Κι όμως ο “Big Papa” είχε να κάνει double-double (στην Ευρωλίγκα) εδώ και πάρα πολύ καιρό!

Η Φενέρ πάλεψε για το 3-1 κόντρα στη Μονακό, όμως το floater του Σκότι Ουίλμπεκιν και το φάουλ που δεν έγινε ποτέ στο φινάλε, χάρισε στους “Μονεγάσκους” το διπλό και το break, στέλνοντας τη σειρά σε Game 5.

Το βράδυ της Παρασκευής στην “Sinan Erdem Arena” έπεφταν κορμιά κι παρόλο που οι Τούρκοι ηττήθηκαν για δεύτερη φορά στα playoffs, είδαν τον θηριώδη σέντερ τους, Γιώργο Παπαγιάννη να βγαίνει μπροστά και να δίνει τον καλύτερό του εαυτό. Αυτόν που θέλει σε κάθε παιχνίδι να βλέπει ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Ο Έλληνας διεθνής κατάφερε κι ολοκλήρωσε το ματς όντας “διπλός”, αφού πέτυχε 10 πόντους (3/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 1/1 βολή), μαζεύοντας επίσης και 11 ριμπάουντ, με 1 ασίστ, 1 μπλοκ και 1 λάθος σε 32:32 λεπτά συμμετοχής, αποδεικνύοντας πως είναι πάνω από χρήσιμος για το σύνολο του “Σάρας”.

Το μέλλον του Παπαγιάννη έχει εδώ και πάνω από 8 μήνες τουρκική απόχρωση, μετά και τα έξι ολόκληρα χρόνια που πέρασε στον Παναθηναϊκό, με χαρές και λύπες μαζί όπως εξάλλου συμβαίνει σε κάθε σύλλογο που κάνει πρωταθλητισμό.

Ο 27χρονος πλέον σέντερ, το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής, έσπασε το σερί των 34 (+3 αγώνων στα playoffs) παιχνιδιών της φετινής χρονιάς στην Ευρωλίγκα κι έκανε double-double.

Χρειάστηκαν δηλαδή 37 ολόκληρα ματς έτσι ώστε να μπορέσει να το πραγματοποιήσει, κάτι που είχε να συμβεί από τη σεζόν 2022-23 στον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, έπρεπε να περάσουν 402 ημέρες έτσι ώστε να είναι διψήφιος σε δύο στατιστικές κατηγορίες, παρόλο που στο τουρκικό πρωτάθλημα το έχει καταφέρει.

ελευταία φορά λοιπόν που ο “Big Papa” είχε κάνει double-double στην Ευρωλίγκα, ήταν στην 31η αγωνιστική της διοργάνωσης (2022-23) και στην εντός έδρας νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μπάγερν (88-76), όταν είχε σκοράρει 24 πόντους κι είχε μαζέψει 11 ριμπάουντ για να εκτοξευθεί το PIR του στο 40!

Φυσικά εκείνο το βράδυ της 28ης Μαρτίου ήταν και το καλύτερο στην καριέρα του Έλληνα ψηλού, αφού σημείωσε διπλό ρεκόρ καριέρας (24π. και 40 PIR) σουτάροντας άριστα! Είχε 7/7 δίποντα, 3/3 τρίποντα και 1/1 βολή κατά της Μπάγερν και τα συμπλήρωσε με 11 ριμπάουντ και τρία μπλοκ.

Τη φετινή σεζόν σε 34 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα, μετράει κατά μέσο όρο 5.7 πόντους, 3.1 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ και 0.8 μπλοκ σε 16:22 λεπτά συμμετοχής.

Πηγή: eurohoops.net