Facebook Pixel Γουίλφριντ Μπόνι: Ο άνθρωπος που ισοφάρισε για την Ακτή Ελεφαντοστού
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-17 08:24:00

Γουίλφριντ Μπόνι: Ο άνθρωπος που ισοφάρισε για την Ακτή Ελεφαντοστού

Γουίλφριντ Μπόνι: Ο άνθρωπος που ισοφάρισε για την Ακτή Ελεφαντοστού

Στο δεύτερο άρθρο της στήλης "Στον Πάγκο", συνεχίζουμε να εξετάζουμε παίκτες από το Μουντιάλ που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστοί, αλλά τόσο βάσει απόδοσης, όσο και σύμφωνα με το Football Manager 2014, αφήνουν καλές εντυπώσεις.

Σήμερα θα εξετάσουμε μία από τις αντιπάλους της Εθνικής μας. Στον αγώνα Εκτή Ελεφαντοστού – Ιαπωνία που έληξε 2-1, ο άνθρωπος που ισοφάρισε ήταν ο Γουίλφριντ Μπόνι της Σουάνσι. Ανέβασε έτσι την ψυχολογία της ομάδας του η οποία δύο λεπτά μετά μπήκε μπροστά στο σκορ με τον Gervinho. Τι γνωρίζουμε όμως για το προφίλ του επιτελικού μέσου της Ακτής; Ο sportdog ανοίγει τον editor του FM, βάζει κάτω τους αριθμούς και σας τον παρουσιάζει.

Προφίλ

Wilfried Bony
Ημ. Γέννησης:
10/12/1988
Θέση: Επιτελικός μέσος/Περιφερειακός επιθετικός
Πόδι: Δεξί
Current Ability: 147
Potential Ability: 162
Αξία στο Transfermarkt.de: 15 εκατομμύρια ευρώ

Ο Μπόνι μπήκε από νωρίς στα μεγάλα σαλόνια, καθώς στα 18 του πήρε μεταγραφή από τη χώρα του (έπαιζε στην Issia Wazi) στη Σπάρτα Πράγας, αρχικά ως δανεικός στη β΄ ομάδα ενώ στην πορεία καθιερώθηκε βασικός. 22 γκολ σε 59 συμμετοχές ο απολογισμός του. Το 2011 μετακομίζει στην Ολλανδία για την Vitesse κι εκεί το δεκάρι της Ακτής βγάζει μάτια. 46 γκολ σε 65 συμμετοχές! Καλύτερα κι από σέντερ-φορ δηλαδή.

Πέρυσι έρχεται η σειρά της Premier League καθώς έκτοτε παίζει στη Swansea. Τι κι αν η Premier League είναι δύσκολη, ο Μπόνι δεν μάσησε. Σε μία σεζόν μετράει 34 συμμετοχές και 17 γκολ, όταν ο Michu που παίζει στην κορυφή των Swans σε 52 συμμετοχές έχει 20 γκολ.

Ο Wilfried Bony παίζει στην Ακτή Ελεφαντοστού από το 2010 κι έχει 22 συμμετοχές και 9 γκολ. Αυτό είναι το πρώτο του Μουντιάλ και σίγουρα τα βλέμματα θα στραφούν πάνω του μετά το πέρας της διοργάνωσης. Ξεκινάει με 147 current ability στο Football Manager, που μέχρι να εξελιχθεί στο 162 του δίνει πολλά bonus στα αρχικά του στατιστικά.

Από τεχνικής πλευράς, διαθέτει Τεχνική 15, Τελείωμα 16 (πολύ καλό για τη θέση του) και μακρινά σουτ μόλις στο 10. Το Passing του είναι χαμηλό, στο 12, κάτι που αποτελεί μειονέκτημα, ενώ οι κεφαλιές κυμαίνονται στο 14.

Στα mental stats, η Δημιουργία φάσεων είναι στο 14, η Κίνηση χωρίς την μπάλα στο 16, ενώ δύο στοιχεία κλειδί στέκονται υψηλά. Το Important Matches στο 18 και το Flair (ικανότητα να πραγματοποιεί τα αναπάντεχα) στο 15. Παραδόξως όμως για Αφρικανός, δεν έχει υψηλά φυσικά προσόντα, καθώς αμφότερα Acceleration-Pace είναι στο 13. Αν ήταν ταχύτερος βέβαια θα είχε…ήδη πάρει μεγάλη μεταγραφή προ πολλού. Κατά τα άλλα είναι δυνατός αθλητής, με Αντοχή στο 15, Δύναμη στο 18 και Natural Fitness επίσης στο 18.

Δεν τραυματίζεται συχνά, έχει σταθερή απόδοση, Work Rate στο 15, σκοράρει και με δεδομένο του ότι παίζει το 100% των δυνατοτήτων του, κατά την άποψή μου δεν θα αργήσει να πάρει μεταγραφή για την πρώτη υποψήφια ομάδα που θα τον "τσιμπήσει" από την Swansea. Τα 15 εκατομμύρια ευρώ πάντως είναι πολλά και η τιμή θα πρέπει να πέσει. Οι Άγγλοι από την άλλη δεν νομίζω να βιάζονται καθώς τον έχουν δέσει με τετραετές συμβόλαιο, ενώ την σεζόν που μας πέρασε τερμάτισαν στη 12η θέση της Premier League, άρα δεν τίθεται θέμα άμεσης πώλησης λόγω υποβιβασμού.


Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο [email protected]]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags