Όταν καλείς στο τηλέφωνο τον Αχιλλέα Ασλανίδη, άνθρωπο που η ζωή και τα ενδιαφέροντά του εκτείνονται μακριά από το μέσο όρο, ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις πού θα καταλήξει η επικοινωνία.

Γι' αυτό και εμείς θα αφήσουμε τη φυσική ροή της, έτσι όπως ήρθε, απρογραμμάτιστα, χωρίς ερωτήσεις, απαντήσεις και συμβατικές φόρμες που δεν ταιριάζουν σε έναν αντικομφορμιστή όπως είναι ο παλαίμαχος άσος του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, αλλά και νυν ραδιοφωνικός παραγωγός. 

"Έχω μπροστά μου τον Στέλιο Καζαντζίδη, τον Πελέ το μαύρο διαμάντι, τον Κούδα, τον Δομάζο, αλλά και την ομάδα του 1972 και εκείνη του 1973, που πιστεύω ότι δεν θα ξαναγεννηθεί παρόμοια ομάδα στην Ελλάδα", ήταν το αρχικό του σχόλιο, για να συμπληρώσει αμέσως: "Θα στα πω όπως νομίζω εγώ, γιατί οι δικές μου σπουδές έγιναν με τα αυτιά. Ήμουν τυχερός και με εμβολίασε ο πατέρας μου με έρωτα, αθλητισμό και μουσική και ξέρω πώς να μιλήσω και να κινηθώ".

"Αμαρτία προς τον Σαββίδη"

Αφορμή για την κουβέντα στάθηκε, προφανώς, το ντέρμπι της Κυριακής ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και ΠΑΟΚ, αλλά η συζήτηση δεν θα μπορούσε να μείνει αποκλειστικά εκεί. "Επειδή το παιχνίδι ήταν στην ΕΡΤ1, το είδα. Τα υπόλοιπα τα ακούω από το ραδιόφωνο. Βρίσκομαι κάπου που είμαι μόνο εγώ, ο Θεός και το κτήμα μου. Θέλω να αρχίσω από το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ δικαιούται από πέρσι το πρωτάθλημα, ήταν τεράστια ποδοσφαιρική αμαρτία που δεν το πήρε από πέρσι. Αμαρτία και προς τον Σαββίδη αλλά αποκλειστικά προς αυτόν, γιατί όλοι οι υπόλοιποι είναι υπάλληλοι του χρήματος. Όλοι οι λεφτάδες πρόεδροι κάνουν μια πενταετία για να ξυπνήσουν, το έχουμε δει με τους μεγαλοπροέδρους των Αθηνών. Νομίζουν ότι επειδή έχουν λεφτά και είναι επιτυχημένοι επιχειρηματίες, μπορούν να είναι επιτυχημένοι και στο ποδόσφαιρο της βρωμίας! Βρωμιά από την εποχή που έπαιζα εγώ ποδόσφαιρο, μέχρι και τώρα", σχολίασε αρχικά και έπειτα συμπλήρωσε:

"Θέλω νταμπλ αήττητος"

"Νομίζουν ότι μπαίνοντας στο ποδόσφαιρο του διαβόλου μπορούν να κυβερνήσουν κιόλας. Το σύστημα κάποτε ήταν πράσινο, μετά κόκκινο, μετά κίτρινο, εκτός από τον Βορρά που ποτέ δεν έγινε σύστημα και πάντα ήταν γκόμενα ποδοσφαιρικά και πολιτικά. Πλην του Σαββίδη, που βρέθηκε για λάθος λόγους στον ΠΑΟΚ, όλα τα υπόλοιπα σωματεία τα διέλυσαν στο πρωτοδικείο. Άρης, Ηρακλής, Απόλλωνας Καλαμαριάς, μόνο η Καστοριά δεν ήταν στα δανεικά. Κάπως έτσι γνώρισα εγώ το ποδόσφαιρο. Κάποιοι τεχνηέντως παραιτήθηκαν μετά από το τραγικό κλέψιμο του πρωταθλήματος που έγινε πέρσι στην Τούμπα, τώρα θα βγούνε και θα πούνε ότι έδωσαν στον ΠΑΟΚ το πρωτάθλημα. Αλλά εγώ, ως Ασλανίδης, θέλω μέσα από την ψυχή μου να πάρει ο ΠΑΟΚ το νταμπλ αήττητος! Όχι για εγωιστικούς λόγους. Αλλά και να γίνει γρήγορα το νέο γήπεδο, γιατί η Τούμπα είναι πολύ παλιά και είναι ακατάλληλη για να φιλοξενεί οπαδούς".

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το πρώτο "μπαμ" Σαββίδη για το καλοκαίρι - Έκλεισε φορ που... σαρώνει - Σούπερ κίνηση (ΒΙΝΤΕΟ)

"Πιο βρώμικο από τα μπουρδέλα"

Στη συνέχεια, σχολίασε για τον Δικέφαλο και τους οπαδούς του: "Ο ΠΑΟΚ είναι ομάδα των ρεκόρ. Ποια άλλη ομάδα δεν παίρνει τίτλους αλλά πολλαπλασιάζει τους οπαδούς της; Σε ένα ποδόσφαιρο που είναι πιο βρώμικο και από τα μπουρδέλα! Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια. Αλλά και στην Ελλάδα οι πολιτικοί τι έχουν καταφέρει τόσα χρόνια, να μας γεμίσουν αλήτες, ρουφιάνους, τεμπέληδες και πρεζόνια. Αυτοί είναι που πηγαίνουν και στο γήπεδο και δεν μιλάει κανείς! Όπως δεν μιλάμε και για τον βιασμό που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια στην πατρίδα, με αποτέλεσμα να ξεπουληθούν οι αξίες στην πατρίδα των ποιητών, των φιλοσόφων και των συνθετών".

Λίγο πριν κλείσουμε το τηλέφωνο αρκέστηκε να παρατηρήσει: "Γιατί δεν μιλάνε οι βετεράνοι μεγάλων σωματείων όπως ο Ασλανίδης; Γιατί ζούνε από την κατάρα που λέγεται ποδόσφαιρο! Εγώ τα παράτησα όταν ήμουν 28 ετών. Ζήτω το καθαρό ποδόσφαιρο! Θέλω να καθίσουν αυτοί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, που είναι το μπαλέτο της εργατικής τάξης και θρησκεία χωρίς απίστους, να βγάλουν έναν ειδικό νόμο μαζί με την καταραμένη ΕΠΟ της αρπαχτής, να παίζουν όλες οι ελληνικές ομάδες με 7 Έλληνες. Σε λίγο δεν θα έχουμε παίκτες ούτε για την Εθνική ομάδα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: "Ξεσάλωμα" ΠΑΟΚτσή: "Εξοχικό το ΟΑΚΑ - Καλά το είπε ο Σαββίδης - Θα σπάγαμε πλάκα με πλέι οφ"