Facebook Pixel Mε αυτόν τα... βρήκε ο Τίγρης - Φέρνει 7.000.000 στην ΑΕΚ
| 2020-09-03 15:36:00

Mε αυτόν τα... βρήκε ο Τίγρης - Φέρνει 7.000.000 στην ΑΕΚ - Τι έγινε με Λάζαρο - "Έφαγε" τον Ίβιτς!

Του Αδέσποτου
Mε αυτόν τα... βρήκε ο Τίγρης - Φέρνει 7.000.000 στην ΑΕΚ - Τι έγινε με Λάζαρο - "Έφαγε" τον Ίβιτς!

Ο κόσμος του ποδοσφαίρου αποτελεί μια μικρογραφία του ορίτζιναλ κόσμου, δηλαδή της ίδιας της ζωής. Όπως σε αυτή, λοιπόν, έτσι και στην μπάλα ο χρόνος δίνει όλες τις απαντήσεις, είναι πολύ ομιλητικός και δεν χρειάζεται καν τις ερωτήσεις. Γιατί, όπως λένε, ο χρόνος είναι εκ φύσεως σοφός. Εδώ κάνει την αγάπη να περνάει, δεν θα τα κατάφερνε με τις παρεξηγήσεις… 

Ήταν, λοιπόν, άνοιξη του 2018, με την ΑΕΚ πρωταθλήτρια μετά από 24 χρόνια και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο να αποτελεί τον πιο επιδραστικό παίκτη της, σε αυτή την ιστορική σεζόν, τον ορισμό του game changer.  

H επιλογή όμως, του Λάζαρου να πάει στην ομάδα που υποστήριζε από πιτσιρικάς, δηλαδή τον Ολυμπιακό, συν την σούπερ οικονομική προσφορά που του έγινε τον έφερε σε τρομερή μετωπική αρχικά με την ηγεσία της AΕΚ και την οικογένεια Μελισσανίδη (ήταν φίλος με τον Μελισσανίδη τζούνιορ, τον Γιώργο) και στη συνέχεια με την πλειοψηφία των "κιτρινόμαυρων" οπαδών που (παρασυρόμενο και από το πολωτικό κλίμα που δημιουργήθηκε τότε) τον κατηγόρησαν για "προδοσία". Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, απλά έγινε ο... Έλληνας Φίγκο! 

Ο Λάζαρος ήταν μια προσωπική μεταγραφή του Βαγγέλη Μαρινάκη κι αυτό μάλλον πείραξε ακόμη περισσότερο τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος για τον επόμενο χρόνο τον "κυνήγησε" σε όλα τα δικαστήρια! Μόνο που τα…σκάγια της οργής του αφεντικού πήραν και τον ατζέντη του Χριστοδουλόπουλου, Αντώνη Αποστολόπουλο, που θεωρήθηκε "συνεργός" σε αυτή την… αρπαγή.  

Βλέπετε η ΑΕΚ στηρίχθηκε σε κάτι που δεν έστεκε νομικά και έτσι δεν μπορούσε να ενεργοποιήσει το συν ένα χρόνο του συμβολαίου του. Το αποτέλεσμα ήταν ο Λάζαρος στις 15 Μαίου να ανακοινωθεί ως ελεύθερος από τον Ολυμπιακό και μετά να ακολουθήσει μια τρομερή επικοινωνιακή και δικαστική διαμάχη. Ο χρόνος όμως, σύμφωνα με τον σοφό λαό, όλα τα γιατρεύει. Πόσο μάλλον όταν βοηθάνε και κάποιες συγκυρίες ή δίνονται και οι κατάλληλες αφορμές.  

Το παράπονο του Δημήτρη Μελισσανίδη εδώ και χρόνια ήταν πως ο τεχνικοί του διευθυντές ή οι ατζέντηδες που συνεργαζόταν η ΠΑΕ δεν μπορούσαν να του κάνουν μια υπερήφανη πώληση (plus 5 εκατ. ευρώ) και γενικότερα να βρουν τις άκρες, να δημιουργήσουν το πλαίσιο να λειτουργεί μακροπρόθεσμα και σαν selling club. 

Για να έρθει αυτό το καλοκαίρι ο Έλληνας μεγαλοατζέντης, Αντώνης Αποστολόπουλος, ο οποίος παρότι perrsona non grata για τον Μελισσανίδη, προετοίμασε/σχεδίασε/ και ολοκλήρωσε τα deals με Μπάρκα και Οικονόμου.  

Το πρώτο, σε συνεργασία με τον πατέρα του άσου, Γιώργο Μπάρκα, το δούλευαν ουσιαστικά από τον περασμένο Γενάρη σε διάφορες ομάδες (και ιταλικές), άσχετα αν τελικά κατέληξε στη Σέλτικ. Με ποσό που συνολικά μπορεί να αποφέρει στην Ένωση 6,1 εκατ. ευρώ (τα 4,9 είναι εγγυημένα ενώ τα μπόνους λόγω του μεγέθους των Κελτών στη Σκωτία φαντάζουν κάτι παραπάνω από εφικτά). 

Και το τελευταίο, αν κι απομένει η βούλα που θα πέσει ή σήμερα ή αύριο το πρωί στη Δανία, του Οικονόμου αποτελεί ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία του ενώ φέρνει 110% την σφραγίδα του, δουλεύοντάς τη συγκεκριμένη υπόθεση μέχρι το φινάλε της προσωπικά! 

Η AΕΚ από την αρχή του καλοκαιριού, μέσω του Γιάννη Παπαδόπουλου, είχε ζητήσει από τον ατζέντη του Οικονόμου να του βρει ομάδα, που θα πάει κατά προτίμηση 1 εκατ. ευρώ και μίνιμουμ τα 700 χιλιάρικα που δαπάνησε για να τον αγοράσει από την Μπολόνια.  

Πάνω σε αυτή την επιθυμία/οδηγία δούλεψε ο Αποστολόπουλος (Mr Sportconnection) όλο αυτό το διάστημα, προτείνοντας τον Μάριο Οικονόμου σε Ιταλία, Τουρκία, Βέλγιο, Ελβετία, Πορτογαλία, MLS, Ρωσία. Για να τον ντιλάρει τελικά αρχές Σεπτέμβρη στην Κοπεγχάγη του αρχηγού Ζέκα, με την AΕΚ εγγυημένα να παίρνει κοντά στα 800 χιλιάρικα, που μαζί με τα εφικτά μπόνους θα φτάσει το εκατομμύριο. 

Αντί για φινάλε μια σημαντική λεπτομέρεια: ο Ίλια Ιβιτς ούτε στην πώληση του Μπάρκα, ούτε στην αναμενόμενη του Οικονόμου είχε/έχει εμπλοκή. Κι ας πλασαρίστηκε σε μερίδα των ΜΜΕ το αντίθετο.  

Και τα δυο deals ήταν δουλειά του Αντώνη Αποστολόπουλου, άσχετα αν στο πρώτο δεν… εμφανίστηκε καν. Στις δε αναμνηστικές φωτογραφίες, που τραβήχτηκαν στη  Γλασκώβη λίγο πριν και μετά τις υπογραφές (όταν και ο Μελισσανίδης... έμαθε) ήταν ο στενός συνεργάτης του Δημήτρης Ζουμπούλης. 

Τώρα βέβαια, στην υπόθεση Οικονόμου, δεν χρειάζεται να… κρύβεται αφού λύθηκε η παρεξήγησή του με τον Μελισσανίδη (λεφτά του πάει). Γι' αυτό άλλωστε συνόδευσε, μαζί πάντα με τον Ζουμπούλη, τον Οικονόμου στην Κοπενχάγη. 

Θυμίζω απλά πως αρχές Σεπτέμβρη του 2019 ο Αντώνης Αποστoλόπουλος είχε κάνει μεγάλο ντόρο στο μεταγραφικό παζάρι, πηγαίνοντας τον Τάσο Δώνη στη Ρεμς και τον Γιώργο Κυριακόπουλο στη Σασουόλο. Και σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Άλλωστε όπως ακούγεται στην ελληνική μανατζερική πιάτσα έρχεται κι άλλο "μπαμ" made Αποστολόπουλου, με νεαρό Έλληνα ποδοσφαιριστή σε τοπ ιταλική ομάδα. Κοντός ψαλμός αλληλούια… 

ΥΓ. Από πλευράς AΕΚ καταλυτική συμβολή στα deals Μπάρκα και Οικονόμου είχαν ο Μηνάς Λυσάνδρου και ο Γιάννης Παπαδόπουλος. 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags