Κώστας Καίσαρης: Ο καλός δημοσιογράφος αναλύει τον τρόπο για να πάψει η αθλητική βία.

Διαβάστε αναλυτικά τι γράφει στο άρθρο του, στα ΝΕΑ:

Για την Αγγλία, ο αστικός μύθος λέει ότι η Θάτσερ έπιασε τον ταύρο από τα κέρατα επειδή τιμώρησε τις ομάδες με αποκλεισμό από την Ευρώπη. Γελοιότητες. Στην Αγγλία εκσυγχρόνισαν τα γήπεδά τους κι έφτιαξαν στην Αστυνομία ειδικό τμήμα για την Αθλητική Βία.

Κλείνοντας τους χούλιγκαν κατά εκατοντάδες στη φυλακή. Με τον πλέον απλό τρόπο. Σε κάθε Σύνδεσμο Φιλάθλων εισχώρησαν μυστικοί αστυνομικοί. Σιγά τα δύσκολα. Εύκολο είναι να υποδυθούν τους φοιτητές, που πρόσφατα μετακόμισαν στην πόλη. Ακόμα πιο εύκολη η συνέχεια. Λίγοι μήνες συναναστροφής, φτάνουν και περισσεύουν για τη σχετική έρευνα.

Κατά πόσο ο συγκεκριμένος Σύνδεσμος διαθέτει και χρησιμοποιεί «όπλα» και «πυρομαχικά». Αν γίνεται διακίνηση ναρκωτικών, αν πουλιούνται εισιτήρια με καπέλο. Όλα θα τα έχουν στη διάθεσή τους, στο πιάτο. Και το πρόβλημα λύνεται μια και καλή. Μια τέτοια επιχείρηση και τέλος. Όπως είχε γίνει στην Αγγλία και είχαν γεμίσει οι φυλακές από χούλιγκαν.

Δεν σκέφτηκαν εκεί να κλείσουν τους Συνδέσμους. Είδαν τις πόρτες ανοιχτές, μπήκαν και καθάρισαν την μπουγάδα. Στην Ελλάδα, εδώ και κάποιες δεκαετίες κουβεντιάζουνε. Ούτε να αντιγράψουν δεν είναι ικανοί. Το να συντομεύσεις με αποτελεσματικότητα, κάθε εβδομάδα, δεκάδες αθλητικά γεγονότα είναι δύσκολο.

Το εύκολο είναι να αναλάβεις εσύ πρωτοβουλίες. Δεν είναι ικανοί, δεν ασχολούνται. Αποτέλεσμα; Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που ακόμα υπάρχει «τρομοκρατία», ληστεύουν τράπεζες, σπάνε γήπεδα και δέρνουν γυναικόπαιδα.