Facebook Pixel Το παλιό «Διηπειρωτικό» αλλάζει δέρμα και εμφάνιση. Εκατό εκατομμύρια ευρώ το πριμ κατάκτησης!
| 2023-06-27 17:07:00

Το παλιό "Διηπειρωτικό" αλλάζει δέρμα και εμφάνιση - Εκατό εκατομμύρια ευρώ το πριμ κατάκτησης!

του Αλεσσάντρο Μερκιόρι
Το παλιό "Διηπειρωτικό" αλλάζει δέρμα και εμφάνιση - Εκατό εκατομμύρια ευρώ το πριμ κατάκτησης!

Πρόκειται για μία πρόταση- επιθυμία χρόνων του Ελβετού προέδρου της, Τζάννι Ινφαντίνο, ιδέα που πήρε σάρκα και οστά τον περασμένο Φεβρουάριο

 Από το 2025, η ποδοσφαιρική διοργάνωση που ως παιδιά αποκαλούσαμε «Διηπειρωτικό», και ως ενήλικες «Παγκόσμιο Συλλόγων» θα ονομάζεται «Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων της Fifa», με 32 φιναλίστ από τις έξι Συνομοσπονδίες που βρίσκονται κάτω από την ομπρέλα της Παγκόσμιας, Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Με φάσεις των ομίλων, στιλ Champions League και με την τελική θριαμβεύτρια να βάζει στην τσέπη της άλλα 100εκ. ευρώ.

Πρόκειται για μία πρόταση- επιθυμία χρόνων του Ελβετού προέδρου της, Τζάννι Ινφαντίνο, ιδέα που πήρε σάρκα και οστά τον περασμένο Φεβρουάριο, στη Ζυρίχη όταν τελικά ψηφίστηκε από το σύνολο του λεγόμενου International Board of Football.

 Η πρώτη διοργάνωση του νέου format έπρεπε να διεξαχθεί το 2021 στην Κίνα, λόγω όμως Covid το ιστορικό της ντεμπούτο ορθά μετατέθηκε για το ’25 σε γήπεδα και πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Αμερικής που ένα χρόνο αργότερα θα φιλοξενήσουν και το ιστορικό, πρώτο Μουντιάλ με 32 ομάδες το οποίο θα συνδιοργανώσουν Ηνωμένες Πολιτείες, Μεξικό και Καναδάς. Άγνωστο ακόμη σε ποιες πόλεις, το που και το πότε, παρά μόνο ότι οι φιναλίστ θα παίζουν μπάλα μεταξύ τους για ένα ολόκληρο μήνα.

 Από τις 32, τη μερίδα του λέοντος πήρε η Uefa με δώδεκα φιναλίστ, ακολουθούν η Conmebol (Λατινική Αμερική) με έξι, η Afc (Ασία), η Caf (Αφρική), η Concacaf (Βόρεια και Κεντρική Αμερική) με τέσσερις, η Ocf (Ωκεανία) με μία και η διοργανώτρια χώρα με την εναπομείνασα, επίσης μία.

 Όσον αφορά την Ευρώπη και με δεδομένο ότι θα λάβουν μέρος μόνο όσες έχουν στεφθεί πρωταθλήτριες κατά τη διάρκεια της 4ετίας 2021-2024, μέχρι στιγμής οι σίγουρες είναι οι Ρεάλ Μαδρίτης, η Τσέλσι και η Μάντσεστερ Σίτι. Όχι όμως η Λίβερπουλ, γιατί η κάθε χώρα έχει δικαίωμα να στείλει μόνο δύο εκπροσώπους από το κάθε πρωτάθλημα. Το επόμενο κριτήριο είναι λοιπόν το γενικό ranking της Uefa, όπου τουλάχιστον αυτή τη στιγμή βρίσκονται αρκετά ψηλά οι Ίντερ, Μπάγερν Μονάχου, Παρί Σεν Ζερμέν, Μπενφίκα, Γιουβέντους, Μπαρτσελόνα, Πόρτο, Ντόρτμουντ. Μίλαν, Νάπολι.

 Από τις υπόλοιπες Συνομοσπονδίες, η Ασία θα στείλει πιθανότητα τις Αλ- Χιλάλ και Ουράβα Ρεντς, η Αφρική την Αλ- Αχλί και την Ουϊντάντ Καζαμπλάνκα, η Κεντρική και Βόρεια Αμερική τις Λεόν, Μοντερέι και Σιάτλ Σάουντερς, η Λατινική Αμερική τις Παλμέιρας και Φλαμένγκο. Είναι ακόμη νωρίς και κυρίως ρευστά. Το μόνο βέβαιο είναι ότι θα γίνει κι ότι θα δώσει την ευκαιρία στη νικήτρια να βάλει στην τσέπη της κι άλλο, φρέσκο χρήμα.  

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags