Πιερλουίτζι Κολίνα: Ιστορία γράφτηκε κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μιας και οι καθυστερήσεις διήρκησαν άνω των δέκα λεπτών και έσπασαν κάθε ρεκόρ από το Μουντιάλ 1966, μιας και στο πρώτο μέρος του Αγγλία – Ιράν οι καθυστερήσεις διήρκησαν 14:08 λεπτά, ενώ ένα λεπτό λιγότερο διήρκησε ο έξτρα χρόνος στο δεύτερο μέρος, στο β’ μέρος του αγώνα ΗΠΑ – Ουαλία ο έξτρα χρόνος είχε διάρκεια 10:34, ενώ και το δεύτερο 45λεπτο του Σενεγάλη – Ολλανδία είχε έξτρα χρόνο 10:03.

Αυτό που κάναμε από τη Ρωσία ήταν να υπολογίζουμε καλύτερα το χρόνο που θα πρέπει να αποζημιώνεται. Είπαμε σε όλους ότι μπορεί να βλέπουν τον τέταρτο να δείχνει μεγάλο αριθμό λεπτών καθυστερήσεων. Εάν θέλουμε να δούμε περισσότερο ενεργό χρόνο παιχνιδιού, τότε χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι να δίνουμε τέτοιου είδους καθυστερήσεις.

Σκεφτείτε πως σε ένα ματς μπαίνουν τρία γκολ. Ο πανηγυρισμός μπορεί να διαρκέσει και ενάμιση λεπτό. Έτσι χάνεις πέντε με έξι λεπτά παιχνιδιού. Θέλουμε να υπολογίζουμε με ακρίβεια τον χρόνο που θα προσθέτουμε σε κάθε ημίχρονο. Αυτό μπορεί να το κάνει ο τέταρτος. Έγινε με επιτυχία στη Ρωσία, περιμένουμε το ίδιο στο Κατάρ”, ανέφερε σε δηλώσεις του στο ESPN ο πρόεδρος διαιτησίας της FIFA, Πιερλουίτζι Κολίνα για το γεγονός.