ στο 27-14. 

Οι ερυθρόλευκοι καλούνταν να βρουν άμεση απάντηση και στις δύο πλευρές του παρκέ, ώστε να επανέλθουν στο παιχνίδι. ΜακΚίσικ και Μόουζες Ράιτ έγραψαν το 27-20, με τον Σατοράνσκι να αντιδράει με τρίποντη... βόμβα. Ο ΜακΚίσικ είχε καταλυτικό ρόλο στην επίθεση της ομάδας του Μπαρτζώκα και πέτυχε το 34-30, βάζοντας δύσκολα στην ισπανική άμυνα που δεν μπορούσε να τον σταματήσει. Κάλινιτς και Βέσελι έστειλαν την διαφορά εκ νέου στους 11 πόντους, όμως οι Γουόκαπ και Ράιτ φώναξαν "παρών". Ο Πετρούσεφ έγραψε το 43-37, το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο αντίπαλοι πήραν το δρόμο προς τα αποδυτήρια.

Ήττα από την Μπάρτσα και τώρα ΣΕΦ!

Το δεύτερο μέρος άρχισε με την Μπάρτσα να μπαίνει δυνατά και με τους 5 αναπάντητους πόντους των Σατοράνσκι και Πάρκερ, η ισπανική ομάδα έγραψε το 48-37. Γουόκαπ και Σίκμα αντέδρασαν πάραυτα και μείωσαν στους 6 τη διαφορά. Πάρκερ και Κάνααν σκόραραν για το 50-44, ενώ ο Πίτερς έγραψε το 52-47 με καλάθι και φάουλ. Ο Γκος μείωσε κι άλλο για το 52-50 με ασύλληπτο τρίποντο, με τον Πάρκερ να ανταποδίδει με καρφωματάρα. Ο Γκος συνέχισε τα "όργια" και με 5 σερί πόντους του, επανέφερε τον Ολυμπιακό σε θέση οδηγού για το 54-55 και ο Γκριμάου κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ για να αποτρέψει τα χειρότερα για την ομάδα του. Ερνανγκόμεθ και Γουόκαπ έδωσαν σκορ στις ομάδες τους, με την Μπάρτσα να παίρνει προβάδισμα 3 πόντων χάρη στους εύστοχους Γιοκουμπάιτις και Ερνανγκόμεθ. Έτσι, το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου ήταν 60-57 υπέρ των Καταλανών.

Ο Πετρούσεφ μείωσε στον πόντο για ακόμη μία φορά, με τον Αμπρίνες να σκοράρει έξω από τα 6,75 μ. για το 63-59. Ο Πετρούσεφ ήταν ξανά εκεί που έπρεπε, αλλά ο Πάρκερ απάντησε με τρίποντο και ο Γιοκουμπάιτις έγραψε το 68-61 αναγκάζοντας τον Μπαρτζώκα να πάρει τάιμ άουτ. Ο Πίτερς μείωσε για την ελληνική ομάδα, όμως ο Αμπρίνες απέδειξε γιατί είναι σουτέρ πρώτης γραμμής με τρίποντο για το 71-63. Ο Πάρκερ έκανε φανταστικό ματς και έγραψε το 74-64 για το +10 των "μπλαουγκράνα". Ο Σατοράνσκι στον αιφνιδιασμό έστειλε τη διαφορά στους 12, αλλά ο "λυσσασμένος" Πίτερς μείωσε σε 76-69 για τους ερυθρόλευκους φέρνοντας αναστάτωση στον Γκριμάου. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν το 77-69 υπέρ της Μπαρτσελόνα, η οποία ισοφάρισε σε 1-1 και τώρα η πρόκριση στο Final 4 περνάει από το κατάμεστο ΣΕΦ!

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 43-37, 60-57, 77-69.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags