Facebook Pixel Ελλάδα - Ιρλανδία: Αφήνει υποσχέσεις η Εθνική - Νίκη κόντρα στην Ιρλανδία με πολύ καλή εμφάνιση - Έρχεται crash test με Γαλλία (vid)
| 2023-06-16 23:45:00

Αφήνει υποσχέσεις η Εθνική - Νίκη κόντρα στην Ιρλανδία με πολύ καλή εμφάνιση - Έρχεται crash test με Γαλλία (vid)

Sportdog Team

Πολύ σημαντική νίκη στην προσπάθεια πρόκρισης στην τελική φάση του του Euro 2024 πέτυχε η Εθνική μας, που επικράτησε με 2-1 των Ιρλανδών στην OPAP Arena και πλέον ετοιμάζονται να αντιμετωπίσουν την Γαλλία.

Ελλάδα – Ιρλανδία: Νίκη… χρυσάφι για την Εθνική μας ομάδα που κέρδισε με 2-1, με γκολ των Μπακασέτα και Μασούρα, ενώ είχε ισοφαρίσει ο Κόλινς, την Ιρλανδία κάνοντας το δύο στα δύο στην προκριματική φάση του Euro 2024 και να ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει χωρίς άγχος την Γαλλία, εκτός έδρας, την προσεχή Δευτέρα (19/6). Οι διεθνείς μας ήταν πολύ καλοί στην μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και άξιζαν να έχουν βρει κι άλλη φορά δίχτυα, ενώ εκεί που χρειάστηκε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έδειξε γιατί πολλοί τον θεωρούν από τους καλύτερους ευρωπαίους τερματοφύλακες αυτή τη στιγμή.

Το ματς: Με το πόδι στο… γκάζι ξεκίνησε η Γαλανόλευκη την αναμέτρηση στην OPAP Arena μιας και τα πρώτα λεπτά εφτά λεπτά έφτασε τρεις φορές κοντά στο γκολ. Αρχικά στο 5’ ο Μαυροπάνος θα σουτάρει από κοντά, με τον Μπαζούνου να αποκρούει δύσκολα, ενώ μετά την εκτέλεση κόρνερ ένα μακρινό σουτ του Μπακασέτα δεν θα βρει στόχο. Δύο λεπτά μετά και πάλι ο αρχηγός της Εθνικής θα δοκιμάσει το πόδι του από μακριά, όμως ο τερματοφύλακας των Ιρλανδών θα αποκρούσει δύσκολα. Στο 11’ ο Μασούρας θα βγει στην πλάτη της άμυνας και θα υπάρξει σύγκρουση με τον Μπουζούνου, με τη φάση να συνεχίζεται και στη συνέχεια ο Μπάλντοκ θα κάνει την σέντρα με την μπάλα να σταματάει στο χέρι αμυντικού των φιλοξενούμενων, με τον διαιτητή μετά τη χρήση VAR να καταλογίζει το πέναλτι.

Την εκτέλεση θα αναλάβει στο 15’ ο Τάσος Μπακασέτας, που δεν θα έχει πρόβλημα κάνοντας το 1-0 για το σύνολο του Γκουστάβο Πογιέτ. Η πρώτη υποψία φάσης για τους Ιρλανδούς θα έρθει δύο λεπτά μετά το γκολ όταν μετά από σέντρα που θα γίνει από δεξιά, ο Κουρμπέλης θα κάνει τελευταία στιγμή την προβολή και τον Βλαχοδήμο να μπλοκάρει πριν τα πράγματα γίνουν επικίνδυνα. Οι φιλοξενούμενοι όπως ήταν λογικό άρχισαν να κερδίζουν έδαφος στον αγωνιστικό χώρο, όμως χωρίς να μπορούν να απειλήσουν την εστία της Εθνικής μας. Τα πράγματα όμως θα… στραβώσουν για το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μιας και οι Πράσινοι θα καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση στο 27’.

Μετά από σέντρα και πρώτη κεφαλιά μέσα στην περιοχή, ο Κόλινς θα βγει απέναντι από τον Βλαχοδήμο πλασάροντας σωστά και κάνοντας το 1-1, με το τέρμα αρχικά να ακυρώνεται ως οφσάιντ, αλλά μετά τη χρήση VAR αποφασίστηκε να μετρήσει κανονικά. Η Γαλανόλευκη θα προσπαθήσει να αντιδράσει άμεσα και στο 34’ ο Μπακασέτας θα κάνει ακόμα ένα σουτ από μακριά, με τον Μπουζούνου όμως ξανά να αποκρούει. Ακόμα μια καλή στιγμή  για την Εθνική μας θα έρθει στο 42’ με τον Μασούρα να κάνει ωραία κίνηση από δεξιά και να γυρίζει την μπάλα, με τον Πέλκα να κάνει το σουτ από το ύψος να κοντράρει και να καταλήγει στον Μπαζούνου.

Η Ελλάδα θα καταφέρει να πάρει προβάδισμα με το… καλημέρα του δεύτερου μέρους και συγκεκριμένα στο 49’ όταν ο Μπακασέτας θα κάνει μια εξαιρετικά κάθετη πάσα στον Μσούρα που από πλάγια θέση θα κάνει ένα εκπληκτικό πλασέ με το αριστερό κάνοντας το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι μετά το τέρμα που θα δεχθούν θα ανεβάσουν ψηλότερα τη γραμμή άμυνάς τους, προσπαθώντας να πιέσουν τους διεθνείς μας, κάτι που τους έκανε να έχουν τη κατοχή μπάλας. Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Γκουστάβο Πογιέτ είχαν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα προσπαθώντας, όποτε είχαν την ευκαιρία να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι διεθνείς μαζί έδειχναν αρκετά κουρασμένοι, κάτι που τους δυσκόλευε αρκετά στο να κρατάνε μπάλα και τους Ιρλανδούς να προσπαθούν να πιέσουν.

Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα, μετά από αρκετή ώρα, θα απειλήσουν και θα φτάσουν κοντά στη ισοφάριση, όταν στο 72’ ο Κόλινς θα εξαπολύσει έναν… κεραυνό από μακριά με τον Βλαχοδήμο να αποκρούει δύσκολα κρατώντας το προβάδισμα. Εφτά λεπτά μετά ήταν η ώρα της Εθνικής μας να φτάσει κοντά στο γκολ, όταν η Γαλανόλευκη θα βγει στην κόντρα με τον Φούντα να «κουβαλάει» την μπάλα από τα αριστερά, να την γυρίζει στον Γιακουμάκη μέσα στην περιοχή, αλλά το πλασέ του τελευταίου να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Στο 90+2' ο Βλαχοδήμος θα κρατήσει το σκορ, κάνοντας σημαντική επέμβαση σε σουτ του Κόλινς μέσα από την περιοχή ενώ στα υπόλοιπα λεπτά δεν θα υπάρξει κάτι αξιοσημείωτο με το 2-1 να παραμένει μέχρι τέλους, με τους Ιρλανδούς μάλιστα να ολοκληρώνουν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Ντόχερτι στο 90+5'.

Σκόρερ: 15’ Μπακασέτας (πεν), 49’ Μασούρας – 27’ Κόλινς

Ελλάδα: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Μαυροπάνος, Τσιμίκας, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης, Μάνταλος (90' Σιώπης), Μπακασέτας, Πέλκας (71’ Φούντας), Μασούρας, Παυλίδης (70’ Γιακουμάκης).

Ιρλανδία: Μπαζούνου, Ντόχερτι, Οντάουντα (53’ ΜακΚλιν), Έγκαν (89' Πάροτ), Κούλεν, Φέργκιουσον, Ίντα (46’ Τζόνστον), Κόλινς, Μολούμπι (80’ Ομπαφέμι), Λένιχαλ, Σμολμπον (53’ Νάιτ).

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags