Facebook Pixel Μια ομάδα μόνος του!
Ποδόσφαιρο
| 2014-06-25 20:54:00

Μια ομάδα μόνος του!

Μια ομάδα μόνος του!

Ο Μέσι έφτασε τα 4 γκολ στο Μουντιάλ (από τα 6 της Αργεντινής) και η "μπιανκοσελέστε" νίκησε 3-2 τη Νιγηρία κάνοντας το 3 στα 3 στον 6ο όμιλο. Στους "16" και οι Αφρικανοί.

Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το παιχνίδι στο Πόρτο Αλέγκρε. Ο Μέσι είχε τρελά κέφια, η Νιγηρία είχε... Μουσά και σε 45 λεπτά απολαύσαμε όμορφο ποδόσφαιρο και τρία υπέροχα γκολ. Το ματς για τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ πήρε "φωτιά" με το σφύριγμα της έναρξης. Δεν πρόλαβε να συμπληρωθεί καλά-καλά το 3ο λεπτό και ο σούπερ σταρ της Αργεντινής και της Μπαρτσελόνα έστειλε στη σέντρα τους Νιγηριανούς. Ο Ντι Μαρία "σημάδεψε" το δοκάρι του Ενιάμα, ο Μέσι πήρε το... ριμπάουντ και με κεραυνό "έγραψε" το 1-0.

Τα χαμόγελα... κόπηκαν για τους Αργεντινούς στο αμέσως επόμενο λεπτό, όταν ο Μουσά με όμορφο φαλτσαριστό σουτ αιφνιδίασε τους πάντες και έφερε το ματς στα ίσα δίνοντας νέο ενδιαφέρον (1-1 στο 4').

Το γκολ της Νιγηρίας δεν πτόησε τους παίκτες του Σαμπέγια που συνέχισαν να πιέζουν και με τον Μέσι να ηγείται της επίθεσης έφτασαν στο 2-1 δευτερόλεπτα πριν από το σφύριγμα της λήξης του ημιχρόνου. Είχαν προηγηθεί οι ευκαιρίες του Ιγκουαϊν (9'), Μέσι (25' και 44') και Ντι Μαρία (30'). Στις καθυστερήσεις, ο Μέσι πήρε... τ' όπλο του και με απευθείας εκτέλεση φάουλ επέστρεψε τα χαμόγελα στους συμπατριώτες του.

Ο... τρελός ρυθμός, το σπουδαίο θέαμα και φυσικά τα γκολ, δεν έλειψαν ούτε από το δεύτερο μέρος. Αυτή τη φορά ήταν η σειρά της Νιγηρίας να αιφνιδιάσει την Αργεντινή. Στο 47' ο Μουσά με άψογο τελείωμα μέσα από την περιοχή, πανηγύρισε το δεύτερο προσωπικό του γκολ, ισοφάρισε σε 2-2 και άρχισε να... αμφισβητεί την παγκόσμια λάμψη του Λιονέλ Μέσι, που μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ματς.

Ποιος είπε όμως ότι οι "μπιανκοσελέστε" δεν είχε τις απαντήσεις; Αυτή τη φορά ο Μέσι ήταν ο δημιουργός, ο Ρόχο ο εκτελεστής και... 3-2 στο 50'. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ιγκουαϊν δεν κατάφερε να νικήσει τον Ενιάμα και να γράψει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Νέα καλή στιγμή για την Αργεντινή στο 59', αλλά η προβολή του Μέσι κατέληξε δίπλα από το δοκάρι κι έτσι χάθηκε το χατ-τρικ, αφού λίγα λεπτά αργότερα (στο 63') σήμανε η ώρα της ξεκούρασης για τον μεγάλο αστέρα, ο οποίος παραχώρησε τη θέση του στον Ρίκι Άλβαρες και πήγε στον πάγκο για τις απαραίτητες ανάσες.

Στα λεπτά που απέμειναν μέχρι τη λήξη, η Αργεντινή θα μπορούσε να σκοράρει σε δύο περιπτώσεις, αλλά τόσο στο 78' ο Λαβέτσι όσο και στο 80' ο Γκαράι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα. Η Νιγηρία από την άλλη, έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 87', όμως το σουτ του Άμπροουζ κόντραρε, κούνησε τα δίχτυα του Ρομέρο, αλλά από την εξωτερική πλευρά κι έτσι έμεινε το 3-2 για την παρέα του Μέσι...

Αργεντινή και Νιγηρία εξασφάλισαν τις δύο πρώτες θέσεις του 6ου ομίλου και στη φάση των "16" διασταυρώνονται με τους δύο πρώτους του 5ου ομίλου.

Νιγηρία (Στέφεν Κέσι): Ενιάμα, Γιόμπο, Άμπροουζ, Μούσα, Οντεμβίγκι (80' Νουαφόρ), Εμενίκε, Μίκελ, Οσανίβα, Ονάζι, Μπαμπατούντε (65' Ουτσέμπο), Ομερούο.

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο, Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν (90' Μπίλια), Μέσι (63' Ρίκι Άλβαρες), Μασεράνο, Ρόχο, Φερνάντεζ, Αγουέρο (38' Λαβέτσι).

Κίτρινες: Ομερούο (49'), Οσανίβα (51').

Διαιτητής: Ν. Ριτσόλι (Ιταλία).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags