Facebook Pixel Sportdog.gr | Από το χρυσό στην κοκαΐνη: O βιασμός στα 13, τα 6 παιδιά με 4 διαφορετικές γυναίκες και η ρεπόρτερ που τον έσωσε
| 2024-04-03 14:26:00

Από το χρυσό στην κοκαΐνη: O βιασμός στα 13, τα 6 παιδιά με 4 διαφορετικές γυναίκες και η ρεπόρτερ που τον έσωσε

Του Γιώργου Βροντάκη
Από το χρυσό στην κοκαΐνη: O βιασμός στα 13, τα 6 παιδιά με 4 διαφορετικές γυναίκες και η ρεπόρτερ που τον έσωσε

Το χρυσό παιδί της πυγμαχίας που έζησε τα πάντα στη ζωή του. Από τον παράδεισο, στην κόλαση και το αντίστροφο.

Το παρατσούκλι του Όσκαρ ντε λα Χόγια είναι το χρυσό παιδί της πυγμαχίας και ταιριάζει απολύτως σε έναν από τους σπουδαιότερους μποξέρ όλων των εποχών. Έκανε μια καριέρα που λίγοι μπορούν να καυχηθούν.

Ο μεξικανικής καταγωγής Αμερικανός αθλητής ξεκίνησε την πυγμαχία σε ηλικία 11 ετών και κατά τη διάρκεια της 16χρονης καριέρας του από το 1992 έως το 2008 κέρδισε 11 παγκόσμιους τίτλους σε έξι κατηγορίες βάρους. Το παρατσούκλι του "Golden Boy" έγινε ακόμα καλύτερο μετά τη νίκη στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1992.

Η γέννηση στην Αμερική από Μεξικανούς γονείς

Οι γονείς του μετανάστευσαν από το Μεξικό στις ΗΠΑ πριν γεννηθεί. Γεννήθηκε στο Λος Άντζελες σε μια οικογένεια που είχε ως γονίδιο το μποξ, αφού και ο παππούς και ο πατέρας του ήταν πυγμάχοι, όπως και ο μεγαλύτερος αδελφός του.

Ήταν μια ασταμάτητη δύναμη στο ρινγκ, έμοιαζε με σταρ του Χόλιγουντ, είχε τεράστιο χάρισμα, εκπροσωπούσε περήφανα τόσο το Μεξικό όσο και τις ΗΠΑ και η ζωή του Όσκαρ παρέχει αρκετό υλικό για αρκετά βιβλία. Στην ερασιτεχνική του καριέρα είχε 234 νίκες, 163 από αυτές με νοκ άουτ, καθώς και έξι ήττες.

Το χρυσό που υποσχέθηκε στη μαμά του

Η μητέρα του έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 40 ετών το 1990 και τον κληροδότησε να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το πέτυχε δύο χρόνια αργότερα. Στην επαγγελματική του καριέρα σημείωσε 39 νίκες εκ των οποίων οι 30 με νοκ άουτ και είχε έξι ήττες. Ο τελευταίος του αγώνας ήταν τον Δεκέμβριο του 2008 όταν έπεσε νοκ άουτ από τον Μάνι Πακιάο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του κέρδισε 700 εκατομμύρια δολάρια, κυρίως από αγώνες pay-per-view. Είναι τρίτος στην ιστορία όσον αφορά τα χρήματα που έχει κερδίσει, μόνο ο Φλόιντ Μέιγουέδερ και ο Μάνι Πακιάο τον έχουν ξεπεράσει.

Η επιχειρηματική ζωή και το ντοκιμαντέρ

Όσο είχε μια επιτυχημένη καριέρα, είχε και μια επιτυχημένη επιχειρηματική καριέρα. Ίδρυσε τη δική του εταιρεία για την προώθηση των πολεμικών τεχνών και έχει μετοχές σε πολλές άλλες εταιρείες παρόμοιας φύσης. Και όσο κι αν το αθλητικό κομμάτι μοιάζει με παράδεισο, η ιδιωτική ζωή του Όσκαρ μοιάζει με κόλαση.

Η ζωή του έγινε ντοκιμαντέρ φυσικά με τίτλο το παρατσούκλι του και μέσα σε αυτό μιλάει για το πώς πέρασε: «Είναι όλα λάμψη και αίγλη, δεν μπορεί να κάνει λάθος, βγάζει τόσα λεφτά, έχει όλες αυτές τις γυναίκες... Αλλά, κατά βάθος, δεν είναι αυτός ο τρόπος ζωής που θέλω να ζήσω».

Ο εθισμός στο αλκοόλ και τα ναρκωτικά

Αν και σημείωσε απαράμιλλη επιτυχία στο ρινγκ, που τον τοποθετεί στο top 20 όλων των εποχών, ο Νετ Λα Χόγια Hoya αποκάλυψε ότι είχε «χάσει» τον εαυτό του σε βλαβερές κακίες.

«Επινα πολύ αλκοόλ και ναρκωτικά, απλώς είχα χαθεί. Πάντα πήγαινα σε κλαμπ για να πάρω μια γυναίκα. Όχι μόνο επειδή θέλεις να είσαι μαζί τους. Θέλεις απλώς να μιλήσεις, να ακούσεις κάποιον. θυμάσαι ότι έκλαψα και εκτίθηκα σε αγνώστους που δεν ήξερα καν» ανέφερε και πήγε αρκετές φορές σε κέντρο απεξάρτησης από κοκαΐνη και αλκοόλ και με κάποιο τρόπο κατάφερε να ξεπεράσει όλα τα προβλήματα.

Ο βιασμός στα 13 του

Πριν από λίγα χρόνια συγκλόνισε τον κόσμο παραδεχόμενος ότι τον βίασαν όταν ήταν αγόρι.

«Έχασα την παρθενιά μου σε ηλικία 13 ετών με βιασμό πρακτικά από μια μεγαλύτερη γυναίκα. Νιώθω σαν να ήμουν στη Χαβάη σε ένα τουρνουά. Ήταν άνω των 35 ετών! Ζούσα τη ζωή του Golden Boy, αλλά αυτή ήταν ακόμα εκεί. Είναι σαν να μην το έχω σκεφτεί ποτέ αρκετά, δεν έχω σκεφτεί ποτέ τα συναισθήματά μου για αυτό. Μέχρι που μια μέρα ήρθαν όλα στο κεφάλι και δεν ήξερα πώς να το αντιμετωπίσω», επισήμανε.

Τα έξι παιδιά από διαφορετικές γυναίκες

Το 1998, ο Όσκαρ Ντε Λα Χόγια αρραβωνιάστηκε την ηθοποιό και Μις Αμερική, Σάνα Μοκλέρ, με την οποία έκαναν μια κόρη, αλλά χώρισαν δύο χρόνια αργότερα όταν τον είδε με μια άλλη γυναίκα στα Latin Grammy Awards. Τον κατηγόρησε ότι ήταν αλκοολικός και ότι παραμελούσε εκείνη και την κόρη τους και ζήτησε αποζημίωση 62,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Η υπόθεση διευθετήθηκε εξωδικαστικά.

Στη συνέχεια, το «Golden Boy» παντρεύτηκε την Πορτορικανή τραγουδίστρια και ηθοποιό Μίλι Κόρετσερ το 2001, με την οποία απέκτησε άλλα τρία παιδιά. Έχει άλλους δύο γιους από προηγούμενες σχέσεις.

Η σέξι δημοσιογράφος που τον μεταμόρφωσε

Ο Όσκαρ και η Μίλι χώρισαν το 2016 και ο πυγμάχος στη συνέχεια είχε δεσμό με τη διάσημη σέξι δημοσιογράφο και πρώην γκόλφερ Χόλι Σάντερς, η οποία είναι 14 χρόνια νεότερη από αυτόν. Επιβεβαίωσε την αγάπη της για τον Ντε Λα Χόγια με ένα τατουάζ στην πλάτη της που δείχνει τον Όσκαρ να γονατίζει και να κοιτάζει τον ουρανό με το χέρι του σηκωμένο μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βαρκελώνης το 1992.

Όταν ρωτήθηκε αν «χόρευαν» στο κρεβάτι, κάτι που ήταν σαφής υπαινιγμός για σεξουαλικές σχέσεις, ο Όσκαρ απάντησε: «Ναι, κάθε πρωί και κάθε βράδυ. Είναι ένα μικρό αγγελούδι που κατέβηκε από τον ουρανό και με μεταμόρφωσε. Όλοι θέλουν ένα σώμα σαν το δικό της, γιατί όχι; Είναι όμορφη, πολύ cool και όλοι θέλουν να είναι σαν αυτήν. Κάθε μέρα είμαι πιο ερωτευμένος».

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags