Facebook Pixel Σαν σήμερα το 1964 ο Παναθηναϊκός κάνει το έπος και κατακτά το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα!
| 2023-05-25 17:27:00

Σαν σήμερα το 1964 ο Παναθηναϊκός κάνει το έπος και κατακτά το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα!

Sportdog Team
Σαν σήμερα το 1964 ο Παναθηναϊκός κάνει το έπος και κατακτά το πρώτο αήττητο πρωτάθλημα!

Τη χρονιά 1963/64 ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το 7ο πρωτάθλημα της ιστορίας του, το οποίο παραμένει μέχρι και σήμερα το πιο ιστορικό, καθώς ήταν αήττητο.

Ο Παναθηναϊκός νικάει 1-0 τον Ολυμπιακό μέσα στο στάδιο Καραϊσκάκη και πετυχαίνει τον ανεπανάληπτο άθλο να πάρει αήττητος το Πρωτάθλημα Ελλάδας. Το γκολ σημειώνει ο Βαγγέλης Πανάκης, ο οποίος αναδεικνύεται συγχρόνως πρώτος σκόρερ τον «τριφυλλιού» με 15 τέρματα στο ενεργητικό του.

Είναι το περίφημο αήττητο πρωτάθλημα. Μια επίδοση αξεπέραστη ακόμα και σήμερα, 51 χρόνια μετά! Με 24 νίκες και 6 ισοπαλίες η ομάδα του Στέφαν Μπόμπεκ έκανε… περίπατο.

Ειδικά από το Δεκέμβριο και μετά με 13 σερί νίκες ο Παναθηναϊκός άφησε τους πάντες να βλέπουν την πλάτη του. Το αήττητο σφραγίστηκε με τον καλύτερο τρόπο με νίκη στο «Καραϊσκάκης» την τελευταία αγωνιστική επί του Ολυμπιακού με 1-0 χάρη σε γκολ του Δομάζου. Πρώτος σκόρερ της σεζόν ο Πανάκης με 16 γκολ.

Στο Πρωτάθλημα του 1964 έπαιξαν οι: Οικονομόπουλος, Βουτσαράς, Βόμβας, Καμάρας, Ανδρέου, Σ. Αγγελόπουλος, Τζουνάκος, Γιαννακόπουλος, Πιτυχούτης, Σούρπης, Λουκανίδης, Παπουλίδης, Παναγιωτίδης, Χολέβας, Δομάζος, Παπαεμμανουήλ. Θεοφάνης, Τουμπέλης, Παπουτσάκης, Πανάκης, Κομιανίδης.

 
Πηγή: SanSimera.gr

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags