Facebook Pixel Άβε (Ντι) Μαρία!
Ποδόσφαιρο
| 2014-07-01 21:35:00

Άβε (Ντι) Μαρία!

Άβε (Ντι) Μαρία!

Ο άσος της Ρεάλ στο 118` της παράτασης έστειλε την Αργεντινή στους "16" (1-0, κ.α. 0-0) και στις... καθυστερήσεις του έξτρα χρόνου ο Ντζεμαΐλι είχε δοκάρι για τους Ελβετούς!

Η κακή Αργεντινή λύγισε την αξιόμαχη Ελβετία στο 118` της παράτασης με το γκολ του Ντι Μαρία, αλλά οι παίκτες του Χίτζφελντ μπορούν κάλλιστα να τα έχουν με την τύχη τους, αφού στην... παράταση του έξτρα χρόνου ο Ντζεμαΐλι είχε δοκάρι! Για άλλη μια φορά, η "αλμπισελέστε" του Σαμπέγια δεν έπεισε, καθώς εγκλωβίστηκε από το αμυντικό ματς των Ελβετών, ενώ είχε απέναντι της και έναν καλό Μπενάλιο. Χίλια μπράβο στους μαχητικούς παίκτες του Χίτζφελντ που κοίταξαν στα μάτια τους φλύαρους Αργεντινούς.

Λίγα πράγματα...

Kακό ματς είδαμε στο μεγαλύτερο διάστημα του πρώτου μέρους, με την Αργεντινή να έχει έως και 80% κατοχή, αλλά καμία φάση στο ξεκίνημα, όπως άλλωστε και η Ελβετία. Η "αλμπισελέστε", που είχε παραταχτεί με κάτι σαν... 4-2-3-1, φαινόταν να τα περιμένει όλα από τον Ντι Μαρία που πάλευε μόνος του από τα αριστερά, ενώ και ο Μέσι ήταν ασφυκτικά κλεισμένος από τους Ελβετούς. Ο αγώνας στο μεταξύ είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με τους Ελβετούς πάντως να ξεθαρρεύουν και να έχουν την πρώτη καλή φάση του ματς στο 28`.

Ο Τζάκα σούταρε μέσα από την περιοχή με τον Ρομέρο ενστικτωδώς να αποκρούει, κρατώντας το μηδέν, ενώ στο επόμενο λεπτό απάντησε η Αργεντινή όταν ο Ντι Μαρία έβγαλε μια επικίνδυνη σέντρα από αριστερά, η οποία όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη. Οι Ελβετοί παραμόνευαν συνέχεια την κόντρα και στο 38` ο Ντρμιτς βγήκε από αριστερά, αλλά απέτυχε να "κρεμάσει" τον Ρομέρο που δεν είχε κάνει έξοδο. Όποτε η εγκλωβισμένη Αργεντινή πατούσε περιοχή, έβρισκε ένα "τείχος" από 6-7 αντιπάλους, με την Ελβετία να κρατάει μάλλον εύκολα το μηδέν και να προσπαθεί να απειλήσει με αντεπιθέσεις.

Ούτε Μέ(τ)σι, ούτε αλλιώς...

Μόλις στο 46` ο Ντζουρού έκοψε σωτήρια τον Ιγουαΐν στο πρώτο δοκάρι, αλλά οι Ελβετοί ανέπτυξαν στη συνέχεια κάποια επιθετική δραστηριότητα, με το ματς να αποκτά επιτέλους ρυθμό. Η Αργεντινή από το 55` και μετά έκλεισε τους Ελβετούς στα καρέ τους και έχασε δυο-τρεις ευκαιρίες (59` Ρόχο, 62` Ιγουαΐν, 67` Μέσι), με τους Λαβέτσι και Ντι Μαρία να απειλούν από τα άκρα, φορτώνοντας τις πτέρυγες.

Ο Παλάσιο πέρασε στη θέση του Λαβέτσι στο 74`, με τον άσο της Ίντερ να χάνει μια καλή ευκαιρία στο επόμενο λεπτό και τον Μέσι στο 78` να ζαλίζει την άμυνα των Ελβετών και τον Μπενάλιο να λέει "όχι"! Οι Αργεντινοί σε σχέση με το πρώτο μέρος είχαν καλή κυκλοφορία, αλλά τους έλειπε η καλή τελική μες στην περιοχή, παρότι ο Μέσι στο τέλος πήγε σε ατομικές προσπάθειες που ούτε αυτές όμως έφεραν αποτέλεσμα κι έτσι οδηγηθήκαμε φυσιολογικά σε παράταση...

Ντι Μαρία και δράμα!!!

Ίδιο το σκηνικό και στην παράταση, με την Αργεντινή να έχει την κατοχή και την Ελβετία να ψάχνει τη μία καλή κόντρα, δίχως να χάνει τη συνοχή της στην άμυνα και τους Ινλέρ, Μπεχράμι να βγάζουν όλη τη βρώμικη δουλειά στο κέντρο. Ο Σαμπέγια έβαλε τον Μπατάντα στη θέση του εξαντλημένου Ρόχο, ενώ πέρασε και τον Μπίλια αντί του Γκάγκο. Ο Μπενάλιο στο 109` έβγαλε και το σουτ του Ντι Μαρία, ο οποίος ουσιαστικά ήταν και ο μόνος που απειλούσε.

Τα πέναλτι φαίνονταν αναπόφευκτα, αλλά στο 118` ο Μέσι έκανε μια υπέροχη κούρσα και ο Ντι Μαρία νίκησε με ωραίο πλασέ τον Μπενάλιο κάνοντας το 1-0 και δίνοντας την πρόκριση στην Αργεντινή, αφού στο 120` ο Ντζεμαΐλι είχε δοκάρι με κεφαλιά στο 120` κι ενώ ο Μπενάλιο έπαιζε μπακότερμα, έχοντας βγει μπροστά! Απίστευτο φινάλε, δραματική πρόκριση!

ΣΚΟΡΕΡ: 118' Ντι Μαρία

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ερικσον (Σουηδία)

ΔΟΚΑΡΙ: 120+1' Τζεμαΐλι

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 90' Ρόχο, 120' Ντι Μαρία – 36' Τσάκα, 73' Φερνάντεζ

ΚΟΚΚΙΝΕΣ:

Αργεντινή (Αλεχάντρο Σαμπέγια): Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο (106' Μπίλια), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Μασεράνο, Ρόχο (105' λ.τρ. Μπασάντα), Φερνάντες, Λαβέτσι (74' Παλάσιο)

Ελβετία (Ότμαρ Χίτζφελντ): Μπενάλιο, Λιχστάινερ, Ινλερ, Τσάκα (67' Φερνάντεζ), Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι (113' Ντζεμαΐλι), Ντρμιτς (82' Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σαρ, Σακίρι
 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags