Facebook Pixel Έπεσε μαχόμενη στο Παρίσι! "Εκτέλεσε" την εξαιρετική Εθνική ο Εμπαπέ - Όλα λάθος πήγαν για Μαυροπάνο (VID)
| 2023-06-19 23:48:00

Έπεσε μαχόμενη στο Παρίσι! "Εκτέλεσε" την εξαιρετική Εθνική ο Εμπαπέ - Όλα πήγαν λάθος για Μαυροπάνο (VID)

Sportdog Team

Ο Γάλλος άσος έβαλε το γκολ που έψαχνε και η Εθνική μας πλήρωσε ένα πολύ κακό ματς από τον Μαυροπάνο! Αξιοσημείωτη η αμυντική προσήλωση των Ελλήνων διεθνών, με τον Μπάλντοκ να... σβήνει τον Εμπαπέ!

Η Εθνική Γαλλίας των Γκριεζμάν και του Εμπαπέ χρειάστηκε μια επανάληψη πέναλτι του δεύτερου για να κερδίσει με 1-0 την χώρα μας, σε ένα ματς που η χώρα μας είδε τον Ντίνο Μαυροπάνο να κάνει την χειρότερη εμφάνιση της καριέρας του και να δέχεται μια οριακή ήττα από τους Γάλλους που δεν έχασαν πολλές σημαντικές ευκαιρίες. Μάλιστα, ο Εμπαπέ στο πρώτο μέρος είχε... χαλασμένο μυαλό από το μαρκάρισμα του συγκλονιστικού Μπάλντοκ, αφού ζήτησε τρεις φορές πέναλτι. 

Όσον αφορά το επιθετικό κομμάτι δεν χάσαμε κάποια μεγάλη ευκαιρία, παρά μόνο ένα μακρινό σουτ του Μάνταλου και ένα του Μπακασέτα.

Aξίζει να σημειωθεί πως η Γαλλία έκανε το 4/4 χωρίς να έχει δεχθεί γκολ μέχρι στιγμής στον όμιλο μας, ενώ η Ελλάδ είναι στην δεύτερη θέση με νίκες σε 3 αναμετρήσεις, ενώ οι Ολλανδοί έχουν παίξει μόλις 2 αγώνες και το ματς με την Ελλάδα τον Σεπτέμβριο προβλέπεται να είναι αρκετά κομβικό για την τύχη της πρόκρισης των δύο ομάδων.

Η Ελλάδα στις 7 Σεπτεμβρίου ταξιδεύει στην Ολλανδία, ενώ στις 10 του ίδου μήνα θα υποδεχθεί το αδύναμο Γιβραλτάρ.

Πρέπει να τονιστεί πως το αποψινό ματς ήταν αναμφίβολα το πιο σκληρό ματς στην καριέρα του Μαυροπάνου, μιας και έκανε το πέναλτι στο 52΄ στον Γκριεζμάν με εγκληματικό μαρκάρισμα, στην συνέχεια ήταν ο λόγος που ο Εμπαπέ εκτέλεσε ξανά (και ευστόχησε) το χαμένο πέναλτι που είχε πιάσει ο Βλαχοδήμος, ενώ ως αποκορύφωμα αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη στο 69΄ για νέο μαρκάρισμα που έκανε.

Το ματς: 

 

Με την έναρξη του αγώνα η Ελλάδα προσπάθησε να γίνει απειλητική και ο Σιώπης έβγαλε μια έξυπνη μπαλιά στην πλάτη των γάλλων, ωστόσο ο Μενιάν πρόλαβε και καθάρισε την φάση πριν γίνει απειλητκός ο Μασούρας. Στην αμέσως επόμενη φάση οι Γάλλοι ζήτησαν πέναλτι για κράτημα του Μπάλντοκ στον Εμπαπέ, ωστόσο ορθά δεν δόθηκε το παραμικρό. Η πρώτη φάση των Γάλλων ήρθε στο 6΄, όπου τα σουτ των Τεό Ερνάντεζ και Κολό Μουανί δεν απέιλησαν. Στο 8΄ ο Μπάλντοκ δυσκόλεψε αρκετά τον Εμπαπέ, ενώ στο 11΄ ο Τσιμίκας καθάρισε γύρισμα του Γάλλου σούπερ σταρ.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Βλαχοδήμος ένιωσε ενοχλήσεις στο 12΄ και εκεί ξεκίνησε το ζέσταμα ο Πασχαλάκης! Οι Γάλλοι συνέχισαν να απειλούν... όσο όσο και στο 25΄ ο Εμπαπέ σέντραρε, με τον Κολό Μουανί να αστοχεί στην κεφαλιά που πήρε. Στο 27΄ ο Εμπαπέ εκμαίευσε και άλλο πέναλτι, χωρίς να συγκινήσει τον Λαόθ. Η μεγαλύτερη φάση του πρώτου μέρους άνηκε στους Γάλλους, όταν ο Κομάν έβγαλε τρομερή σέντρα, ο Κουντέ πήρε την κεφαλιά, ωστόσο ο Βλαχοδήμος ήταν σε ετοιμότητα και δεν είδαμε άλλη φάση στο πρώτο μέρος.

Πάντως αυτό που προκάλεσε τρομερή εντύπωση ήταν πως οι Γάλλοι ζήτησαν 4 φορές πέναλτι στο πρώτο μέρος. Εν τέλει μάλιστα... δικαιώθηκαν. μιας και ο Μαυροπάνος πήγε... να αποκεφαλίσει τον Γκριζμάν, ο οποίος μάτωσε, με τον Έλληνα άσο να γλιτώνει την κόκκινη, ωστόσο ο Λαόθ καταλόγισε το πέναλτι, ορθώς. Πάντως, στο 53΄ σε πρώτο χρόνο ο Βλαχοδήμος απέκρουσε, ωστόσο επειδή ο Μαυροπάνος μπήκε νωρίτερα από ότι έπρεπε, έδωσε την ευκαιρία στον Εμπαπέ να εκτελέσει ξανά και να κάνει το 1-0. Αυτό ήταν και το 40ο γκολ του Γάλλου με τους τρικολόρ.

Μετά το γκολ του Εμπαπέ η Ελλάδα απείλησε στο 65΄ με δυνατό σουτ του Μάνταλου, έξω από την περιοχή και τον Μενιάν να μπλοκάρει, μιας και ήταν καλά τοποθετημένος. Στο 69΄ το εφιαλτικό ματς για τον Μαυροπάνο ολοκληρώθηκε, μιας και ανέτρεψε τον Κόλο Μουανί έξω από την περιοχή. Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε αρκετά, με την Ελλάδα να βγάζει μια ευκαιρία στο 87΄ με ταχύτατη κόντρα, ωστόσο το σουτ του Φούντα κατέληξε σε κόρνερ! Το αξιοσημείωτο στο τέλος του αγώνα ήταν πως ο Λαόθ επέλεξε να δώσει 14΄ καθυστερήσεις, χωρίς να αλλάξει κάτι.

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags