Facebook Pixel Οδοστρωτήρας Ολυμπιακός, F4 με τη σωστή διαιτησία
Μπάσκετ
| 2024-05-02 22:12:00

Οδοστρωτήρας Ολυμπιακός, F4 χωρίς διαιτησία - Τον... εξαφάνισε ο Μιλουτίνοφ

του Pick n' Scroll

Με μπάσκετ υψηλού επιπέδου, μπορεί να κάνει ξανά break στη Βαρκελώνη η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα, που με 50-50 απόψε θα ετοίμαζε βαλίτσες για το Βερολίνο!

Ο Ολυμπιακός ήταν οδοστρωτήρας στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, κερδίζοντας την Μπαρτσελόνα όσο εύκολα δείχνει το τελικό 92-58. Οι Πειραιώτες έπαιζαν με την πλάτη στον τοίχο, αφού αν έχαναν, αποκλειόντουσαν. Τελικά το πρεσάρισμα, που είχαν, τους βγήκε σε καύσιμο, έπαιξαν μπάσκετ πολύ υψηλού επιπέδου και έτσι μετέτρεψαν σε περίπατο ένα μεγάλο ντέρμπι, όπως είναι μία αναμέτρηση με την ομάδα του Ρότζερ Γκριμάου. Η σειρά πλέον είναι στο 2-2 και όλα θα κριθούν στην Βαρκελώνη την άλλη εβδομάδα.

Ολυμπιακός και Μπαρτσελόνα μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι για τη νίκη. Ο μεν Ολυμπιακός για να μείνει ζωντανός για το Βερολίνο, η δε Μπαρτσελόνα για να πάρει το εισιτήριο για το φάιναλ-φορ. Κορμιά έπεσαν στο πρώτο δεκάλεπτο με την Μπάρτσα να έχει ελαφρύ προβάδισμα. Από την δεύτερη περίοδο, όμως, και μετά δεν υπήρξε παιχνίδι. Υπό την έννοια ότι ο Ολυμπιακός πήρε σβάρνα τους Καταλανούς. Εγραψε σερί 17-0, έκανε το 19-23, 36-23 και κάπου εκεί τελείωσαν τα πάντα. Οι ψηλοί του Ολυμπιακού έκαναν πάρτι, ο ΜακΚίσικ βγήκε από τον πάγκο και έκανε την διαφορά και έτσι έκλεισε το ημίχρονο με 53-37 υπέρ των «ερυθρόλευκων».

Η επανάληψη εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία με τον Ολυμπιακό να πατάει ακόμη περισσότερο το γκάζι και να ανεβάζει συνεχώς την διαφορά όσο πέρναγε ο χρόνος. Ο κόσμος στις εξέδρες παραληρούσε και ζητούσε βέβαια την πρόκριση την άλλη εβδομάδα στην Βαρκελώνη.

Οι Πειραιώτες άλωσαν στο πρώτο ματς των πλέι-οφ την έδρα της Μπαρτσελόνα. Μπορούν να το ξανακάνουν με τις δύο ομάδες να είναι πολύ κοντά σε δυναμικότητα και βαθμό ετοιμότητας. Τα πάντα ίσως να είχαν τελειώσει αν στο τρίτο ματς δεν υπήρξε η διαιτητική αδικία σε βάρος του Ολυμπιακού. Με αν όμως δεν γράφεται ιστορία, οπότε ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του πρέπει να πάνε την άλλη εβδομάδα στην Ισπανία και να πάρουν το διπλό, που θα τους δώσει το εισιτήριο για το Βερολίνο.

Στα ευχάριστα για τον Ολυμπιακό και η σπουδαία εμφάνιση του Νίκολα Μιλουτίνοφ, που είχε 8 πόντους και 11 ριμπάουντ. Ο Μιλουτίνοφ δεν είχε παίξει καθόλου στο τρίτο παιχνίδι, που χάθηκε. Αντίθετα σήμερα δεν έπαιξε καθόλου ο Μόουζες Ράιτ.

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Αλληθώρισε" το ΣΕΦ με το μπούστο-κόλαση της κυρίας ΜακΚίσικ! (ΦΩΤΟ)

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags