Γιώργος Μπαρτζώκας: Αποκαλύψεις από τον Έλληνα τεχνικό του Ολυμπιακού που κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έκανε γνωστό πως οι αιματολογίκες εξετάσεις του Κώστα Παπανικολάου ήταν πολύ άσχημες, ενώ πρόσθεσε πως πληγώθηκε ο εγωισμός της ομάδας μετά το 3ο ματς κόντρα στη Μπαρτσελόνα, στέλνοντας μήνυμα για νίκη στη Βαρκελώνη.

Για τον Παπανικολάου: «Οι αιματολογικές του Παπανικολάου ήταν άσχημες, έπρεπε να μείνει εκτός αγώνα. Ας πούμε ότι θυσίασε την υγεία του, δεν ήταν σε κατάσταση να παίξει με τόση ενέργεια σε αυτόν τον αγώνα. Όλοι είδαμε πώς μας βοήθησε. Όπως μας βοήθησαν όλοι. Είμαστε χαρούμενοι γι' αυτό το 2-2, αλλά φυσικά θα ταξιδέψουμε στη Βαρκελώνη για να παίξουμε το μπάσκετ μας, να παλέψουμε σε κάθε φάση. Συγχαρητήρια στη Μπαρτσελόνα, είναι μία σπουδαία ομάδα. Η ποιότητά της, η εμπειρία της, είδατε πώς ξεκίνησε τον αγώνα».

Για το τι πήγε καλά στην επίθεση: «Στην επίθεση σκοράραμε κι εμείς στο πρώτο δεκάλεπτο, ο Φαλ έβαλε 10 πόντους με καρφώματα. Ήταν σοκαριστικά εύστοχη η Μπαρτσελόνα, σκόραραν σε κάθε φάση κι όταν αστοχούσαν, έπαιρναν τα επιθετικά ριμπάουντ. Οι παίκτες που ήρθαν από τον πάγκο έπαιξαν με ένταση στο δεύτερο δεκάλεπτο, το σκορ ήταν 32-14. Η ομάδα μας έχει πολύ μεγάλο βάθος, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν σε τέτοια παιχνίδια».

Για το ότι καμία ομάδα δεν έχει κερδίσει σε Game 5 με πλεονέκτημα έδρας:«Τα ρεκόρ δεν με έχουν απασχολήσει ποτέ. Έχουμε ένα ματς εκεί, έχουμε τις πιθανότητές μας να κερδίσουμε αν είμαστε σε καλό βράδυ και προετοιμαστούμε σωστά. Δεν είναι εύκολο, αλλά έχουμε σοβαρές πιθανότητες. Αυτό που με ενθουσιάζει είναι η ένταση με την οποία παίξαμε στην άμυνα, μετά από τόσο φιζικάλιτι. Πολλές φορές επιβάλλεσαι στον αντίπαλο πνευματικά. Αν τον νικάς, χάνει την αυτοπεποίθησή του. Δεν πιστεύω ότι το σκορ είναι παγίδα. Τώρα πρέπει να κάνουμε εμείς την υπέρβαση».

«Επειδή έχουμε και το ποδόσφαιρο, να τελειώνουμε λίγο γρήγορα. Ο Ολυμπιακός είναι μια οικογένεια, αυτό το γκρουπ ανθρώπων εδώ είναι συμπαγές και το έχει δείξει τόσα χρόνια. Ο κορμός αυτός έχει αποδείξει, έχει πάρει τίτλους, έχει σπάσει ρεκόρ, έχει πάει σε Final Four».

Για τον τρόπο που χάθηκε το προηγούμενο ματς:«Πληγώθηκε ο εγωισμός μας μετά από το τρίτο ματς, εγώ προσωπικά δεν κοιμήθηκα καθόλου. Σέβομαι απόλυτα τους διαιτητές, καταλαβαίνω τη δυσκολία των αγώνων, οι επαφές αφήνονται, είναι εύκολο να γίνουν λάθη. Τον κύριο Νέντοβιτς τον τιμώ απόλυτα, όμως ήταν ένα σφύριγμα στο +2, θα είχαμε την κατοχή της μπάλας. Προσπάθησα να συγκεντρωθώ στο τι έπρεπε να κάνουμε εμείς, πιθανότατα απόψε θα έπρεπε να έχουμε φτάσει στο Final Four. Ας ελπίσουμε ότι αυτό το σφύριγμα δεν θα μας στερήσει την τρίτη σερί συμμετοχή σε Final Four», είπε ο Γιώργος Μπαρτζώκας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συρίγος: Οι 3 σωματοφύλακες και ο… Νταρτανιάν Πετρούσεφ - Θέλει προσοχή!