Facebook Pixel Δέκα Καμικάζι έσβησαν τους ...Χόντα!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-20 02:53:00

Δέκα Καμικάζι έσβησαν τους ...Χόντα!

Δέκα Καμικάζι έσβησαν τους ...Χόντα!

Παρά την αποβολή ...απειρίας του Κατσουράνη στο 38΄, η Εθνική κράτησε το 0-0 με την Ιαπωνία. Νίκη με την Ακτή Ελεφαντοστού και γκέλα της Ιαπωνίας με Κολομβία, μας στέλνει στους 16 του Μουντιάλ, αλλά ζητείται γκολ!

Η Ελλάδα παίζοντας με 10 παίκτες από το 38' λόγω της ανόητης κόκκινης του Κατσουράνη (δύο κίτρινες σε δέκα λεπτά) και χάνοντας με τραυματισμό τον Μήτρογλου στο 35', κατάφερε να πάρει την λευκή ισοπαλία από την Ιαπωνία και να μείνει ζωντανή στο κόλπο της πρόκρισης.

Η Εθνική θέλει πλέον νίκη την Τρίτη κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού και συγχρόνως ήττα ή ισοπαλία της Ιαπωνίας από την Κολομβία. Εξαιρετικοί οι Καραγκούνης, Μανιάτης, Καρνέζης, Μανωλάς και Παπασταθόπουλος.
 

Οι αλλαγές του Σάντος

Παρά τα όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν μετά την ήττα από την Κολομβία, ο Φερνάντο Σάντος αποφάσισε να κάνει μόλις δύο αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα και συγκεκριμένα να περάσει τους Μήτρογλου – Φετφατζίδη αντί των Γκέκα – Σαλπιγγίδη. Έτσι λοιπόν, κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καρνέζης, στην άμυνα οι Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Χολέμπας και στα χαφ οι Κατσουράνης, Μανιάτης και Κονέ. Στα άκρα ξεκίνησαν οι Φετφατζίδης – Σαμαράς και στην κορυφή ο Μήτρογλου. Το πλάνο όμως του Πορτογάλου τεχνικού άλλαξε πολύ γρήγορα λόγω των ειδικών συνθηκών...

Δύο αλλαγές, κόκκινη και μία καλή φάση!

Το παιχνίδι ξεκίνησε όπως ακριβώς και αυτό με την Κολομβία, μόνο που αυτή την φορά ο Μανωλάς στο 2' έδιωξε την μπάλα σωτήρια και... γλιτώσαμε το γρήγορο γκολ. Μετά το πεντάλεπτο μάλιστα, οι διεθνείς ανέβασαν ρυθμό και κατάφεραν να πιέσουν την Ιαπωνία, αν και γρήγορα επέστρεψαν και πάλι σε αργό τέμπο. Η Εθνική αυτή την φορά ήταν πιο σοβαρή και συγκεντρωμένη στην άμυνα, έκλεινε σωστά τους χώρους, όμως και πάλι είχε μεγάλο πρόβλημα στην ανάπτυξη. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η Ελλάδα να μην δημιουργεί φάσεις και ο Μήτρογλου να ζητάει αδίκως την μπάλα μπροστά. Στον απέναντι στρατόπεδο οι Ιάπωνες όσο κυλούσε η ώρα, κυκλοφορύσαν καλύτερα την μπάλα, ωστόσο ο μόνος τρόπος που απειλούσαν ήταν κάποια μακρινά σούτ.

Μετά το μισάωρο όμως η τύχη μας γύρισε την πλάτη και άρχισαν... τα στραβά. Στο 35' ο Μήτρογλου αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού (μετά από σύγκρουση με αντίπαλο) και στην θέση του πέρασε ο Γκέκας, ενώ στο 38' ο Κατσουράνης αντίκρισε για τα αποδυτήρια βλέποντας νωρίς – νωρίς την κόκκινη κάρτα. Ο αρχηγός της Εθνικής δέχθηκε δύο κίτρινες σε 10 λεπτά (27' και 37') για φάουλ που έκανε έξω από την περιοχή των Ιαπώνων (!!) για να σταματήσει την αντεπίθεση. Η εξέλιξη αυτή άλλαξε τα πλάνα του Φερνάντο Σάντος, ο οποίος στο 41' πέρασε στο ματς τον Καραγκούνη αντί του Φετφατζίδη, κίνηση που φάνηκε να βοηθά την ομάδα, καθώς στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ήταν αρκετά καλή, ενώ στο 40' είχαμε και την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα, όταν ο πορτιέρο των Ιαπώνων απέκρουσε δύσκολα το πολύ καλό σουτ του Τοροσίδη!


Η μεγάλη ευκαιρία και η πίεση...

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με την Ελλάδα να παίζει πιο συντηρητικά, να δίνει χώρο και κατοχή στους Ιάπωνες και να ψάχνει το γκολ κυρίως στην κόντρα. Μάλιστα, στο 60' φτάσαμε πολύ κοντά και στον στόχο, όταν ο Καραγκούνης, ο καλύτερος παίκτης της Εθνικής, εκτέλεσε το κόρνερ, ο Γκέκας πήρε την κεφαλιά, όμως ο Καβασίμα πετάχτηκε και έδιωξε σε κόρνερ. Μετά από αυτή την φάση η Ιαπωνία μας πίεσε ψηλά και στο 68' και στο 71' έχασε δύο καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.
Διπλή ζώνη άμυνας και... συνεχίζουμε!

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ελλάδα γύρισε πίσω από το κέντρο και με διπλή άμυνα ζώνης περίμενε τους Ιάπωνες, οι οποίοι παρότι κυκλοφορούσαν την μπάλα για αρκετή ώρα, προσπαθούσαν να βρουν το γκολ με σέντρες. Λόγω ύψους λοιπόν, οι διεθνείς έδιωχναν εύκολα την μπάλα από την περιοχή τους και με τον Καρνέζη στο 77' και στο 90' να αποκρούει τα σουτ των Οκούμπο και Χόντα, κατάφεραν τελικά να κρατήσουν μέχρι το 90' ανέπαφη την εστία τους. Μάλιστα, στο 81' και στο 89' έχασε δύο καλές ευκαιρίες για γκολ με τους Σαμαρά και Χολέμπας.

Ο σημερινός βαθμός όχι μόνο κρατάει την Ελλάδα «ζωντανή» στο Μουντιάλ, αλλά μπορεί να αποδειχθεί και χρυσός, καθώς αν νικήσουμε την τελευταία αγωνιστική την Ακτή Ελαφοντοστού θα είμαστε κοντά την πρόκριση. Θα την χάσουμε μόνο αν Ιαπωνία νικήσει την αδιάφορη Κολομβία και σε ισοβαθμία έχει καλύτερη επίθεση...

 

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 38' Κατσουράνης (2η κίτρινη)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 12' Χασέμπε - 27' Κατσουράνης, 55' Σαμαράς, 88' Τοροσίδης

ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Ναγκατόμο, Κόνο, Γιοσίντα, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντο), Οκούμπο, Οκαζάκι, Χόντα, Οσάκο (57' Καγκάβα).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (81' Σαλπιγγίδης), Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Σαμαράς, Μήτρογλου (35' Γκέκας).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags