Facebook Pixel Άρης: Κοιτά προς τα πάνω με Φαμπιάνο! Προκρίθηκε και βλέπει Ντιναμό Κιέβου (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-08-03 23:12:00

Κοιτά προς τα πάνω με Φαμπιάνο! Προκρίθηκε και βλέπει Ντιναμό Κιέβου ο Άρης (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 1-0 με γκολ του Βραζιλιάνου στο 80' και πήραν το εισιτήριο για τον τρίτο γύρο των προκριματικών του Conference League.

Στον τρίτο γύρο των προκριματικών του Conference League προκρίθηκε ο Άρης. Η ομάδας της Θεσσαλονίκης επικράτησε 1-0 με γκολ του Φαμπιάνο και σε συνδυασμό με το σκορ του πρώτου αγώνα (1-1) πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα βρεθεί αντιμέτωπη με τη Ντιναμό Κιέβου.

Το γκολ της νίκης και της πρόκρισης σημείωσε στο 80' ο Φαμπιάνο!

Η 11άδα

Ο Κουέστα υπερασπίστηκε τα δοκάρια με τον Εμπακατά στο δεξί άκρο της άμυνας, Φεράρι στο αριστερό (αντί του Ματαρίτα) και στόπερ Φαμπιάνο και Ουντουμπάτζο (εν τη απουσία του Μπράμπετς). Ο Τζούρασεκ τοποθετήθηκε δίπλα στον Νταρίντα, κάτι που οδήγησε τον Λούκας Ρουπ σε ρόλο άτυπου δεκαριού. Αριστερά αγωνίστηκε ο Πάλμα, δεξιά ο Μενέντεζ και στην κορυφή ο Μορόν, που ξεκίνησε για πρώτη φορά βασικός.

Τον κράτησε ο Κουέστα

Όπως και στο παιχνίδι του Ερεβάν, έτσι και σε αυτό της Θεσσαλονίκης, οι Αρμένιοι μπήκαν πιο δυνατά στο παιχνίδι και δημιούργησαν δύσκολες καταστάσεις για τον Άρη. Οι Καυκάσιοι είχαν τρομερή ταχύτητα στο παιχνίδι τους και έβγαιναν γρήγορα στις αντεπιθέσεις, δημιουργώντας απειλητικές καταστάσεις. Και πάλι όμως αναδείχτηκε ήρωας ο Κουέστα, ο οποίος ήταν σοβαρός και έκανε και μία καθοριστική επέμβαση στο 18’ σε πλασέ του Γένε, ενώ στο ίδιο χρονικό σημείο εξουδετέρωσε προσπάθεια του Καστανέιρα.

Οι «κίτρινοι» άρχισαν να ισορροπούν το παιχνίδι από το 20’ και μετά, χωρίς ωστόσο να κάνουν κάποια κλασσική φάση. Ο Πάλμα μόνο είχε κάποια σουτ, ενώ η πρώτη ευκαιρία καταγράφηκε στο 24’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του παίκτη από την Ονδούρα, ο οποίος είναι γνωστό ότι είναι καλός στα στημένα.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης κατάφερε να αφυπνιστεί από την αδράνεια του πρώτου. Οι Θεσσαλονικείς έφτιαξαν κάποιες καλές στιγμές, με πρωταγωνιστές Σαβάριο και Μορόν, με τον τελευταίο να έχει μία πολύ καλή στιγμή στο 48’ με γυριστό σουτ, όπως και τέσσερα λεπτά αργότερα με κεφαλιά που απέκρουσε σε κόρνερ ο Ερμάκοφ.

Στο 70’ όμως η Αραράτ έδειξε ότι είναι παρούσα στο παιχνίδι, με το σουτ του Γένε να φεύγει για λίγο άουτ, με τον Κουέστα να μη φαίνεται έτοιμος να αντιδράσει… Αυτό ήταν μία παρένθεση. Δέκα λεπτά αργότερα η πίεση των γηπεδούχων απέφερε καρπούς. Ύστερα από φαλτσαριστή εκτέλεση φάουλ του Πάλμα στην καρδιά της περιοχής, ο προωθημένος Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά  και άνοιξε το σκορ.

Το 1-0 παρέμεινε μέχρι τέλους με τον Άρη να παίρνει την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Conference League, όπου θα συναντήσει την ουκρανική, Ντιναμό Κιέβου.

Το πρώτο ματς με τους Ουκρανούς  θα γίνει σε μια εβδομάδα στο "Κλεάνθης Βικελίδης", ενώ η ρεβάνς θα γίνει στο Βουκουρέστι.

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags