Facebook Pixel ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Αποκαλύψεις για Σιαμπάνη, Ολυμπιακό, συμβόλαια
| 2020-12-16 17:03:00

Αποκαλύψεις για Σιαμπάνη, Ολυμπιακό, συμβόλαια - Τι έγινε με Τζόλε - "Εκδίκηση" ΠΑΟΚ για... Δώνη!

Οι Μιχείες
Αποκαλύψεις για Σιαμπάνη, Ολυμπιακό, συμβόλαια - Τι έγινε με Τζόλε - "Εκδίκηση" ΠΑΟΚ για... Δώνη!

ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Έβγαλε ανακοίνωση ο ΠΑΟΚ για τα συμβόλαια του Μάριου Σιαμπάνη, το παλιό που είχε στον Ολυμπιακό και το νέο του στον Άρη και παρουσιάζεται σαν καταγγελία - βόμβα!

Επειδή εμφανίζει πως στους "ερυθρόλευκους" έπαιρνε 200.000 ευρώ ετησίως, συνολικά δηλαδή είχε να εισπράττει άλλα 400 χιλιάρικα μέχρι τη λήξη του, το καλοκαίρι του 2022 ενώ στους "κίτρινους" της Θεσσαλονίκης θα καθαρίζει μόλις 30.000 ευρώ το χρόνο.

Τα παραπάνω ποσά ασφαλώς και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν αφού η "ασπρόμαυρη" ΠΑΕ επικαλείται και εμφανίζει τα επίσημα συμβόλαια. Αυτό όμως, που κάλλιστα μπορεί να αμφισβητηθεί (απο νομικής πλευράς) είναι η επιχειρηματολογία που ακολουθεί για να αποδείξει τη σχέση εξάρτησης Ολυμπιακού - Σιαμπάνη.

Ας την (ξανα)διαβάσουμε, λοιπόν, πριν την... αναλύσουμε και απαντήσουμε γιατί την θεωρώ ως μια καθαρά ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ/ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΙΝΗΣΗ από πλευράς ΠΑΟΚ, προκειμένου να πλήξει συγκεκριμένα πρόσωπα/στελέχη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, δημιουργώντας εντυπώσεις σε βάρος τους αλλά δεν συνιστά κιόλας... ανομία!

Αναφέρει σε ένα σημείο της η ανακοινωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ:

"Επειδή κανένας λογικός άνθρωπος ή δικαστής ή εισαγγελέας σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να πιστέψει αυτή τη ραδιουργία, όποια δικαιολογία και αν σκαρφιστούν οι ΠΑΕ ΟΣΦΠ, Άρης και ο Μάριος Σιαμπάνης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα προσφύγει στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ και θα ζητήσει την αφαίρεση της άδειας των συγκεκριμένων ΠΑΕ, στην ΕΕΑ (όπου δυστυχώς για όλους -εκτός του ΟΣΦΠ- παραμένουν οι κουμπάροι του Αυγενάκη) και στην Επιτροπή Δεοντολογίας. Η σχέση πλέον του Μάριου Σιαμπάνη με τον ΟΣΦΠ αποδεικνύεται ποικιλοτρόπως, όπως το ότι εκπροσωπείται νομικά από την αδερφή της γενικής διευθύντριας του ΟΣΦΠ Λίνας Σουλούκου, μέχρι και στις «περίεργες» μεταγραφές- δανεισμούς μεταξύ των εμπλεκομένων ομάδων. Και κάποιοι ακόμη προσπαθούν να πείσουν μετά από όλα αυτά ότι ο ΠΑΟΚ προσέγγισε (σύμφωνα με τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις τους πάντα) τον Μάριο Σιαμπάνη που έχει σχέση με τον ΟΣΦΠ..."!

Πάμε τώρα στα δικά μου ρητορικά ερωτήματα, κάποιες πρακτικές επισημάνσεις, μερικά μυστικά κι αλήθειες αλλά και κρυμμένα ή ξεχασμένα γεγονότα από το παρελθόν. Για να βγάλει μετά ο καθένας τα συμπεράσματά του...

1ον) Εκτός από τα συμβόλαια, που παρουσίασε ο ΠΑΟΚ, ποιος αποκλείει να υπάρχουν (συμπληρωματικά και σίγουρα πιο... διαφωτιστικά ως προς τους όρους) ιδιωτικά συμφωνητικά μεταξύ των  δύο ή και των τριών πλευρών; Δεν θα είναι η πρώτη, ούτε η τελευταία περίπτωση που θα συμβαίνει αυτό, ας μην το παίζουμε τόσο... αθώοι ή αδαείς. Βεβαίως τα ιδιωτικά συμφωνητικά απαγορεύονται δια ροπάλου (λόγω... εφορίας) αλλά ρωτήστε στη μανατζερική πιάτσα και θα μάθετε πως... υπάρχουν και βασιλεύουν! Το πώς, το γνωρίζουν πολύ καλά, οι παράγοντες, οι ατζέντηδες, οι δικηγόροι, οι παίκτες...

2ον) Δεν είναι συνηθισμένο, είναι... κραχτό αλλά δεν είναι πρωτοφανές και είναι ανθρώπινο κάποιος ποδοσφαιριστής να αφήνει αποδοχές 200.000 χιλιάδων ευρώ και να πηγαίνει στα 30 χιλιάρικα τον χρόνο. Βέβαια αν είσαι 21 χρονών, ψάχνεις το restart στην καριέρα σου,  προέχει για σένα, μετά μάλιστα απο ένα σοβαρό τραυματισμό, να θέλεις να πας σε μια ομάδα που θα παίξεις και θα καθιερωθείς την επόμενη 2ετία ώστε μετά να χτυπήσεις μια μεγάλη μεταγραφή και ένα σούπερ συμβόλαιο, εφόσον βέβαια πιστεύεις στις δυνατότητές σου, ΝΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ. 

Κι αν ψάξεις παραδείγματα, σίγουρα θα βρείς σε όλο τον κόσμο. Το πρώτο που μου έρχεται αφορά έναν άλλον πρώην παίκτη της Φόρεστ, τον Απόστολο Βέλλιο. Είπε όχι στα περίπου 420 χιλιάρικα της Νότιγχαμ (που δεν έπαιζε) για να επιστρέψει στην Ελλάδα και στον Ατρόμητο (ως αντι-Κουλούρης) με μόλις μια 150άρα τον χρόνο! Έψαχνε το δικό του restart καριέρας, απαρνήθηκε το σούπερ συμβόλαιό του και γι' αυτό ήρθε σε κόντρα/χώρισε με τον ατζέντη του (Πολ Κουτσολιάκο)...

3ον) Από τη στιγμή που ο Μαρτίνς προτιμούσε τον Τζολάκη από τον Σιαμπάνη ως μελλοντικό Νο 1 κίπερ στον Ολυμπιακό (δεδομένο αυτό) και ο Μάριος αν έμενε στους "ερυθρόλευκους"  ιεραρχικά δεν θα ήταν στην βασική 3άδα των τερματοφυλάκων,  είναι απίθανο (δηλαδή δεν συμβαίνει;) να ήρθαν σε μια συμφωνία οι δύο πλευρές ώστε να λυθεί το συμβόλαιό του καταβάλλοντάς τους μια αποζημίωση (διαφορά) απο τα συνολικά 400 χιλιάρικα που ήταν να παίρνει κι αυτά που συμφώνησε στον Άρη;

Το δεύτερο ερώτημα βέβαια που αυτομάτως τίθεται -και δεν έχω απάντηση- είναι αν φτιάχτηκε και το σχετικό έγγραφο για τον παραπάνω (ενδεχόμενο) συμβιβασμό/λύση συμβολαίου. Αν όντως υπάρχει παίρνει... απάντηση και ο ΠΑΟΚ!

4ον) Αποτελεί συνήθης πρακτική τα τελευταία χρόνια, με τους τόσους παίκτες που αποκτούν αλλά και που βγάζουν απο τις ακριβοπληρωμένες Ακαδημίες τους, Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ, να τους δίνουν σε άλλες ομάδες. Πρώτα ήταν της μόδας οι δανεισμοί, τελευταία ως ελεύθερους διατηρώντας οψιόν επαναγοράς τους ή το λεγόμενο "πρώτο δικαίωμα" ή και ποσοστό μεταπώλησης. Για κάθε Σιαμπάνη, θα υπάρχει ένας Διαμάντης, για παράδειγμα. Εστω κι αν στις... λεπτομέρειες υπάρχουν θεωρητικά διαφορές. Η ουσία μετράει και τι γράφει στην... ούγια!

5ον) Ο Σιαμπάνης δεν "πούλησε" για τα λεφτά τον ΠΑΟΚ και τη Θεσσαλονίκη. Λεφτά, απίθανα για την ηλικία του, έπαιρνε κι απο τον Σαββίδη. Τότε που λόγω του ατζέντη του, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και απο τον φόβο τους μην πάει στον Ολυμπιακό, στην Τούμπα του έκαναν (το δεύτερο) επαγγελματικό συμβόλαιο με περίπου 150.000 ευρώ τον χρόνο. Λεφτα που προκάλεσαν τον... φθόνο και την γκρίνια άλλων μελών της "ασπρόμαυρης" Ακαδημίας και είχαν κάνει στην πορεία έξαλλη την Μαρία Γκοντσάρεβα. Ο Σιαμπάνης που πριν ακόμη ενηλικιωθεί είχε πρόταση (και ο ΠΑΟΚ) απο τη Μάντσεστερ Σίτι, θεώρησε πως δεν τον στήριξαν, δεν του έδωσαν ευκαιρίες στην πρώτη ομάδα του "δικεφάλου" αφου έπαιρναν συνέχεια τερματοφύλακες. Γι' αυτό έφυγε απο τον ΠΑΟΚ ο Σιαμπάνης...

6ον) Αν κάποιος πρέπει να νιώθει προδομένος από τον Σιαμπάνη δεν είναι ο ΠΑΟΚ αλλά ο πρώην ατζέντης του, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς. Ο τελευταίος τον είχε σαν παιδί του αλλά για να πάει στον Ολυμπιακό ο Σιαμπάνης, έπρεπε να τον εγκαταλείψει (ο Τζόλε λόγω Γιαννιώτη είχε παρεξηγηθεί με την "ερυθρόλευκη" ιδιοκτησία). Και το έκανε, χωρίς καν να τον ενημερώσει πρώτα αφού από... τρίτους ο Τζόλε έμαθε πως ο Σιαμπάνης σε ξενοδοχείο της Λεωφόρου Συγγρού είχε συμφωνήσει/δώσει τα χέρια με τον Ολυμπιακό. Ήταν μια μεταγραφή με υπογραφή Σουλούκου και το πουσάρισμα (για να πάει στον Ολυμπιακό) πρώην συμπαίκτη του στον ΠΑΟΚ, που έγινε εν αγνοία του Τζόρτζεβιτς (τον είχε δουλέψει για τον Παναθηναϊκό του Νταμπίζα).

7ον) Για τον Σιαμπάνη υπάρχει και αστικός μύθος για το πως είχε... αποδράσει (κυριολεκτικά) από το προπονητικό κέντρο του ΠΑΟΚ, προκειμένου να αποφύγει τη "μεταφορά" του στα Γραφεία της ΠΑΕ για να πειστεί και να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του. Ήταν τότε που στον ΠΑΟΚ είχαν μάθει πως συζητούσε/ήταν κοντά σε συμφωνία με τον Ολυμπιακό. Και έκαναν την... κίνησή τους αλλά ο Σιαμπάνης δεν μάσησε!

8ον) Στο δια ταύτα: κανένας δεν μπορεί να αφαιρέσει το δικαίωμα στον Σιαμπάνη να πάει από συμβόλαιο 200.000 ευρώ το χρόνο σε αυτό των 30.000 επικαλούμενος... restart. Δικαίωμά του είναι και όχι παράνομο, να λύσει το συμβόλαιό του. Από την άλλη είναι εμφανές πως ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να πλήξει επικοινωνιακά τη γενική διευθύντρια του Ολυμπιακού, Λίνα Σουλούκου, η οποία τον έχει κοντράρει πολύ δυνατά πριν ακόμη αναλάβει τη δουλειά στους "ερυθρόλευκους" (ήταν η δικηγόρος του Γιώργου Δώνη στην τρομερή δικαστική διαμάχη του με τον Ιβάν Σαββίδη). Όπως είναι αλήθεια πως η αδερφή της, Άσπα Σουλούκου, είναι δικηγόρος του Μάριου Σιαμπάνη που ενιότε λειτουργεί και ως άτυπη μάνατζέρ του (δεν αντικατέστησε τον Τζόρτζεβιτς ο 21χρονος κίπερ).

9ον) Δηλαδή αν κάποιος  πήγαινε να... παρενοχλήσει έναν δανεικό ή ένα πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ, που αυτός τον έστειλε στη συγκεκριμένη Σουπερλιγκάτη ομάδα που αγωνίζεται τώρα, υπάρχει κάποιος αφελής που θα πιστέψει ότι δεν θα ενημερωνόντουσαν άμεσα από τον παίκτη Γκαγκάτσης, Κυριάκος, Καρυπίδης και Σία; Τροφή για σκέψη δίνω...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τρομερό παρασκήνιο με Τσιμίκα - Δύσκολες μέρες στη Λίβερπουλ - Του έδωσε μία ευκαιρία ο Κλοπ να...

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags