Facebook Pixel Περσικό... χαλι, αλλά Μέσι!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-21 20:54:00

Περσικό... χαλι, αλλά Μέσι!

Περσικό... χαλι, αλλά Μέσι!

Ο νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε το... Ιράν που έχανε τις ευκαιρίες και τελικά ηττήθηκε 0-1 από την Αργεντινή στο 90+1` με το γκολ του Λιονέλ Μέσι! Τραγική η "αλμπισελέστε", κέρδισαν τις εντυπώσεις οι Ιρανοί!

Έτσι είναι το ποδόσφαιρο... Η κάκιστη Αργεντινή έκανε το 2x2 στον όμιλο, επικρατώντας 1-0 του Ιράν με γκολ του Μέσι στο 90+1` , με τους Ιρανούς να φεύγουν από το γήπεδο έχοντας κερδίσει τις εντυπώσεις με την εμφάνιση που έκαναν στο β` μέρος, αλλά δεν είχαν... Μέσι!

Το ιρανικό... πούλμαν!

Απολύτως προβλέψιμο το παιχνίδι στo ξεκίνημα του, αφού η μπάλα ήταν συνεχώς στα πόδια των Αργεντινών (81% η κατοχή! στο 15`) με τους Ιρανούς να περιμένουν παίζοντας άμυνα με "νύχια και δόντια", έχοντας 10 παίκτες πίσω από την μπάλα! Στο 13` πάντως πέρασε μια πάσα στον Ιγουαΐν, αλλά τον έκλεισε καλά ο Ιρανός γκολκίπερ και η ευκαιρία χάθηκε, ενώ πέντε λεπτά μετά ο ίδιος παίκτης σπατάλησε μια καλή κόντρα της "αλμπισελέστε".

Η πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα του Σαμπέγια ήρθε στο 22` με τον Χαγκιγκί να λέει "όχι" στον Αγουέρο και το... μονότερμα συνεχιζόταν, με τον Ρόχο στο 24` να αστοχεί για λίγο με το κεφάλι! Όσον αφορά στον Μέσι, δεν είχε φανεί (είχε και ένα άστοχο φάουλ στο 33`), αφού έβγαινε πολύ πίσω να πάρει την μπάλα, αλλά το διπλό ενίοτε και τριπλό μαρκάρισμα τον είχε εξουδετερώσει. Στο 36` εκτέλεσε ένα καλό στημένο, αλλά η κεφαλιά του Γκαράι έφυγε λίγο άουτ. Μέσα σ` όλα, στο 42` ο Χοσεϊνί επίσης με το κεφάλι λίγο έλλειψε να βρει δίχτυα! Από ένα άλλο κόρνερ, ο Φερνάντες στο 45` δεν μπόρεσε ούτε αυτός να σκοράρει, με το ημίχρονο να λήγει 0-0 και την Αργεντινή να προβληματίζει και να... προβληματίζεται.

Απίθανο Ιράν, αλλά δεν είχε... Μέσι!

Έμοιαζε απίστευτο, αλλά την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα ως τότε την έχασε στο 53` το Ιράν! Οι Ιρανοί αναπτύχθηκαν εξαιρετικά από αριστερά και η κεφαλιά του Γκουτσανεχάντ σταμάτησε στον Ρομέρο! Ήταν απορίας άξια η επιμονή των Αργεντινών να κάνουν παιχνίδι με τα πλάγια μπακ (Ρόχο-Ζαμπαλέτα) και τον Σαμπέγια να μην κάνει καμία αλλαγή, ενώ φανερά η ομάδα δεν πήγαινε... Ο Μέσι πάντως στο 60` έκανε μια επέλαση κατά μέτωπο, αλλά το πλασέ του πέρασε λίγο άουτ!

Οι Ιρανοί πλέον ... απειλούσαν έχοντας πάρει αυτοπεποίθηση και είχαν μια καλή φάση με τον Σαφί στο 64`, ενώ στο 67` ο Ρομέρο απέκρουσε εκπληκτικά την κεφαλιά του Ντεζάγκα! Η Αργεντινή ήταν... αλλού για αλλού, με τον Σαμπέγια να μην κάνει ακόμα καμία κίνηση από τον πάγκο. Πάλι από ένα στημένο στο 74` προσπάθησε χωρίς επιτυχία ο Μέσι να σκοράρει και πλέον ο χρόνος κυλούσε αντίστροφα.

Ο Σαμπέγια... ξύπνησε στο 76` και έκανε επιτέλους αλλαγές (προσώπων), περνώντας Παλάσιο και Λαβέτσι αντί των Αγουέρο και Ιγουαΐν. Η Αργεντινή με την είσοδο του Λαβέτσι δεξιά άρχισε να πιέζε, αλλά παρέμενε ευάλωτη στην κόντρα. Ο Χαγκιγκί στο 84` είπε "όχι" στην κεφαλιά του Παλάσιο, όπως και ο Ρομέρο στο 86` με τον Γκουτσανεχάντ, κρατώντας το μηδέν! Τελικά, τη λύση στον γόρδιο δεσμό έδωσε στο 90+1` ο Λιονέλ Μέσι με πολύ ωραίο φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή, κάνοντας το 1-0 και δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του! 

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ (Αλεχάντρο Σαμπέλα): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία (93' Λούκας Μπίλια), Ιγκουαΐν (77' Λαβέτσι), Μέσι, Μασεράνο, Ρόχο, Φεδερίκο Φερνάντες, Αγουέρο (77' Παλάσιο
ΙΡΑΝ (Κάρλος Κεϊρόζ): Χαγκιγκί, Χαϊσαφί (88' Ρεζά Χαγκιγκί), Χοσεϊνί, Σαντέτζι, Νεκουνάμ, Σοτζάι (77' Χεϊνταρί), Τεϊμουριάν, Μονταζερί, Ντεζάγκα (85' Γιάχανμπακς), Ποολάντι, Γκοτσανεγιάντ.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags