Facebook Pixel "Πόλεμος" στο Σάο Πάολο με Ελληνίδα τραυματία! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-12 21:03:00

"Πόλεμος" στο Σάο Πάολο με Ελληνίδα τραυματία! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

"Πόλεμος" στο Σάο Πάολο με Ελληνίδα τραυματία! (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)

Με δακρυγόνα και χειροβομβίδες "απάντησε" η αστυνομία στους διαδηλωτές πριν από τον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ μεταξύ της "οικοδέσποινας" Σελεσάο και της Κροατίας. Μία Ελληνίδα τραυματίας.

Παρά τον σχετικά μικρό αριθμό ατόμων που συγκεντρώθηκαν έξω από σταθμό του μετρό, στην ανατολική πλευρά της βραζιλιανικής μεγαλούπολης, με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή του Μουντιάλ, η αστυνομία προχώρησε σε άμεση και βίαιη επέμβαση, προκειμένου να τους διαλύσει.

Στη συνέχεια περίπου 300 άτομα επιχείρησαν να διακόψουν την κυκλοφορία στην κεντρική λεωφόρο που οδηγεί στην "Κορίνθιανς Αρένα", στο στάδιο της πρεμιέρας του Μουντιάλ και τα επεισόδια κλιμακώθηκαν.

Δύο δημοσιογράφοι του δικτύου CNN τραυματίστηκαν από κάνιστρο δακρυγόνου και διακομίστηκαν στο νοσοκομείο. Πρόκειται για την ελληνικής καταγωγής παραγωγό Μπάρμπαρα Αρβανιτίδις η οποία τραυματίστηκε στον καρπό, και την ρεπόρτερ Σάσα Ντάρλινγκτον η οποία κόπηκε στο χέρι.

Το CNN μετέδωσε πως τα τραύματά τους είναι ελαφρά.

Στις συμπλοκές τραυματίστηκε και ένας βραζιλιάνος εργαζόμενος στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό Sbt.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων συνελήφθη τουλάχιστον ένα άτομο, όπως μετέδωσε η δημοσιογράφος Σάσα Ντάρλινγκον από το σημείο της διαδήλωσης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι στις συγκρούσεις στο Σάο Πάολο τραυματίστηκαν τουλάχιστον πέντε άτομα, αλλά επισήμανε ότι θα είναι σε θέση να δώσει ακριβή στοιχεία όταν η ένταση υποχωρήσει.

Οι συγκρούσεις ξέσπασαν λίγες ώρες πριν τον εναρκτήριο αγώνα του Παγκόσμιου Κυπέλλου, σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από το στάδιο. Ομάδα περίπου 100 διαδηλωτών συγκεντρώθηκε έξω από σταθμό του μετρό στην ανατολική πλευρά της πόλης για να ακολουθήσει αστυνομική επέμβαση.

Οι δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με δακρυγόνα, χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, ενώ κατά πληροφορίες χρησιμοποίησαν και πλαστικές σφαίρες.

Οι διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν και ακολούθησαν νέες συμπλοκές σε μικρή απόσταση με τους συγκεντρωθέντες να πετούν πέτρες και να βάζουν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων. Η αστυνομία κατέφυγε ξανά στη χρήση δακρυγόνων κατά του πλήθους.

Πολλοί Βραζιλιάνοι είναι εξοργισμένοι με το ποσό των 11,3 δισ. δολαρίων που δαπανήθηκε για τη διοργάνωση όταν την ίδια στιγμή υποχρηματοδοτούνται βασικές κοινωνικές υπηρεσίες.



Πηγή: tanea.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags