Facebook Pixel Η Γκάνα βάζει "βόμβα" στο Μουντιάλ!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-23 02:19:00

Η Γκάνα βάζει "βόμβα" στο Μουντιάλ!

Η Γκάνα βάζει "βόμβα" στο Μουντιάλ!

"Βόμβα" μεγατόνων στο Μουντιάλ με την Telegraph να αποκαλύπτει συμφωνία-σοκ διεθνών Γκανέζων με παράνομο συνδικάτο στοιχηματισμού! Άρχισαν έρευνες οι αρχές!

Μία άλλη διάσταση στο Μουντιάλ έρχεται να δώσει το πρωτοσέλιδο της Δευτέρας της Telegraph. Φέρνει στο φως στοιχεία μετά από δημοσιογραφική έρευνα πολλών μηνών που εμπλέκουν τη Γκάνα σε συμφωνία με παράνομο συνδικάτο στοιχηματισμού! Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η αγγλική εφημερίδα που συνεργάστηκε με το κανάλι 4 για αυτήν την έρευνα διαπιστώθηκε πως τόσο διεθνείς παίκτες όσο και μέλη της Ομοσπονδίας έχουν κάνει deal με συγκεκριμένο συνδικάτο που διαμορφώνει αποτελέσματα αγώνων.

Και όλα αυτά με την σύμφωνη γνώμη του προεδρείου της Ομοσπονδίας. Η συμφωνία αυτή είναι σε ισχύ εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα και ενώ οι Γκανέζοι ως γνωστόν μετέχουν στο Μουντιάλ. Το θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στην Αγγλία με το BBC να μεταδίδει διαρκώς πληροφορίες επ' αυτού. Όπως αναφέρεται η... πληρωμή όσων εμπλέκονται στην υπόθεση για κάθε ματς είναι στα 100 χιλιάδες λίρες!

Οι πληροφορίες έχουν φτάσει στα αυτιά της FIFA και ενώ η Ομοσπονδία αναμένεται να παραθέσει την Δευτέρα συνέντευξη Τύπου. Εκεί σαφώς και αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των αρμοδίων και ενώ η Γκάνα έχει να παίξει στην συνέχεια με την Πορτογαλία.

Η Telegraph δεν έμεινε όμως μόνο εκεί. Παρουσίασε σε βίντεο μία συνάντηση μεταξύ του αναγνωρισμένου ατζέντη της FIFA με εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας της Γκάνας και έναν μυστικό ερευνητή με τους δύο άλλους άνδρες όμως να μην γνωρίζουν την πραγματική του ιδιότητα και να προχωρούν σε απίστευτες αποκαλύψεις.

"Παντού γίνονται αυτά. Οι διαιτητές μπορούν να αλλάξουν τα ματς. Οπότε εμείς μπορούμε να φέρουμε τους δικούς μας ανθρώπους για να κάνουμε τα ματς όπως θέλουμε. Μπορούμε να αποφασίσουμε εμείς τι θα γίνει. Εάν θέλουμε ένα ματς να πάει 3-2, μπορεί να γίνει", τονίστηκε από τους δύο συνομιλητές με τον ατζέντη να συμπληρώνει: "Είναι θέμα χρημάτων. Παίρνεις τα χρήματα. Για 24 ώρες νομίζουν όλοι πως τους έκλεψε ο διαιτητής και μετά το ξεχνάνε. Στην συνέχεια διασκεδάζουν. Περνούν καλά και έτσι δεν το θυμούνται πια".

Στο βίντεο γενικότερα ακούγονται αρκετές... ομορφιές γύρω από τον παράνομο στοιχηματισμό στο ποδόσφαιρο. Η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Γκάνας ζήτησε από την αστυνομία να διερευνήσει την υπόθεση, στην οποία εμπλέκονται δυο άτομα που φέρονται να την εκπροσωπούν παράνομα. Οι Christopher Forsythe και Obed Nketiah προσέγγισαν τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, έχοντας στα χέρια τους πρόταση για να αγοράσουν τα δικαιώματα των φιλικών αγώνων τονίζοντας πως εκπροσωπούν εταιρεία από την Αγγλία. Οι Γκανέζοι τονίζουν πως δεν έχουν υπογράψει κανένα συμβόλαιο μαζί τους και ξεκαθάρισαν πως έχουν προχωρήσει ήδη σε καταγγελία στη FIFA και στην Ομοσπονδία.

Επίσης πως αποτάνθηκαν στη νομική τους υπηρεσία για τις σχετικές διώξεις καθώς νιώθουν υποχρεωμένοι να κάνουν την... αντεπίθεσή τους σε όσους έχουν αποπειραθεί να τους... παγιδεύσουν.

Πηγή: gazzetta.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags