Facebook Pixel Sportdog.gr | Πάρε τον Ρανιέρι στην Πρέμιερ Λιγκ και… απόλυσέ τον
| 2022-01-27 04:33:00

Πάρε τον Ρανιέρι στην Πρέμιερ Λιγκ και… απόλυσέ τον

Sportdog Team
Πάρε τον Ρανιέρι στην Πρέμιερ Λιγκ και… απόλυσέ τον

Ο Κλαούντιο Ρανιέρι μετρά τέσσερις απόπειρες στην κορυφαία αγγλική κατηγορία και παρά τις μεγάλες κατά καιρούς αποτυχίες, έχει γνωρίσει ισάριθμες απολύσεις.

Ιούνιος 2003. Η Τσέλσι του Κλαούντιο Ρανιέρι αδυνατεί να ανανεώσει το συμβόλαιο του Τζιανφράνκο Τζόλα, που μόλις λίγους μήνες νωρίτερα έχει ψηφιστεί ως ο κορυφαίος παίκτης της ιστορίας της ως τότε. Ο Ιταλός τεχνικός σπεύδει να μεταπείσει τον συμπατριώτη του να περιμένει έως ότου ολοκληρωθεί η επικείμενη αγορά του συλλόγου από τον Ρομάν Αμπράμοβιτς και οι πόροι για μια βελτιωμένη πρόταση ανανέωσης γίνουν διαθέσιμοι.

Δυστυχώς ο Τζόλα έχει κάνει την επιλογή του και στην προχωρημένη ηλικία των 36 ετών αποχαιρετά το αγγλικό ποδόσφαιρο για την Κάλιαρι, αναγκάζοντας τον προπονητή του να πορευτεί χωρίς αυτόν. Ο Ρανιέρι όμως δεν χάνει μόνο τον αγαπημένο του παίκτη και μεγαλύτερο του στήριγμα στο Λονδίνο, αλλά παράλληλα και την σιγουριά που του προσφέρει η δουλειά του, έχοντας εδραιώσει για τα καλά την Τσέλσι στην πρώτη εξάδα της ανταγωνιστικότατης Πρέμιερ Λιγκ.

Ο ερχομός του Ρώσου μεγιστάνα φέρνει μία έκρηξη εκπληκτικών μεταγραφών, όπως αυτών των Χουάν Σεμπαστιάν Βερόν, Ερνάν Κρέσπο, Άντριαν Μούτου, Ντάμιεν Νταφ και Κλοντ Μακελελέ, αλλά μαζί τους εγκαθιδρύεται και η φήμη πιθανής αντικατάστασης του Ιταλού, με ονόματα όπως του ομοσπονδιακού τεχνικού Σβεν-Γκόραν Έρικσον να έρχονται στο προσκήνιο. Παρ’ όλα αυτά ο Ρανιέρι παραμένει στον πάγκο και οδηγεί μαεστρικά την Τσέλσι στην καλύτερη θέση (2η) στην ιστορία της, πίσω μόνο από τους «Invincibles» της Άρσεναλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο eyap.gr

 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags