Facebook Pixel Το δοκάρι και ο επόπτης έστειλαν την Βοσνία... σπίτι!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-22 02:57:00

Το δοκάρι και ο επόπτης έστειλαν την Βοσνία... σπίτι!

Το δοκάρι και ο επόπτης έστειλαν την Βοσνία... σπίτι!

Η Νιγηρία νίκησε 1-0 την Βοσνία με το γκολ του Οντεμβίγκι από το 29' και έκανε τεράστιο βήμα για την πρόκριση, ενώ οι Βόσνοι που είδαν κανονικό τους γκολ να ακυρώνεται ως οφσάιντ στο 0-0, αποκλείστηκαν, με τον Τζέκο στο 90' να χάνει μοναδική ευκαιρία για να τους κρατήσει ζωντανούς στην διοργάνωση.

Έτσι λοιπόν, η Βοσνία γυρίζει νωρίς – νωρίς σπίτι, ενώ η Νιγηρία στην τρίτη αγωνιστική θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή με στόχο την πρωτιά του ομίλου. Βέβαια, κινδυνεύει με ήττα δική της και νίκη του Ιράν με την αδιάφορο Βοσνία να μείνει εκτός, καθώς τότε θα μετρήσει η διαφορά τερμάτων...

Έναν δεν είδε ο επόπτης και ένα η... άμυνα!

Οι δύο ομάδες μπήκαν ορεξάτες στο παιχνίδι και πρόθυμες να παίξουν επιθετικά από τα πρώτα λεπτά. Μάλιστα, στο 7' και στο 11' η Νιγηρία απείλησε με τα σουτ των Οντεμβίγκι και Όμπι Μίκελ που πέρασαν λίγο άουτ, ενώ μετά το τέταρτο η Βοσνία ισορόπησε και στο 21' έφτασε και στο γκολ, το οποίο όμως λανθασμένα δεν μέτρησε. Ο Μισίμοβιτς βρήκε ωραία με κάθετη τον Τζέκο, αυτός έφυγε από σωστή θέση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως ο επόπτης το ακύρωσε ως οφσάιντ. Η Βοσνία πάντως δεν πτοήθηκε, συνέχισε να πιέζει και στο 24' έχασε άλλη μία μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Τζέκο δεν μπόρεσε να νικήσει σε τετ α τετ τον Ενιάμα.

Στο 29' ωστόσο και ενώ η Βοσνία έδειχνει να πατάει καλύτερα, οι Νιγηριανοί κινήθηκαν αστραπιαία και έκαναν πολύ εύκολα το 1-0. Ο Εμενίκε έφυγε απ' τα δεξιά, πέρασε τον Σπάχιτς και πάσαρε στον Οντεμβίγκι ο οποίος από κοντά δεν έχασε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ! Μετά το γκολ το ματς άνοιξε, η Νιγηρία έχασε μία καλή ευκαιρία στο 39' με τον Μούσα, ενώ ο Τζέκο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου προσπάθησε να ισοφαρίσει με... τραβηγμένες ενέργειες, χωρίς αποτέλεσμα.

Την εγκλώβισε και την... έστειλε σπίτι!

Στο δεύτερο ημίχρονο παρακολουθήσαμε ένα αρκετά μονότονο παιχνίδι, καθώς η Βοσνία πήρε την κατοχή της μπάλας και χώρο στο γήπεδο, ενώ η Νιγηρία έκατσε πίσω και προσπάθησε να τελειώσει το ματς με γρήγορες αντεπιθέσεις. Οι Βόσνιοι παρά τις αλλαγές αδυνατούσαν να απειλήσουν ή έστω να πλησιάσουν στην αντίπαλη περιόχη με αξιώσεις, ενώ όσο κυλούσε η ώρα, η Νιγηρία έβρισκε κενούς χώρους και δημιουργούσε ευκαιρίες. Στο 61' ο Μπέγκοβιτς απέκρουσε το σουτ του Εμενίκε, ενώ το ίδιο συνέβη και τέσσερα λεπτά αργότερα.

Η Νιγηρία απείλησε ξανά στο 81' και στο 83' με τα σουτ των Ονάζι και Εμενίκε, ενώ η Βοσνία σε όλο το δεύτερο μέρος δεν μπόρεσε να παίξει «σωστά». Τα «αστέρια» της είχαν... εξαφανιστεί από νωρίς, ενώ από το 60' και μετά οι Βόσνιοι έδειχναν να μην πιστεύουν στο γκολ. Πάντως, παρά την κάκιστη εικόνα τους στην επανάληψη, θα μπορούσαν στο φινάλε να είχαν πάρει την ισοπαλία και να μείνουν ζωντανοί για την πρόκριση, αν στο 90' το κοντινό σουτ του Τζέκο (που κατέβασε την μπάλα με το χέρι) δεν σταματούσε πρώτα στο πόδι του Ενιάμα και μετά στο δοκάρι. Το 1-0 έμεινε όμως μέχρι το τέλος, η Βοσνία αποκλείστηκε και η Νιγηρία πάει τώρα... φουλ για πρόκριση.


Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Νιγηρία: Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα (65’ Αμεόμπι), Οντεμβίγκι, Εμενίκε, Όμπι Μίκελ, Οσανίουα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (75’ Ουζοενγκί), Ομερούο

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Σπάχιτς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Μισίμοβιτς, Τζέκο, Μούιτζα, Σούνιτς, Λούλιτς (58’ Σαλίχοβιτς), Μεντούνιανιν (64’ Σούσιτς), Χαίροβιτς (57’ Ιμπίσεβιτς)
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags