Facebook Pixel Παναθηναϊκός: Πετρόπουλος στο sportdog: "Καλύτερα Ρόκα από Αναστασίου - Παίζει φουλ επίθεση - Όχι πάλι 2015..."
| 2020-06-06 22:15:00

Πετρόπουλος στο sportdog: "Καλύτερα Ρόκα από Αναστασίου - Παίζει φουλ επίθεση - Όχι πάλι 2015..."

του Γιώργου Κτενά
Πετρόπουλος στο sportdog: "Καλύτερα Ρόκα από Αναστασίου - Παίζει φουλ επίθεση - Όχι πάλι 2015..."

Με τα καλύτερα λόγια αναφέρθηκε στην περίπτωση του Ζοσέ Ρόκα για τον Παναθηναϊκό, στην προοπτική να γίνει βοηθός τού Ντάνι Πογιάτος, σε συνέντευξή του στο sportdog ο Αντώνης Πετρόπουλος.

Μίλησε για το ποδόσφαιρο που του αρέσει να παίζει, καθώς έχουν συνεργαστεί στον Πλατανιά, και τον χαρακτήρισε safe λύση για να στελεχώσει το νέο τεχνικό τιμ του Παναθηναϊκού.

"Είναι κουλ τύπος - Ξέρει άψογα ελληνικά - Ωραίο ασκησιολόγιο"

"Συνεργαστήκαμε στον Πλατανιά, τον είχα προλάβει και αντίπαλο ως εν ενεργεία τερματοφύλακα. Είναι άνθρωπος πολύ μεθοδικός, μου είχε κάνει πολύ μεγάλη εντύπωση αυτό, δούλευε πολύ, είχαμε άψογη συνεργασία. Του άρεσε να δουλεύει και με την μπάλα πολύ, είχε ωραίο ασκησιολόγιο και είναι κουλ τύπος, θεωρώ ότι ξέρει την ελληνική πραγματικότητα. Μπορούσε να μιλήσει και με τους ξένους αλλά και με τους Έλληνες", ανέφερε στο αρχικό του σχόλιο στο sportdog o Α. Πετρόπουλος και στη συνέχεια συμπλήρωσε:

"Ήταν ήρεμος πολύ όταν έπαιζε μπάλα. Είχε στοιχεία τερματοφύλακα που έδειχνε ότι διάβαζε το παιχνίδι. Ήξερε και άψογα ελληνικά. Γενικά είναι πολύ καλό παιδί, οικογενειάρχης, στον Πλατανιά είχαμε κάποιες ειδικές συνθήκες τότε βέβαια. Είχαμε κάποιες νίκες, αλλά δεν υπήρχαν οι συνθήκες για να πάρει η ομάδα το 100% από παίκτες και προπονητή".



"Πιο πολλούς πόντους από Αναστασίου - Έπαιρνε το 100% - Safe επιλογή"

Μπορεί να σταθεί στο επίπεδο του Παναθηναϊκού, έστω και ως βοηθός;

"Το μέγεθος είναι τελείως διαφορετικό αλλά όλοι από κάπου ξεκινάνε. Ο Ρόκα έχει πιο πολλούς πόντους από τον Αναστασίου, για παράδειγμα, που είχε ξεκινήσει ως βοηθός τού Τεν Κάτε στον Παναθηναϊκό. Γιατί ο Γιάννης, τότε, έκανε τα πρώτα βήματα, ενώ ο Ρόκα έχει υπάρξει ως προπονητής στη Σούπερ Λιγκ". 

Πώς ήταν στην προπόνηση, πώς προσέγγιζε τους παίκτες κ.λπ;

"Στο θέμα τής ψυχολογίας ήταν πολύ καλός στην προσέγγιση των παικτών. Θεωρώ ότι έπαιρνε το 100% και στη αρχή φάνηκε αυτό στον Πλατανιά γιατί παίζαμε και καλή μπάλα. Θεωρώ ότι θα είναι σωστή επιλογή, safe για επιλογή. Έχει θετική νοοτροπία, μου είχε κάνει εντύπωση ως άνθρωπος. Πολύ καλή επιλογή. Ξέρει το ελληνικό στοιχείο, νομίζω ότι είναι άριστη επιλογή για να στελεχώσει το τιμ".

"Θέλει κυριαρχία, κατοχή, επιθετικό ποδόσφαιρο, ενέργειες από τα πλάγια - Στρατιώτης ο Δώνης"

Τι ποδόσφαιρο του αρέσει να παίζει;

"Εμείς παίζαμε με σύστημα 4-3-3, δεν ξέρω στον Παναθηναϊκό τι θέλουν να κάνουν. Ήταν επιθετικό σύστημα, του άρεσε να υπάρχει κυριαρχία, κατοχή, στοιχεία ισπανικού μοντέλου δηλαδή που προσπαθούσε να τα περάσει. Συνεχώς έκανε επιθετικές ενέργειες από τα πλάγια, το ασκησιολόγιο ήταν υψηλού επίπεδου και του άρεσε να είναι χρόνο στο γήπεδο, να μελετάει. Του άρεσε η δουλειά του, πίστευε στις δυνατότητές του".

Ποια είναι η άποψή σας για την απόφαση της αποχώρησης του Γιώργο Δώνη από τον Παναθηναϊκό;

"Κατά τη γνώμη μου πρέπει ένας προπονητής να μείνει πολλά χρόνια σε μια ομάδα, έκανε καλή δουλειά και φάνηκε ότι ήταν κανονικός στρατιώτης του Παναθηναϊκού. Θεωρώ ότι πρέπει να καθίσει σε όλη τη διάρκεια των πλέι οφ και να παρουσιάσει ο,τι καλύτερο μπορεί με τον Παναθηναϊκό. Όλα αυτά είναι φιλολογικά, βέβαια, γιατί δεν υπάρχει κάτι επίσημο ακόμα. Δεν πρέπει να πάει σε πισωγύρισμα ο Παναθηναϊκός όπως το 2015, θεωρώ ότι ο Δώνης κράτησε τον Παναθηναϊκό όρθιο σε δύσκολες στιγμές. Ο μεγαλομέτοχος όμως αποφασίζει και κάθε επιλογή έχει το ρίσκο της και το τίμημά της. Γιατί πρέπει να επιστρέψει σε τίτλους ο Παναθηναϊκός, δεν γίνεται να μείνει για πολλά χρόνια ακόμα εκτός".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ρίχνει νέα "ρουκέτα" στον ΠΑΟ ο Ρόκα - Αυτούς "τελειώνει" - Ψάχνουν ομάδα - Κουμάντο σε όλα!


 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags