Facebook Pixel Ανατροπή με άγχος... και χαρακτήρα!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-17 20:51:00

Ανατροπή με άγχος... και χαρακτήρα!

Ανατροπή με άγχος... και χαρακτήρα!

Το Βέλγιο δυσκολεύτηκε κόντρα στην Αλγερία, βρέθηκε πίσω στο σκορ από έναν ανόητο πέναλτι, όμως στο δεύτερο ημίχρονο βελτιώθηκε και με δύο γκολ των Φελαϊνί και Μέρτενς, δικαίωσαι όσους το αποθεώνουν.

Με το... δεξί ξεκίνησε στο Μουντιάλ το Βέλγιο, το οποίο παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε παίζοντας ωραίο ποδόσφαιρο και με δύο γκολ των Φελαϊνί και Μέρτενς στο δεύτερο ημίχρονο, να κάνει την ανατροπή και να πάρει τη νίκη με 2-1.

Πολύ ταλέντο, καθόλου μυαλό...

Από το πρώτο λεπτό φάνηκε πως το Βέλγιο είναι το φαβορί στην συγκεκριμένη αναμέτρηση, κάτι που γνώριζαν και οι Αλγερινοί, οι οποίοι επέλεξαν να παίξουν αμυντικά και να... χτυπήσουν στις αντεπιθέσεις. Μάλιστα, η επιλογή τους αυτή τους δικαίωσε, αν και χρειάστηκαν και την «βοήθεια» του Βερτόνγκεν. Ο αμυντικός των Βέλγων στο 23ο λεπτό, έχασε τον Φεγκουλί μέσα στην περιοχή και για να τον σταματήσει, αποφάσισε να τον τραβήξει και να τον ρίξει στο έδαφος. Ο διαιτητής έδωσε αμέσως πέναλτι και ο Φεγκουλί έκανε το 0-1 από τα έντεκα βήματα. Το γκολ αυτό... άγχωσε κάπως τους Βέλγους, με αποτέλεσμα στα επόμενα λεπτά να χάσουν τον καλό ρυθμό τους. Μέχρι το τέλος του 45λεπτου απείλησαν με κάποια μακρινά σουτ, τα οποία δεν δυσκόλεψαν ιδιαίτερα τον αντίπαλο πορτιέρο.

Μέχρι και ο Φελαϊνί έβαλε γκολ!

Στο δεύτερο ημίχρονο το Βέλγιο μπήκε αποφασισμένο να γυρίσει το ματς και να... σπάσει την διπλή άμυνα των Αλγερινών. Από τα πρώτα λεπτά απέκτησαν την κατοχή της μπάλας και έψαξαν να βρουν τρόπους για να μπουν στην αντίπαλη περιοχή, ωστόσο αυτή που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία ήταν η Αλγερία, όταν στο 56' ο Μεντζανί πήρε την κεφαλιά πάσα για τον Ταϊντέρ, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να την σπρώξει από κοντά στα δίχτυα.

Και ως... συνήθως, οι χαμένες ευκαιρίες πληρώνονται. Στο 70' πέρασε στο ματς ο Φελαϊνί και στο 75' με εξαιρετική κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 και πανηγύρισε γκολ (με οποιαδήποτε φανέλα) μετά από περίπου έναν μήνα, αφού το προηγούμενο που είχε πετύχει ήταν τον περασμένο Αύγουστο. Το γκολ λοιπόν αυτό έδωσε άλλον αέρα στο Βέλγιο, το οποίο πίεσε και τελικά στο 80', μετά από μία εξαιρετική κούρσα του Αζάρ, ο Μέρτενς ολομόναχος εντός περιοχής έγραψε το 2-1 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags