Facebook Pixel Να τι ισχύει με το λάθος τατουάζ του Γκέκα! (ΦΩΤΟ)
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-20 23:15:00

Να τι ισχύει με το λάθος τατουάζ του Γκέκα! (ΦΩΤΟ)

Να τι ισχύει με το λάθος τατουάζ του Γκέκα! (ΦΩΤΟ)

Πολλά γράφτηκαν σήμερα για το τατουάζ του Έλληνα επιθετικού και για τα... γέλια που έβαλαν οι Ιάπωνες. Διαβάστε τι ακριβώς συμβαίνει και τι σημαίνουν τελικά τα γράμματα.

Γνωστό game site διακωμωδεί τον έλληνα επιθετικό!

Η συγκεκριμένη είδηση προήλθε από το διεθνές game site Kotaku.com, ένα εκ των μεγαλύτερων του κόσμου, το οποίο σε ότι αφορά θέματα των ασιατικών games είναι ιδιαίτερα ψαγμένο, με συντάκτες που γνωρίζουν την γλώσσα.
Το Kotaku εντόπισε (όσο κι αν ακούγεται παράδοξο) το ιαπωνικό tattoo του Φάνη Γκέκα στον αγώνα 0-0 με την Ιαπωνία όπου μπήκε ως αλλαγή. Απ’ ότι φαίνεται ο έλληνας επιθετικός δεν μετέφρασε σωστά την ιαπωνική φράση που ήθελε να αποτυπώσει στο μπράτσο του ή ο tattoo artist την απέδωσε λάθος!
Το tattoo είναι η φράση "寒冷殺人魔" (kanrei satsujin ma) που σημαίνει κρύος (αναφέρεται στον καιρό) δολοφονικός δαίμονας. Αντί για “ψυχρός” δηλαδή, χρησιμοποιήθηκε η φράση που αφορά…καιρικά φαινόμενα! Ασφαλώς οι ιάπωνες διαχωρίζουν εντελώς τα δύο επίθετα και δεν τα χρησιμοποιούν λάθος.
Ο Γκέκας έκανε το συγκεκριμένο τατουάζ εδώ και χρόνια, αφού το είχε στο παγκόσμιο κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική. Τότε ορισμένα ιαπωνικά μέσα το είχαν παρατηρήσει, αλλά η είδηση δεν είχε λάβει τέτοια έκταση. Σήμερα όμως μάλλον ο Φάνης θα πρέπει να…εξετάσει λίγο το θέμα.
Το πιθανότερο σενάριο είναι το tattoo να έπρεπε να αποδώσει το νόημα “Cool Killer”. Στα ιαπωνικά όμως ο σωστός τρόπος θα ήταν να γραφτεί: "Reikoku na Satsujinki" (冷酷な殺人鬼). Πως όμως βλέπουν οι ιάπωνες το τατουάζ του Γκέκα; Το “"寒冷殺人魔" (kanrei satsujin ma)” μεταφράζεται κάτι σαν… “δολοφόνος του χειμωνιάτικου καιρού”. Εκτός κι αν όντως ο Φάνης Γκέκας θέλει να καταστρέψει την κλιματική ισορροπία του πλανήτη τους χειμερινούς μήνες κι αυτή ήταν εν τέλει η απόδοσή του.




Έμειναν στο μηδέν

Ο λόγος που η είδηση πήρε μεγαλύτερη έκταση είναι προφανώς διότι η Ελλάδα συναντήθηκε με την Ιαπωνία για πρώτη φορά σε ομίλους παγκοσμίου κυπέλλου και κάτι τέτοιο δεν υπήρχε περίπτωση να ξεφύγει. Σκεφτείτε ένα αντίστοιχο ελληνικό τατουάζ σε ιάπωνα κι αναλογιστείτε πως θα το δεχόμασταν. Προφανώς με ανάλογες αστείες δημοσιεύσεις. Άλλωστε αυτό που δεν μπορούν με τίποτα να χωνέψουν οι ιάπωνες (και ασχολούνται με αλλότρια) είναι πως με 10 παίκτες και αυτή την απόδοση ορισμένων διεθνών μας δεν κατάφεραν να μας βάλουν ούτε ένα γκολ.

Σύμφωνα με το Football Manager 2014, η Ιαπωνία είναι στο ίδιο επίπεδο με την Ελλάδα, όσο κι αν ακούγεται παράδοξο. Οι παίκτες έχουν τις εξής βαθμολογίες.

- Καταρχήν ο Shinji Kagawa της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (επιτελικός μέσος/εξτρέμ) είναι ο καλύτερος όλων, καθώς έχει 160 Current Ability και 172 Potential.
- Δεύτερος έρχεται ο Yuto Nagatomo (αριστερός μπακ-χαφ της Ίντερ) με 147 Current Ability, 160 Potential.

Όλοι οι ιάπωνες είναι ταχύτατοι και διαθέτουν υψηλά Physical attributes κάτι που ανεβάζει τον γενικότερο μέσο όρο τους. Στην τρίτη θέση στο 140 Current Ability συνωστίζονται πολλά ακόμη ονόματα.

Όσο για την Ελλάδα, οι καλύτεροί μας παίκτες είναι ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος και ο Κώστας Μήτρογλου. Αμφότεροι έχουν από 145 Current Ability. Ο Σωκράτης φτάνει το 158 Potential κι ο Μήτρο-γκολ το 155. Στο υπόλοιπο ρόστερ πάντως, η Ελλάδα υπερέχει με περισσότερους καλούς παίκτες, καθώς για παράδειγμα ο Τοροσίδης έχει 141 Current Ability και 145 Potential.
 

Καθίστε στον Πάγκο
[Με e-mail στο manos@gameworld.gr]
Στείλτε θέματα προς συζήτηση, screenshots ή απορίες στο παραπάνω e-mail.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags