Facebook Pixel "Βόμβα" απεργίας στο Μουντιάλ!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-09 08:38:00

"Βόμβα" απεργίας στο Μουντιάλ!

"Βόμβα" απεργίας στο Μουντιάλ!

Υπέρ της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων ψήφισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο της Βραζιλίας κατά τη γενική τους συνέλευση, παρά το γεγονός ότι μερικές ώρες νωρίτερα η απεργία τους είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από την δικαιοσύνη.

Η απεργία ήδη προκάλεσε χάος στις συγκοινωνίες στη μεγαλύτερη πόλη της Βραζιλίας κι απειλεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στην ομαλή διεξαγωγή της τελετής έναρξης καθώς και στο πρώτο παιχνίδι του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου, ανάμεσα στις εθνικές ομάδες της Βραζιλίας και της Κροατίας, την Πέμπτη (12/6), στην Αρένα Κορίνθιανς.

"Η συνέλευσή μας ψήφισε υπέρ της συνέχισης της απεργίας. Θα αποφασίσουμε τώρα για τα επόμενα βήματα", δήλωσε μια εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες μετά την απόφαση του περιφερειακού εργατοδικείου στο Σάο Πάολο, που έκρινε παράνομη και καταχρηστική την απεργία, η οποία διαρκεί εδώ και τέσσερις ημέρες, και κάλεσε το συνδικάτο να την τερματίσει επιβάλλοντάς του παράλληλα πρόστιμο 100.000 ρεάις (περίπου 30.000 ευρώ) ανά ημέρα απεργίας.

Πηγή: naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags