Facebook Pixel Σάντος για διαιτησία, Κατσουράνη και την ομάδα που θα γράψει ιστορία!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-20 19:09:00

Σάντος για διαιτησία, Κατσουράνη και την ομάδα που θα γράψει ιστορία!

Σάντος για διαιτησία, Κατσουράνη και την ομάδα που θα γράψει ιστορία!

Ο Φερνάντο Σάντος στη συνέντευξη Τύπου μίλησε για τον «τελικό» με την Ακτή Ελεφαντοστού, για την ισοπαλία με την Ιαπωνία και για το τι άλλαξε τις τελευταίες ημέρες. Επίσης, εξέφρασε τα παράπονά του για την διαιτησία, ενώ σχολίασε και την αποβολή του Κατσουράνη.
 

Συγκεκριμένα, ο Πορτογάλος τεχνικός μίλησε για:

Τη διαφορά της εικόνας στα δύο παιχνίδια: «Θα έλεγα πως αυτές οι διαφορές που παρατηρήθηκαν στα δύο παιχνίδια, ήταν καθαρά και μόνο με τις συνθήκες του αγώνα που διαμορφώθηκαν μετά την αποβολή του Κατσουράνη. Μπήκαμε με στόχο να κρατήσουμε την μπάλα γιατί θέλαμε τη νίκη και στα δύο παιχνίδια και αυτό θα γινόταν με κατοχή και να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες προϋποθέσεις και ευκαιρίες. Το πετύχαμε, αλλά μας έλειψε το γκολ. Μετά την αποβολή του Κατσουράνη όλα άλλαξαν. Αναγκαστήκαμε να δώσουμε χώρο στον αντίπαλο και να κλείσουμε τους χώρους προς την εστία μας, έχοντας ως πρωταρχικό μέλημα την άμυνά μας για να βγάλουμε αντεπιθέσεις.

Αμυντικά ήμασταν εξαιρετικοί, ειδικά στο δεύτερο μέρος. Κάναμε εξαιρετική δουλειά σε αυτό το κομμάτι. Όταν είχαμε τη μπάλα δεν μπορούσαμε να την κρατήσουμε αρκετά για να πάρουμε ανάσες. Μας έλειψε η τελική πάσα στις αντεπιθέσεις. Η αντίπαλη ομάδα, όσο περνούσε ο χρόνος μας άφηνε κενούς χώρους. Οι παίκτες έκαναν υπεράνθρωπη προσπάθεια και δεν έχουμε παράπονο από αυτούς».

Το τρέξιμο των ποδοσφαιριστών: «Σίγουρα αυτό ήταν από τα θετικά στοιχεία του αγώνα. Το γεγονός ότι καλύψαμε όλους τους χώρους που θα μπορούσαν να δημιουργηθούν. Το σημαντικότερο στοιχείο ήταν η συγκέντρωση που μας έλειψε στο πρώτο παιχνίδι. Δεν αφήσαμε να μας αιφνιδιάσουν. Γενικότερα ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι σε όλο το παιχνίδι. Είχαμε ευκαιρίες, παρά του ότι δεν είχαμε την κατοχή. Εμείς μετά την αποβολή, είχαμε σπουδαία ευκαιρία με τον Τοροσίδη αλλά δυστυχώς δεν μπήκε γκολ. Στο δεύτερο μέρος, είχαμε ευκαιρίες αναλογικά με το ότι παίζαμε με παίκτη λιγότερο. Δεν παρατήσαμε το παιχνίδι παρά τις αντιξοότητες και τα στραβά που έλαβαν μέρος στον αγώνα».

Τι χρειάζεται για να γράψουμε ιστορία: «Να έχουμε επιτυχία. Για να γράψουμε ιστορία θα πρέπει να κερδίσουμε. Οπότε νομίζω πως αυτό που πρέπει να έχουμε είναι αυτοπεποίθηση και συγκέντρωση που είχαμε στον χθεσινό αγώνα. Δεν μας λείπει το πάθος, η διάθεση και η θέληση. Θα πρέπει να σκοράρουμε, γιατί σίγουρα θέλουμε τη νίκη, αλλά παρόλο που η Ακτή έχει το βαθμολογικό προβάδισμα, η Ελλάδα έχει δείξει πως στα κρίσιμα παιχνίδια ότι ανταποκρίνεται πολύ καλά. Αν πάρουμε παράδειγμα από το Euro με τη Ρωσία, το καταφέραμε, αλλά πιστεύω πως θα το καταφέρουμε και τώρα».

Τις καιρικές συνθήκες και το κατά πόσο θα είναι οι παίκτες… φρέσκοι: «Σίγουρα αυτό είναι κάτι που μας απασχολεί από χθες. Θα πρέπει οι παίκτες να αποκατασταθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Σήμερα έχουμε ρεπό και όλοι μπορούν να ξεκουραστούν. Μετά από 72 ώρες όλοι είναι ικανοί να προπονηθούν σε υψηλούς ρυθμούς. Έχουμε πέντε ημέρες μπροστά μας. Θα δουλέψουμε στο πνευματικό κομμάτι για να είναι έτοιμοι ψυχολογικά για να μάθουμε καλύτερα τον αντίπαλο. Το σωματικό της φυσικής κατάσταση έχουμε αρκετό καιρό. Θα δούμε κατά πόσο συμβαίνει αυτό κατά τη διάρκεια των ημερών».

Την ετοιμότητα των παικτών: «Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως έχουμε 23 ποδοσφαιριστές. Αν δούμε πως κάποιοι δυσκολεύονται υπάρχουν άλλοι έτοιμοι, έχοντας δείξει μεγάλη θέληση να παίξουν και να βοηθήσουν. Δεν νομίζω πως χρειάζεται να δημιουργούμε δικαιολογίες από πριν, αν δεν πάνε καλά. Εγώ πιστεύω θα πάμε καλά».

Το τι είπε στους παίκτες και πως τους ανέβασε ψυχολογικά: «Ουσιαστικά όλη η δουλειά έγινε εδώ και όχι στα αποδυτήρια. Και εκεί ήταν σημαντικό να εμψυχώσουμε τους παίκτες, αλλά το σημαντικότερο ήταν η ομιλία που έγινε εδώ, όπου εγώ από τη δική μου πλευρά τους έδωσα μία ρεαλιστική προσέγγιση του αγώνα με την Κολομβία. Αυτό που είχαμε πληρώσει, ήταν η έλλειψη συγκέντρωσης που επέτρεπαν στην αντίπαλη ομάδα να σκοράρει και τους είπα πως αν καταλάβουμε αυτό το μήνυμα, τότε, σίγουρα θα μπούμε στον επόμενο αγώνα χωρίς να κάνουμε τα ίδια λάθη και αυτό έγινε, διότι καταλάβανε και αυτοί πως δεν φταίει μόνο η ατυχία, αλλά και τα δικά μας λάθη. Δεν ήταν μόνο αυτοί οι παράγοντες που επηρέασαν αυτό το αποτέλεσμα. Οι παίκτες σε αυτό ανταποκρίθηκαν πολύ καλά και μπήκαν από το ξεκίνημα στο πνεύμα του παιχνιδιού. Δεν υπήρξαν στιγμές αδράνειας. Το μόνο κρίμα είναι πως πρέπει να πληρώσεις ακριβά κάτι, για να μάθεις και να μην τα επαναλάβεις».

Τη διαιτησία των δύο αναμετρήσεων: «Είναι αλήθεια πως η διαιτησία στα δύο παιχνίδια δεν έχει σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, για να το πούμε όσο πιο κομψά γίνεται. Ούτε καν στο 50-50 δεν ήταν αλλά έχει ευνοήσει τους αντιπάλους. Δεν πρέπει να σταθούμε εκεί. Εμείς πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε τα πάντα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η όμορφη ποδοσφαιρική ιστορία που έχει φτιαχτεί, έχει γίνει με ανάλογες καταστάσεις, όπου υπερτερεί το πάθος και η αποφασιστικότητα. Εγώ θέλω να μείνουμε στο πάθος και να μην μπούμε σε αυτές τις συζητήσεις. Η  ελληνική κουλτούρα το έχει αυτό. Δυναμώνει από την αδικία. Ένα αρνητικό όμως, είναι πως δημιουργούνται εύκολες δικαιολογίες, όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Ας κρατήσουμε τα θετικά της ελληνικής κουλτούρας και να αφήσουμε εκτός των αρνητικά. Με την πίστη θα πετύχουμε τον στόχο μας».  

Το πρόβλημα στο γκολ: «Είναι γεγονός αυτό. Καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας δουλέψαμε σε αυτό. Εστιάσαμε περισσότερο στο τελείωμα των φάσεων πριν από τον αγώνα με την Ιαπωνία. Είναι αλήθεια πως δεν πετυχαίνουμε εύκολα γκολ. Θα πρέπει να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Αρκετές φορές και ο αντίπαλος γκολκίπερ, βρίσκεται σε εξαιρετική ημέρα που σε άλλες περιπτώσεις θα ήταν γκολ. Σε άλλες περιπτώσεις δεν κάνουμε εμείς σωστά τα πράγματα. Δεν γίνονται οι σωστές κινήσεις και αυτό μας έχει κοστίσει. Μετά είναι και το κομμάτι της ψυχολογίας όταν χάνονται οι ευκαιρίες. Πρέπει να έχουμε ψηλά το κεφάλι και να πιστέψουμε σε αυτό που κάνουμε. Μετά το πρώτο γκολ θα… λυθούν τα πόδια και θα έρθουν και άλλα.

Μιλώντας συγκεκριμένα για χθες, είναι αλήθεια πως δεν δημιουργήθηκαν αρκετές ευκαιρίες. Θα πρέπει να γνωρίσουμε πως ο φορ μας δεν πήρε μπάλες, αλλά βοήθησε πολύ στο αμυντικό κομμάτι καλύπτοντας τους συμπαίκτες του. Αυτό είπαμε στο ημίχρονο. Πως θα παίζαμε μόνο με αντεπιθέσεις, όπως έγινε και με τα στημένα από τα κόρνερ. Θα πρέπει να αναγνωρίσουμε αυτό το κομμάτι για να είμαστε έτοιμοι απέναντι στην Ακτή».

Το τι θα αλλάξει αν δεν παίξουν οι Τουρέ: «Να αλλάξουμε τα πλάνα μας; Γιατί να γίνει αυτό; Το μεγάλο πρόβλημα με την Κολομβία ήταν ο Φαλκάο; Αλήθεια είναι αυτό. Γιατί δυστυχώς αυτό κοιτάμε. Δεν παίζει ο Φαλκάο άρα όλα είναι εύκολα. Δεν παίζει ο Τουρέ, αλλά όλα είναι εύκολα. Μετά αντίο συγκέντρωση και αντίο Ελλάδα. Αυτό είναι κάτι που πραγματικά δεν καταλαβαίνω. Πως αλλάζουν έτσι τα δεδομένα στο μυαλό μας… Από τέτοιου είδους πληροφορίες γίνονται όλα. Αυτό είναι ένα κλίμα που αντικατοπτρίζεται και στην ομάδα. Όσο προσπαθούμε να τους συγκεντρώσουμε, γίνεται πιο δύσκολο. Όσοι καλύτεροι παίζουν τόσο καλύτερα για εμάς. Γιατί αυτό θα μας κάνει απόλυτα συγκεντρωμένους. Το είχαμε πει. Καλύτερα να έπαιζε ο Φαλκάο. Δεν δείχνουμε ασέβεια προς τον παίκτη. Μιλάμε για έναν σταρ, αλλά είναι κάτι που θα πρέπει να έχουμε υπόψη μας. Στην αρχή λέμε πως τους φοβόμαστε και μετά τι κάνουμε; Δεν παίζουν και είμαστε καλά, αλλά το πληρώνουμε ακριβά».

Τον Γιώργο Καραγκούνη που είχε σκοράρει κόντρα στην Ρωσία: «Ούτε εγώ πιστεύω στις συμπτώσεις. Αυτές φαίνονται ως συμπτώσεις, αλλά είναι σκληρή δουλειά. Μιλάμε για έναν παίκτη με τεράστιο πάθος και αυτό σίγουρα δεν είναι σύμπτωση. Έχει μία αγάπη για την Εθνική που είναι σε απίστευτα επίπεδα και αυτό δεν άλλαξε ποτέ από τότε που είναι στην εθνική. Για αυτό μπορώ να πω πως είναι στα στοιχεία της ομάδας. Σίγουρα δεν είναι λιγότερο ποδοσφαιριστής από ότι ήταν τότε. Παρόλο που δεν πιστεύω στις συμπτώσεις, εδώ ίσως και να το πιστέψω με τον Καραγκούνη να σκοράρει».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags