Facebook Pixel Τράβηξαν... κίτρινη γραμμή!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-25 00:53:00

Τράβηξαν... κίτρινη γραμμή!

Τράβηξαν... κίτρινη γραμμή!

Τίμια η Κολομβία, με δύο γκολ του Τζάκσον Μαρτίνες, έκανε το χρέος της, νίκησε 4-1 την Ιαπωνία και τερμάτισε πρώτη με 3 στα 3 στον 3ο όμιλο του Μουντιάλ. Ιστορική μέρα για τον Μοντραγκόν.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά για την... Ελλάδα! Μπορεί οι Γιαπωνέζοι, που ήθελαν το ματς, να μπήκαν και να άρχισαν από νωρίς να δημιουργούν κινδύνους για την εστία του Οσπίνα, ωστόσο οι Κολομβιανοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν το σκορ την πρώτη φορά που πέρασαν την σέντρα. Στο 16' ο Ράμος κέρδισε το πέναλτι από τον Κόνο, ο Γκουαρδάδο το εκτέλεσε εύστοχα και η Εθνική μας πλέον ήξερε πως με νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού πήγανε στους "16".

Οι ιάπωνες πάντως δεν πτοήθηκαν και εκμεταλλευόμενοι τη χαλαρή αντιμετώπιση του ματς από τους Κολομβιανούς (ξεκίνησαν με οκτώ αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο παιχνίδι κόντρα στην Ακτή), που ανεξαρτήτως αποτελέσματος είχαν εξασφαλίσει την πρωτιά του ομίλου και το ραντεβού με την Ουρουγουάη στην επόμενη φάση, συνέχισαν να πιέζουν και να δημιουργούν ευκαιρίες. Τελικά έφτασαν στην ισοφάριση στο 42' με κεφαλιά του Οκαζάκι βάζοντας... φωτιά σε δυο παιχνίδια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε όπως και το πρώτο. Ιδανικά για την Ελλάδα! Η Κολομβία βγήκε από το καβούκι της και στο 55' ο Τζάκσον Μαρτίνες με αριστερό διαγώνιο σουτ μετά από "ασίστ" του Τζέιμς Ροντρίγκες "έγραψε" το 2-1.

Από εκεί και πέρα οι Γιαπωνέζοι πίεσαν για το γκολ της ισοφάρισης, δημιούργησαν κι έχασαν ευκαιρίες (64' Χόντα, 65' Οκούμπο), αλλά όσο περνούσε η ώρα το άγχος λειτουργούσε ανασταλτικά για τους παίκτες του Τζακερόνι. Αυτό το εκμεταλλεύτηκε η Κολομβία, η οποία με τον Τζάκσον Μαρτίνες "κλείδωσε" ουσιαστικά το ματς στο 82' μετά από νέα "ασίστ" του Τζέιμς Ροντρίγκες. Ο δημιουργός έγινε και εκτελεστής στο 90' "γράφοντας" το τελικό και θριαμβευτικό 4-1.

Την ίδια ώρα τα πράγματα δεν ήταν καλά στη Φορταλέζα, καθώς το 1-1, έστειλε την Ακτή στους "16" και την Εθνική μας στην Ελλάδα. Ωστόσο, το καλό το φυλάγαμε για το... τέλος....

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα, το γεγονός ότι ο Χοσέ Πέκερμαν στο 85' έριξε στο γήπεδο αντί του βασικού τερματοφύλακα, Οσπίνα, τον 43χρονο εμβληματικό αρχηγό της Κολομβίας, Φαρίντ Μοντραγκόν.

Ιαπωνία (Αλμπέρτο Τζακερόνι): Καβασίμα, Ουτσίντα, Χόντα, Ναγκατόμο, Οκαζάκι (69' Κακιτάνι), Καγκάβα, Οκούμπο, Αογιάμα, Κόνο, Χασέμπε, Γιοσίντα.

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα (85' Μοντραγκόν), Αρίας, Αρμέρο, Γκουαδράδο (46' Καρμπονέρο), Γκουαρίν, Μεχία, Μπαλάντα, Ράμος, Κιντέρο (46' Ροντρίγκες), Τζάκσον Μαρτίνες, Βαλντές.

Κάρτες: Κονό (16') - Γκουαρίν (63').

Διαιτητής: Προένσα (Πορτογαλία).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags