Facebook Pixel Sportdog.gr | Έργα και ημέρες Ουσίγιος στον Ολυμπιακό - Οι παίκτες που δεν έφερε και η «κόντρα» με Χάσι
| 2017-10-13 11:59:00

Έργα και ημέρες Ουσίγιος στον Ολυμπιακό - Οι παίκτες που δεν έφερε και η «κόντρα» με Χάσι

Sportdog Team
Έργα και ημέρες Ουσίγιος στον Ολυμπιακό - Οι παίκτες που δεν έφερε και η «κόντρα» με Χάσι

Όλη η αλήθεια για το τι έκανε και δεν έκανε ο Αργεντινός στη σύντομη θητεία του στο Λιμάνι.

Ο Μάριο Αρμάντο Ουσίγιος αποτελεί παρελθόν από τον Ολυμπιακό και ήδη έχουν αρχίσει να διαρρέουν οι πρώτες πληροφορίες σχετικά με τα... έργα τις ημέρες του Αργεντινού αθλητικού διευθυντή στο Λιμάνι.

Οι Πειραιώτες αποφάσισαν να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Ουσίγιος προφανώς επειδή δεν έμειναν ευχαριστημένοι από τους χειρισμούς του Αργεντινού στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά και τις απόψεις του για συγκεκριμένους στόχους και παίκτες.

Ποιους ποδοσφαιριστές, όμως, προσπάθησε να φέρει στην Ελλάδα ο Ουσίγιος και τι πραγματικά ισχύει σχετικά με υποθέσεις που φέρεται να είχε «εμπλοκή» ο Αργεντινός παράγοντας;

Κατ' αρχάς, όσον αφορά την περίπτωση του Μπόρχα Μπαστόν, του Ισπανού φορ που παρουσιάζεται να ήταν ο πρώτος στόχος του Μάριο Ουσίγιος, μετά το «ναυάγιο» με τον Ντιομερσί Μποκανί, ήταν μια υπόθεση σχεδόν ανέφικτη για τον Ολυμπιακό. Το πιο ενδεικτικό είναι ότι ο παίκτης παραχωρήθηκε τελικά δανεικός στη Μάλαγα (πρώην ομάδα του Μάριο Ουσίγιος) με την εξωπραγματική οψιόν αγοράς από τη Σουόνσι των 12 εκατ. ευρώ.

Τελικά, οι Πειραιώτες απέκτησαν τον Εμάνουελ Εμενίκε, τη μοναδική υπόθεση που χειρίστηκε προσωπικά ο Μάριο Ουσίγιος, ενώ για τον Ούρος Τζούτζεβιτς που ακολούθησε, ο Αργεντινός δεν είχε καμία ανάμειξη.

Τον Σέρβο φορ «δούλεψε» αποκλειστικά ο Ντάρκο Κοβάσεβτς, ο οποίος είχε κάνει την πρώτη επαφή πριν καν έρθει ο... Μάρκο Σίλβα στον Ολυμπιακό. Μάλιστα, η συγκεκριμένη μεταγραφή είχε «κλείσει» πριν τα δύο ματς με την Παρτιζάν για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ωστόσο η ολοκλήρωση του deal καθυστέρησε λόγω των υποχρεώσεων της σερβικής ομάδας στο Γιουρόπα Λιγκ (υπήρχε σχετική συμφωνία με τους Πειραιώτες να γίνει η μετακίνηση όταν αυτές ολοκληρωθούν), αλλά και εξαιτίας της εμπλοκής που παρατηρήθηκε στη μεταγραφή του Παναγιώτη Ρέτσου στη Λεβερκούζεν.

Παράλληλα, ένα άλλο όνομα που ακούστηκε πως ο Μάριο Ουσίγιος είχε συμφωνήσει να φέρει στον Ολυμπιακό ήταν ο Ελισέου. Ο 34χρονος αριστερός μπακ όντως απασχόλησε τους Πειραιώτες, ωστόσο ποτέ δεν υπήρξε συμφωνία. Στην πραγματικότητα έγινε μια εξαιρετική πρόταση εκ μέρους των Ερυθρολεύκων, συνέπεσε όμως με το Confederations Cup και ο παίκτης ήταν εξαφανισμένος, τόσο κατά τη διάρκειά του όσο και μετά, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως ούτε οι μάνατζέρ του δεν τον έβρισκαν που ήθελαν να προχωρήσουν το deal με τον Ολυμπιακό. Όπως αποδείχθηκε, άλλωστε, ο παίκτης δεν ήθελε να φύγει από την Μπενφίκα γι’ αυτό και ανανέωσε ουσιαστικά με τα μισά λεφτά απ’ όσα του πρόσφερε ο Ολυμπιακός.

Σχετικά με τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι Μπέσνικ Χάσι «έκοψε» τον Ελισέου, επιλογή του Μάριο Ουσίγιος, για να πορευθεί με βασικό αριστερό μπακ τον Λεονάρντο Κούτρη, αυτό δεν φαίνεται πως έχει βάση. Εξάλλου, αν ίσχυε κάτι τέτοιο, δεν θα είχε έρθει (με αγορά 1 εκατ. ευρώ όπως ανακοίνωσε τουλάχιστον ο Ολυμπιακός) ο Χρβόγε Μίλιτς, αλλά ο Γιούρε Μπάλκοβετς, ο Σλοβένος της Ντομζάλε.

Οι δύο υποθέσεις, άλλωστε, «δουλεύτηκαν» από τον Φάλι Ραμαντάνι και ήταν δεδομένο πως ο Κοσοβάρος θα έφερνε τον αριστερό μπακ που θα «πλαισίωνε» τον Λεονάρνο Κούτρη. Γι' αυτό και «κόπηκε» ο Σλοβένος, αφού εκτιμήθηκε ως «ρίσκο» η παρουσία ενός παιδιού για πρώτη φορά από μικρή ομάδα (ΠΑΣ Γιάννινα) και να έχει δίπλα του έναν ακόμη νεαρότερο, με μεγάλη δυναμική, αλλά όχι έμπειρο (όπως θεωρητικά ήταν ο Χρβόγε Μίλιτς). 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags