Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος πήρε την απόφαση να υπογράψει στον Ολυμπιακό παρά τις αναμενόμενες αντιδράσεις που υπήρξαν, εξαιτίας του παρελθόντος του στον Παναθηναϊκό. Ο νεαρός άσος θεώρησε εξαιρετική την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε και μετακόμισε στο Λιμάνι ώστε να βρει ξανά τα πατήματά του μετά από μία κακή σεζόν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Ο Αλεξανδρόπους είναι πολύ... πεινασμένος για ποδόσφαιρο και νιώθει πως έχει πράγματα να αποδείξει. Άλλωστε η πρώτη του σεζόν στην Πορτογαλία δεν κύλησε όπως το ονειρευόταν, αντιθέτως πήγε την καριέρα του πίσω. Δεν κατάφερε ποτέ να προσαρμοστεί, δεν κέρδισε την εμπιστοσύνη του προπονητή του και αγωνίστηκε ελάχιστα. Ελπίζει πως στον Ολυμπιακό τα πράγματα θα εξελιχθούν διαφορετικά και γι' αυτό θα τα δώσει όλα από την πρώτη μέρα ώστε να πείσει τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Πάντως, το πρώτο δείγμα του Έλληνα μέσου αποτελεί σίγουρα ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση. Τα αποτελέσματα του Αλεξανδρόπουλου στα εργομετρικά τεστ μετά τη συμφωνία του με τον Ολυμπιακό ήταν εξαιρετικά, δείγμα του ότι ο νεαρός άσος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Δεν είναι τυχαίο που ο Μαρτίνεθ τον συμπεριέλαβε στη λίστα για τα ματς με τη Γκενκ και είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του κόντρα στους Βέλγους!



Προσπάθεια για δυνατό μεταγραφικό χτύπημα

Σε ό,τι αφορά τα μεταγραφικά του Ολυμπιακού, πληροφορίες αναφέρουν πως οι Ερυθρόλευκοι δεν έχουν ξεγράψει την περίπτωση του Ράφα Μιρ. Παρά την απόκτηση του Αγιούμπ Ελ Κααμπί, δεν αποκλείεται να γίνει ακόμα μία κίνηση ως... κερασάκι στην τούρτα, προκειμένου να ενισχυθεί σημαντικά η επιθετική γραμμή.

Η υπόθεση του Ισπανού σέντερ φορ παραμένει δύσκολη εξαιτίας των οικονομικών απαιτήσεων της Σεβίλλης, αλλά και της ξεκάθαρης προτεραιότητας του παίκτη να συνεχίσει σε ομάδα της πατρίδας του. Πάντως, όσο δεν κλείνει σε άλλον σύλλογο, ο Κορδόν δεν ξεχνά τον Μιρ καθώς θεωρείται μία εξαιρετική περίπτωση όχι μόνο για τον Ολυμπιακό αλλά για οποιαδήποτε ελληνική ομάδα. Το θέμα είναι για πόσο είναι διατεθειμένοι να περιμένουν οι Πειραιώτες, εάν το "σίριαλ" τραβήξει μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Βέβαια, ο έμπειρος Κορδόν γνωρίζει πως πρέπει να έχει εναλλακτικές λύσεις σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν πρόκειται να "εγκλωβιστεί" περιμένοντας το "ναι" ενός συγκεκριμένου παίκτη. Καλά ενημερωμένες πηγές αναφέρουν ότι βολιδοσκοπεί περιπτώσεις επιθετικών από τη Λατινική Αμερική, την αγορά της οποίας γνωρίζει πολύ καλά. Από εκεί αποκτήθηκαν οι Φρέιρε, Πορόσο και δεν θα είναι οι τελευταίοι...

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πρώτος με διαφορά… ύψους! Αυτός είναι ο αντί-Ρέαμπτσιουκ - Από τον Ολυμπιακό στην Εθνική Ισπανίας (Vid)