Facebook Pixel Ελλάδα, μαγεία, φέρ'το απ' τη Βραζιλία!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-25 00:53:00

Ελλάδα, μαγεία, φέρ'το απ' τη Βραζιλία!

Ελλάδα, μαγεία, φέρ'το απ' τη Βραζιλία!

Σ Υ Γ Κ Λ Ο Ν Ι Σ Τ Ι Κ Η!!! Παρά τις ατυχίες (δύο αναγκαστικές αλλαγές στο 23' και τρία σούπερ δοκάρια με Χολέμπας, Κάρα, Τόρο), η Εθνική με πέναλτι-θεία δίκη του Σαμαρά στο 92' νίκησε 2-1 την Ακτή Ελεφαντοστού και προκρίθηκε στους "16" του Μουντιάλ (το 1-0 ο Σάμαρης). Με Κόστα Ρίκα για τους "8" (Κυριακή, 23:00).

ΝΑΙ, ΤΟ ΑΞΙΖΑΜΕ! Είχαμε ευκαιρίες, τρία δοκάρια, είχαμε Γλύκο, Παπασταθόπουλο, Μανωλά, Καραγκούνη, Σάντος, ό, τι θέλετε! Μια Ελλάδα βγαλμένη από... EURO 2004 νίκησε 2-1 (Σάμαρης, Σαμαράς πεν.) την Ακτή Ελεφαντοστού και σε συνδυασμό με την ήττα 4-1 της Ιαπωνίας από την Κολομβία προκριθήκαμε στους "16" του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία μας! Κορυφαίοι Λάζαρος, Μανωλάς, Σωκράτης και ΟΛΗ Η ΟΜΑΔΑ! Α! και να μην το ξεχάσουμε! Παίζαμε με δύο αναγκαστικές αλλαγές καθώς χάσαμε Κονέ και Καρνέζη! Επόμενο ραντεβού με την Κόστα Ρίκα την Κυριακή (23.00)!

Ναι ρε!!!

Οι αλλαγές του Σάντος έφεραν τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά και τον Σαμαρά στην κορυφή. Σε χαμηλό τέμπο κινήθηκε αρχικά το ματς, με αρκετές διακοπές και τους Ιβοριανούς να θέλουν να δώσουν ταχύτητα, προσπαθώντας να χτυπήσουν από τα άκρα. Ο Κονέ έβγαλε μόλις 10`, καθώς έπαθε τράβηγμα κι έγινε αναγκαστικά αλλαγή από τον Σάμαρη... Φάσεις δεν είχε το ματς, με τον "Σάλπι" πάντως στο 14` να μην προλαβαίνει για λίγο την προβολή. Μετά τον Κονέ, μας... τελείωσε και ο Καρνέζης που τραυματίστηκε και αυτός και έγινε αλλαγή από τον Γλύκο στο 24`! Γκαντεμιά...

Το ματς πάντως δεν... βλεπόταν! Ανιαρό ματς, υπομονής, χωρίς διόλου φάσεις. Όλα αυτά ως το 33`, όπου σε μια κόντρα ο Χολέμπας από την κάθετη του Σαμαρά με το δεξί τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι! Προς το τέλος του ημιχρόνου, οι Ιβοριανοί μας πίεσαν από τα πλάγια, με την άμυνα να "καθαρίζει" και... τον Σάμαρη να "καθαρίζει" κι αυτός! Ο Σάμαρης έκλεψε την μπάλα από τον Τιοτέ, έκανε το 1-2 με τον Σαμαρά και ο μέσος του Ολυμπιακού με ψύχραιμο σουτ έκανε το 1-0 στο 42`! Ο Γιάγια μας κοψοχόλιασε στο 43` με το σόλο του, αλλά ευτυχώς κόπηκε και το ημίχρονο έληξε χωρίς άλλες συγκινήσεις.

Δο-Κάρα και... "Sam"!!!

Ο Μπάμπα μπλόκαρε το σουτ του Λάζαρου στο 46`, με την Ελλάδα να μπαίνει δυνατά στο β` μέρος και το ματς να αποκτά ρυθμό. Οι Ιβοριανοί έδειχναν να παίρνουν το κέντρο και πίεζαν, αλλά ο Λάζαρος με ένα καταπληκτικό σόλο στο 53` μας... σήκωσε από τις καρέκλες, αλλά το σουτ του πέρασε λίγο άουτ!! Ο Μπαρί στο 58` κράτησε το μηδέν στο σουτ του "Σάλπι", με την Ελλάδα να είναι πολύ επικίνδυνη στην κόντρα.

Ο Λαμουσί πέρασε και άλλο φορ τον Μπονί για 4-4-2, αλλά οι Ιβοριανοί και πάλι λαχτάρησαν στο 61` με τον Καλού να κόβει τον "Τόρο" με φάουλ! Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Κάρα με σουτάρα από τα 30μ. στο 68` τράνταξε και αυτός το οριζόντιο δοκάρι!!! Η Ελλάδα μετά το πρώτο 20λεπτο πίεσης είχε καταφέρει να ανταπεξέλθει, αλλά σε μια στιγμιαία αδράνεια, όταν ο Μανωλάς είχε ανέβει ψηλά, ο Ζερβίνιο από αριστερά βρήκε τον Μπονί και αυτός νίκησε τον Γλύκο για το 1-1...

Ο Σάντος στο 78` έκανε την τελευταία του κίνηση, περνώντας τον Γκέκα αντί του Κάρα, με τον "Τόρο" στο μεταξύ να σημαδεύει την έξω πλευρά του αριστερού δοκαριού στο 80`! Πλέον παίζαμε με τρεις πίσω, ψάχνοντας το γκολ της νίκης... Στο παράλληλο γύρισμα του "Σάλπι" στο 87` ένα... φύσημα ήθελε να μπει, αλλά δεν μας έκανε το χατίρι.

Όμως... Στο 90+1` ο Σαμαράς κέρδισε πέναλτι από τον Σίο που τον μάρκαρε βλακωδώς! Ο "Sam" δεν αστόχησε και με ψύχραιμη εκτέλεση έκανε το 2-1 και μας έστειλε στους 16`!!!!!

ΣΚΟΡΕΡ: 42' Σάμαρης, 90'+3' πεν. Σαμαράς - 74' Μπονί

ΔΟΚΑΡΙΑ: 33' Χολέμπας, 68' Καραγκούνης, 80' Τοροσίδης

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Βέρα (Εκουαδόρ)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 37' Ντρογκμπά, 62' Καλού, 70' Ντιέ

Ελλάδα (Φερνάντο Σάντος): Καρνέζης (24' Γλύκος), Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Μανιάτης, Καραγκούνης (78' Γκέκας), Κονέ (12' Σάμαρης), Σαλπιγγίδης, Χριστοδουλόπουλος, Σαμαράς.

Ακτή Ελεφαντοστού (Σαμπρί Λαμουσί): Μπαρί, Οριέ, Μποκά, Μπαμπά, Κ. Τουρέ, Ντιέ, Τιοτέ (61' Μπονί), Γ. Τουρέ, Καλού, Ζερβινιό (83' Σιό), Ντρογκμπά (78' Ντιομαντέ).



 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags