Το aelole.gr γυρίζει λίγο τον χρόνο πίσω και θυμάται αυτή τη σημαντική μέρα της ομάδας του κάμπου, επτά χρόνια πριν. Η «Βασίλισσα του Θεσσαλικού κάμπου» με αυτή τη σπουδαία ευρωπαϊκή νίκη, σε συνδυασμό με τη ρεβάνς στο Ίγουντ Παρκ και την "γλυκιά" ήττα με 2-1, πήρε την πρόκριση στους ομίλους του UEFA. Το σύνθημα σε εκείνη την αναμέτρηση είχε δώσει ο Μπακαγιόκο, ο οποίος στο 33' με σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Φρίντελ και άνοιξε το σκορ. Στο 35' ο Έμερτον έκανε λάθος γύρισμα στον Φρίντελ, με αποτέλεσμα ο Αλεξάνδρου να βγει απέναντι απο τον τερματοφύλακα της Μπλάκμπερν, ο Κύπριος μέσος δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αμερικανό πορτιέρο, στην συνέχεια το σουτ του Μπακαγιόκο κόντραρε στα σώματα, όμως η μπάλα έφθασε πλάγια δεξιά στον Κλέϊτον που με υποδειγματικό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε το τελικό 2-0.

ΑΕΛ (Γιώργος Δώνης): Κοτσόλης, Φέρστερ, Νταμπίζας, Κατσιαρός, Γκαλίτσιος, Κυριακίδης, Φωτάκης, Σαρμιέντο, Αλεξάνδρου (76' Γκίκας), Κλέιτον (84' Καλαντζής), Μπακαγιόκο (92' Βενέτης).

Μπλάκμπερν (Μαρκ Χιούζ): Φρίντελ, Όϊερ, Γουόρνοκ, Νέλσεν (57' Κισανισβίλι), Έμερτον, Νταν, Σάβατζ, Μπέντλεϊ, Πέντερσεν (62' Ντέρμπισαϊρ), Σάντα Κρουζ, ΜαΚάρθι (79' Τουγκάϊ).

Δείτε το video με τα γκολ της ΑΕΛ:

Δείτε το video με ολόκληρο τον αγώνα:

Πηγή: aelole.gr