Facebook Pixel Πικρή νίκη για την Ουρουγουάη, κέρδισε την Γκάνα άνετα αλλά δεν της έφτανε (vid)
| 2022-12-02 19:03:00

Πικρή νίκη για την Ουρουγουάη, κέρδισε την Γκάνα άνετα αλλά δεν της έφτανε (vid)

Sportdog Team
Πικρή νίκη για την Ουρουγουάη, κέρδισε την Γκάνα άνετα αλλά δεν της έφτανε (vid)

Η Ουρουγουάη κέρδισε... άνετα την Γκάνα, μετά από ένα χαμένο πέναλτι των Αφρικανών, ωστόσο αποκλείστηκε λόγω των γκολ με τη Νότια Κορέα.

Η Ουρουγουάη κέρδισε με 2-0 την Γκάνα χάρη σε δύο γκολ του Αρασκαέτα, ωστόσο αποκλείστηκε, εξαιτίας της νίκης της Νότιας Κορέας επί της Πορτογαλίας.

Οι Ασιάτες χάρη στο γκολ του Χουάνγκ Χι Τσαν στο 90+1' νίκησαν την ομάδα του Φερνάντο Σάντος και προκρίθηκαν χάρη στο κριτήριο της καλύτερης επίθεσης. Κάτι που προκάλεσε έναν αρκετά οδυνηρό αποκλεισμό για τους Ουρουγουανούς με τον Λουίς Σουάρες να ξεσπάει και να βάζει τα κλάματα.

Ούτως ή άλλως ήταν ένα ματς στο οποίο οι παίκτες της Ουρουγουάης είχαν τον έλεγχο του ματς από το χαμένο πέναλτι της Γκάνας και έπειτα, οπότε θα έπρεπε να έψαχναν με περισσότερο πάθος ένα τρίτο γκολ.

Το ματς: 

Στα πρώτα λεπτά το ματς ήταν αρκετά ισορροπήμενο και το πρώτο δεκάλεπτο κύλησε χωρίς κάποια μεγάλη φάση. Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 15΄, με τον Ινιάκι να κάνει πάσα στον Αγιού, ο οποίος έστειλε τη μπάλα πάνω στον Ροσέτ. Ουσιαστικά αυτή ήταν η φάση από την οποία προήλθε και το πέναλτι της Γκάνας, μιας και αρχικά ο Κούντους είχε υποδειχθεί σε θέση οφσάιντ.

 

Τελικά δεν υπήρχε οφσάιντ και χρεώθηκε πέναλτι, με την Ουρουγουάη να διαμαρτύρεται έντονα. Παρόλα αυτά ο Ροσέτ ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε το πέναλτι του Αγιού! Κάτι που... ξύπνησε την Ουρουγουάη, η οποία στο 23΄ έχασε τέραστια ευκαιρία με τον Νούνιες να προσπαθεί να σκάψει τον αντίπαλο κίπερ, ωστόσο ο Σαλισού έκανε τεράστια επέμβαση.

Πάντως η Ουρουγάη βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα, μιας και στο 26΄ έκανε το 1-0, χάρη στον Αρασκαέτα. Το σουτ του Σουάρες το απέκρουσε ο Ζίγκι, με τον Αρασκαέτα να παίρνει το ριμπάουντ με κεφαλιά και να ανοίγει τον δρόμο για την πρόκριση.

 

Οι Ουρουγουανοί μάλιστα έδειξαν να... καθαρίζουν το ματς στο 32΄, μιας και έκαναν το 2-0 πάλι με τον Αρασκαέτα. Σε εκείενο το σημείο έπιασε τρομερό σουτ και νίκησε ξανά την άυνα της Γκάνας.

 

Το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε χωρίς κάποια άλλη μεγάλη φάση. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν κάτι παραπάνω από φανερό πως η Ουρουγουάη ήθελε να παγώσει τον ρυθμό και για αυτό έκανε σχετικά αργές επιθέσεις, δίνοντας κυρίως έμφαση στην άμυνα της. Πάντως, σε εκείνη άνηκε η μεγάλη φάση, μιας και στο 65΄ έγινε ωραία ομαδική δουλειά, με τον Πελίστρι να στέλνει τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 71΄ ο Ζίγκι είπε όχι αυτή τη φορά σε μακρινό σουτ του Βαλβέρδε, ενώ στο 71΄ δοκίμασε το πόδι του και ο Κούντους. Στο 77΄ ο Βαλβέρδε δοκίμασε από μακριά το πόδι του χωρίς επιτυχία και στη συνέχεια η Γκάνα ανέβασε αισθητά την αποδοσή της. Στο 79΄ ο Σεμένιο έκανε συρτό διαγώνιο σουτ, με τη μπάλα να καταλήγει άουτ, ενώ στην επόμενη φάση ο Ροσέτ έκανε τρομερή απόκρουση σε σουτ του Κούντους.

Η Ουρουγουάη στο 85΄ έμαθε ότι... θα αποκλειόταν εάν παρέμενε το 2-0, ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το πολυπόθητο γκολ, με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Οι ενδεκάδες

Ουρουργουάη: Ροσέτ, Βαρέλα, Χιμένες, Κόατες, Ολιβέρα, Πελίστρι (66' Ντε Λα Κρουζ), Βαλβέρδε, Μπεντανκούρ (34' Βεσίνο), Ντε Αρασκαέτα (Γκόμες), Σουάρες (66' Καβάνι), Νούνιες

Γκάνα: Ζιγκί, Σεϊντού, Αμαρτέι, Σαλισού, Ραχμάν, Παρτέι, Σαμέντ, Κουντους, Αντ. Αγιού, Τζ. Αγιού, Γουίλιαμς

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags