Facebook Pixel "Χ"ορηγία του Ακινφέεφ!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-18 02:50:00

"Χ"ορηγία του Ακινφέεφ!

"Χ"ορηγία του Ακινφέεφ!

Ο Ρώσος γκολκίπερ έκανε δώρο στους Νοτιοκορεάτες το 1-0 (68` Λι Κουν Χο), όμως η αλλαγή του Καπέλο, ο Κερζάκοφ, διαμόρφωσε λίγο μετά το τελικό 1-1 σε ένα δίκαιο αποτέλεσμα

Στο ματς του Η` ομίλου, Ρώσοι και Νοτιοκορεάτες αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 στην Κουιάμπα, σε ένα αγώνα που σκόραραν δύο αλλαγές (Λι Κουν Χο και Κερζάκοφ), αλλά σημαδεύτηκε από τη... φάβα που έκανε ο Ακινφέεφ στο γκολ των Ασιατών! Ήταν ένα από τα παιχνίδια που δεν θα μας μείνουν αξέχαστα, με το αποτέλεσμα να κρίνεται μάλλον δίκαιο, με τους Ρώσους πάντως σαφώς να είναι κατώτεροι του αναμενομένου...

Λίγα πράγματα...

Με όπλο την ταχύτητα τους και το πρέσινγκ οι Νοτιοκορεάτες μπήκαν πιο δυνατά στο ματς, με τους Ρώσους να ισορροπούν σιγά-σιγά και να προσπαθούν να απειλήσουν από τα άκρα, δίχως όμως να υπάρχει η μεγάλη φάση στον αγώνα.

Κλειστό παιχνίδι βλέπαμε, με πολλά λάθη, με τις δύο ομάδες να έχουν προβλήματα στην ανάπτυξη και χαρακτηριστικό είναι πως η καλή φάση των Ρώσων ήταν ένα μακρινό φάουλ του Ιγκνάσεβιτς στο 31`. Οι Κορεάτες απάντησαν με το σουτ του Κου στο 34` που έφυγε μόλις άουτ, με τον ρυθμό να έχει ανέβει κάπως. Σε γενικές γραμμές οι δυο ομάδες είχαν αλληλοεξεδουτερωθεί με τους Ασιάτες να είναι ελάχιστα πιο απειλητικοί, έχοντας καλύτερη κυκλοφορία, όμως το 0-0 ήταν δίκαιο αποτέλεσμα.

Ένα ο... Ακονφέεφ, το άλλο ο Κερζάκοφ!

Mε σουτ του Φαϊζούλιν και μια κεφαλιά του Μπερεζούτσκι οι Ρώσοι έδειξαν πιο ορεξάτοι στο δεύτερο μέρος, με τους Ασιάτες να ψάχνουν το γκολ με μακρινά σουτ κυρίως, όπως το φάουλ του Κιμ στο 57`, το οποίο μπλόκαρε δύσκολα ο Ακινφέεφ. Ο Καπέλο ανακάτεψε την τράπουλα, βάζοντας και τον Ντζαγκόεφ στο 59`, ψάχνοντας επιτέλους μια λύση μπροστά.

Τελικά, μια, δυο, τρεις, ο ασταθής Ακινφέεφ την... έκανε "τρώγοντας" γκολ με σουτ από τα 30 μέτρα στο 68` από τον Λι Κουν Χο, με την μπάλα να φεύγει από τα χέρια του! Απίστευτη γκάφα από τον Ρώσο κίπερ!

Όμως η χρυσή αλλαγή του Καπέλο, ο Κερζάκοφ στο 73` (είχε μπει στο 71`) μετά από περιπετειώδη τρόπο έκανε το 1-1! Το ματς πήρε άγρια ομορφιά στο τέλος, με τις δυο ομάδες να ψάχνουν το 2-1, δίχως αποτέλεσμα με το 1-1 να είναι το τελικό σκορ.  

ΣΚΟΡΕΡ: 74' Κερζάκοφ – 67' Λι

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πιτάνα (Αργεντινή)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 49' Σατόφ – 13' Σον, 30' Κιμ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: -

ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεφ, Εσένκο, Ιγκνασέβιτς, Μπερεζούτσκι, Κομπάροφ, Γκλουσάκοφ (72' Ντενίσοφ), Φαϊζούλιν, Ζιρκόφ (71' Κερζάκοφ), Σαμέντοφ, Σάτοφ (60' Τζαγκόεφ), Κοκόριν

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ: Γιουνγκ, Γιουν, Γ.Κιμ, Χονγκ (73' Χβουάνγκ), Γ.Λι, Κι, Τσ.Λι, Κου, Χαν, Τσ.Παρκ (56' Κ.Λι), Σον (84' Μπ.Κιμ)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags