Facebook Pixel Πήρε θέση ο Σαρρής για το επεισόδιο Μαντιάτη - Κατσουράνη!
Ποδόσφαιρο
| 2014-05-27 22:18:00

Πήρε θέση ο Σαρρής για το επεισόδιο Μαντιάτη - Κατσουράνη!

Πήρε θέση ο Σαρρής για το επεισόδιο Μαντιάτη - Κατσουράνη!

Αισιόδοξος για την παρουσία της Εθνικής ομάδας στα γήπεδα της Βραζιλίας δήλωσε ο Γιώργος Σαρρής. Τι είπε για Κατσουράνη-Μανιάτη και τον επόμενο προπονητή.

Οι δηλώσεις του προέδρου της ΕΠΟ στο novasports:

«Από πλευράς ομοσπονδίας έγινε ότι ήταν δυνατό για να προετοιμαστεί όσο το δυνατόν καλύτερα η ομάδα και να παρουσιαστεί όσο γίνεται καλύτερη» ήταν το πρώτο του σχόλιο.

Για το επεισόδιο Μανιάτη-Κατσουράνη:

«Θεωρώ πως όταν οι ποδοσφαιριστές έρχονται στην εθνική ομάδα ξεχνούν όλα τα ζητήματα που τους απασχολούν με τις ομάδες τους. Αυτό το κλίμα υπάρχει από το 2003 και διατηρείται μέχρι τώρα. Είναι άλλωστε ένα από τα συστατικά της επιτυχίας. Το θέμα έχει λήξει. Οι ποδοσφαιριστές σκάφτονται μόνο τη συμμετοχή τους στο Παγκόσμιο Κύπελλο και το πώς θα τα πάμε καλύτερα.

Διακρίνω αισιοδοξία και πείσμα, η ομάδα μας θα διακριθεί. Στόχος είναι να περάσουμε, θα είναι πολύ μεγάλη επιτυχία.

Μετά το ματς στη Βοσνία και την ήττα 3-1, τα παιδιά μου είπαν «μη φοβάσαι πρόεδρε, θα είμαστε στη Βραζιλία». Το έλεγαν συνεχώς από τότε και αυτό φάνηκε με την αποφασιστικότητα τους στα μπαράζ με τη Ρουμανία».

Για το θέμα του προπονητή:

«Έχουμε μιλήσει με παραπάνω από μια ντουζίνα προπονητές. Έχω εξουσιοδοτηθεί να κάνω τις επαφές με τους υποψήφιους προπονητές μαζί με τον Τάκη Φύσσα. Όλοι αυτοί που έχουν ακουστεί ήθελαν να έρθουν στην Εθνική. Η ομοσπονδία δεν είναι σε θέση να πληρώσει κασέ απαγορευτικά για τα ελληνικά δεδομένα σε εποχές κρίσης. Μάλιστα κόπηκε και η επιχορήγηση των Ενώσεων και αυτό είναι ένα μεγάλο παράπονο.

Υπάρχουν τέσσερα ονόματα που γίνεται προσέγγιση. Είμαι πρόεδρος και ανέλαβα να φέρω προτάσεις στο ΔΣ, η απόφαση δεν είαι δική μου αλλά του ΔΣ.

Αυτό που δεν θα αλλάξουμε είναι το πρότζεκτ του Σάντος και αφορά τη λειτουργία της ομάδας μέχρι το 2015 και τον τρόπο ανεύρεσης ταλέντων από τα πρωταθλήματα των Ενώσεων».

Για το αν υπάρχουν κριτήρια για συγκεκριμένη σχολή ποδοσφαίρου:

«Δεν έχουμε βάλει κριτήρια για σχολή ποδοσφαίρου. Κυρίως ακούμε τι πιστεύουν εκείνοι για την Εθνική μας και πως σκάφτονται να τη διαχειριστούν. Μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε κλείσει προπονητή. Μπορεί και μέχρι την Παρασκευή.

Μου έκανε εντύπωση πως όλοι οι υποψήφιοι προπονητές ήξεραν πολύ καλά τους παίκτες μας και θέλουν διακαώς να δουλέψουν στην ομάδα μας. Δεν έχω δική μου επιθυμία. Όποιον και να διαλέξει το συμβούλιο πληροί τις προϋποθέσεις».

Για το τι θα γίνει αν η ομάδα προχωρήσει στη διοργάνωση μετά το πέρας της 30ης Ιουνίου (όταν και λήγει το συμβόλαιο του Σάντος):

«Ας προχωρήσουμε μέχρι εκεί και θα το δούμε!».

Για την επιχορήγηση και το πρόβλημα με τις Ενώσεις:

«Ξεκινήσαμε το 2009 με την επιχορήγηση για το ποδόσφαιρο με 5 εκατομμύρια ευρώ τα οποία δεν έπαιρνε η ΕΠΟ, τα μοίραζε στις 53 Ενώσεις. Σταδιακά τα χρήματα άρχισαν να μειώνονται. Πέρυσι πήραμε 850.000 για τις Ενώσεις και άλλες 200.000 που ακόμα δεν έχουμε πάρει. Βγήκε μία επιτροπή με τον κο Καπράλο και βγήκαν άλλα 11 εκατομμύρια. Περιμέναμε πως θα παίρναμε το μερίδιο που μας αναλογεί. Μάθαμε όμως πως δεν προβλέπονται λεφτά για εμάς.

Τα ενωσιακά πρωταθλήματα είναι ο τομέας που έχει βασιστεί ο κος Σάντος. Αυτές οι Ενώσεις με αυτά τα λεφτά δεν γίνεται να επιβιώσουν. Θα πρέπει η ΕΠΟ να βρει χρήματα για να συντηρήσει αυτές τις Ενώσεις.

Υπήρχε μια επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ που εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει. Υπάρχει κίνδυνος για κραχ, είναι σαφέστατο αυτό. Κάναμε 20 εκατομμύρια περικοπές για να εξοικονομήσουμε χρήματα για τις Ενώσεις. Αλλά πρέπει να γίνου και άλλες. Χρωστάνε πολλές από τις Ενώσεις πολλά χρήματα».

Για τη δική του θητεία στην προεδρία της ΕΠΟ:

«Θα υπηρετήσω τη θητεία μου κάνοντας αυτό που πιστεύω πως είναι σωστό. Το αν πετύχω ή όχι θα το κρίνουν οι Ενώσεις. Έχουμε κάνει βήματα μπροστά. Ο οικονομικός στραγγαλισμός που υπάρχει όμως, είναι πιθανόν να μας φέρει πίσω στον προγραμματισμό μας».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags