Facebook Pixel Αρέσει αυτή η Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-04 04:03:00

Αρέσει αυτή η Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)

του Βαγγέλη Καράμαλη
Αρέσει αυτή η Ελλάδα! (ΦΩΤΟ)

Η Εθνική αν και δεν είχε πάλι γκολ, είχε φαντασία, ευκαιρίες και έναν εξαιρετικό Φετφατζίδη στο 0-0 με τη Νιγηρία. Ηγέτης ο «Κάρα» στο πρώτο ημίχρονο, καλοί οι Χριστοδουλόπουλος – Κονέ. Δείτε φωτογραφίες!
 

Αν και για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό η Εθνική Ελλάδος έμεινε χωρίς γκολ, αφού μετά το 0-0 με την Πορτογαλία απόψε είχαμε το 0-0 με τη Νιγηρία στην Αμερική, αυτή την φορά ήταν εμφανώς καλύτερη και με τις πολλές αλλαγές (10 στην αρχική ενδεκάδα!) παρουσιάστηκε πιο φρέσκια, είχε καλή ανάπτυξη στο κέντρο, σωστή κυκλοφορία μπάλας με τον Καραγκούνη στο πρώτο μέρος και φαντασία στο δημιουργικό κομμάτι με τους Φετφατζίδη και Κονέ.

Η άμυνα ήταν εξαιρετική στο πρώτο μέρος, στο δεύτερο δέχθηκε μεγάλη πίεση αλλά άντεξε, ενώ οι Γλύκος και Καπίνο που αγωνίστηκαν από ένα ημίχρονο, όποτε χρειάστηκαν είπαν «όχι» στα σουτ των Νιγηριανών. Καλοί ήταν επίσης οι Χριστοδουλόπουλος, Ταχτσίδης, Βύντρα και Μόρας.

Η φοβερή εξέδρα και η Καλομοίρα

Το δεύτερο φιλικό της Ελλάδας κόντρα στη Νιγηρία, το οποίο ήταν ένα πολύ καλό τεστ ενόψει του Μουντιάλ, διεξήχθη στην Φιλαδέλφεια με τους περίπου 5.000 ομογενείς να δίνουν «γαλανόλευκο χρώμα» στην εξέδρα με σημαίες – κασκόλ και φανέλες, ενώ στο χορτάρι την παράσταση έκλεψε η Καλομοίρα, που τραγούδησε με το… δικό της στυλ τον Εθνικό Ύμνο πριν την σέντρα της αναμέτρησης (κλικ εδώ να δείτε το ΒΙΝΤΕΟ).

Κράτησε μόνο τον Μανωλά ο Σάντος!

Όχι μία, όχι δύο, αλλά … δέκα αλλαγές έκανε ο Φερνάντο Σάντος στο αρχικό σχήμα σε σχέση με το φιλικό κόντρα στην Πορτογαλία. Ο Πορτογάλος τεχνικός επέλεξε το σύστημα 4-3-3 (με ανάποδο ρόμβο στο κέντρο), με τον Γλύκο κάτω από τα δοκάρια, δεξιά τον Βύντρα, αριστερά τον Τζαβέλλα και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τον Μόρα και τον Μανωλά. Στο κέντρο ξεκίνησαν οι Καραγκούνης, Ταχτσίδης και Σάμαρης, στην επίθεση στα δεξιά ήταν ο Φετφατζίδης, στα αριστερά ο Χριστοδουλόπουλος και κορυφή ο Γκέκας.

Τρέξιμο, σούπερ ο «Κάρα», μαγικό σόλο ο «Φέτφα!

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Νιγηριανούς να «πατάνε» καλύτερα και την Ελλάδα να… ψάχνεται λόγω των πολλών αλλαγών, όμως μόλις στο όγδοο λεπτό, η Εθνική μας έφτασε κοντά στο γκολ, όταν ο Καραγκούνης κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Φετφατζίδη, όμως το σουτ του τελευταίου από καλή θέση έφυγε άουτ. Μετά το τέταρτο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ανέβασε ρυθμούς και με πίεση σε όλο το γήπεδο, κατάφερε να αναλάβει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Στο 21’ απείλησε ξανά με το μακρινό σουτ του Χριστοδουλόπουλου που έφυγε μόλις άουτ, ενώ στο 28΄είχαμε την καλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου, όταν ο «Φέτφα» χόρεψε την αντίπαλη άμυνα με διαδοχικές ντρίπλες, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ενιγιάμα που έδιωξε σε κόρνερ.

Στην αντίπερα όχθη, η Νιγηρία απείλησε στο πρώτο μέρος μόνο με κάποια μακρινά σουτ, τα οποία μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο Γλύκος. Για 45 λεπτά η Ελλάδα ήταν εξαιρετική, πίεζε σε όλο το γήπεδο, οι παίκτες του Σάντος ήταν πάντα πρώτοι στην μπάλα, ενώ αυτή την φορά (σε αντίθεση με το φιλικό στην Πορτογαλία) είχε καλή ανάπτυξη και… φαντασία, με τους Φετφατζίδη – Καραγκούνη και Χριστοδουλόπουλο να είναι σε καλή μέρα.

Αλλαγές και δύο φάσεις από Φετφατζίδη

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Φερντάντο Σάντος, όπως ήταν και λογικό, προχώρησε σε κάποιες αλλαγές, οι οποίες και επηρέασαν την εικόνα της Εθνικής. Με την επανέναρξη του ματς πέρασε στο χορτάρι τους Καπίνο και Καραγκούνη, αντί των Γλύκου και Καραγκούνη, ενώ στο 60’ ο Μήτρογλου μπήκε αντί του Γκέκα και ο Τζιόλης αντί του Σάμαρη. Η Νιγηρία στο δεύτερο μέρος ξεκίνησε καλύτερα, δημιούργησε αρκετά προβλήματα με τον ταχύτατο Μόζες, ενώ η Ελλάδα απάντησε και πάλι με τον εξαιρετικό σήμερα Φετφατζίδη. Ο πρώην άσος του Ολυμπιακού στο 55’ έκανε το σουτ από καλή θέση, όμως δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 65’ (μετά από έξυπνο και γρήγορο πλάγιο του Βύντρα) έφυγε στην κόντρα, έκοψε την κατάλληλη στιγμή στον Κονέ, όμως αυτός από εξαιρετική θέση έστειλε την μπάλα δίπλα από το δοκάρι.

Η μεγάλη φάση του Σαμαρά και η εκτίναξη του Καπίνο!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ελλάδα φάνηκε να… μένει από δυνάμεις, ο Σάντος προχώρησε σε αλλαγές ρίχνοντας στο ματς και τους Σαμαρά – Σαλπιγγίδη, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει το γκολ που ήθελε τόσο πολύ. Μάλιστα, στο 83’ η Εθνική έφτασε μία… ανάσα από το γκολ, όταν έφυγε εξαιρετικά στην κόντρα ο Μήτρογλου που με τακουνάκι βρήκε ολομόναχο μέσα στην περιοχή τον Σαμαρά, όμως ο τελευταίος δεν μπόρεσε να νικήσει με πλασέ από κοντά τον Ενιγιάμα, ο οποίος στην συνέχεια της φάσης μπλόκαρε την κοντινή κεφαλιά του Μήτρογλου. Πάντως το 0-0 οφείλεται και στον Καπίνο, ο οποίος στο τελευταίο δεκάλεπτο (μαζί με τις καθυστερήσεις) δέχθηκε μεγάλη πίεση, όμως άντεξε, ενώ στο 86’ απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Ονάζι.
 

ΕΛΛΑΔΑ: Γλύκος (46' Καπίνο), Βύντρα, Τζαβέλλας, Μόρας, Μανωλάς, Σάμαρης (62' Τζιόλης), Καραγκούνης (46' Κονέ), Ταχτσίδης, Φετφατζίδης (74' Σαμαράς), Γκέκας (62' Μήτρογλου), Χριστοδουλόπουλος (80' Σαλπιγγίδης)

ΝΙΓΗΡΙΑ: Ενιγιάμα, Ελντερσον (42' λ.τρ. Οντουνλάμι), Αμπροζε, Μούσα (46΄Ουτσέμπο), Ομποαμπόνα (46' Γιόμπο), Ονάζι, Ομπι Μίκελ, Μόζες, Ομερουο, Οντεμβιγκί (54' Μπαμπατούντε), Εμενίκε (76' Νούφορ)

























 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags