Facebook Pixel Άρης για πρόκριση! Ο Πάλμας σκόραρε πάλι και έδειξε Μιχάλη (ΒΙΝΤΕΟ)
| 2023-08-10 23:09:00

Άρης για πρόκριση! Ο Πάλμα σκόραρε πάλι και "έδειξε" Μιχάλη (ΒΙΝΤΕΟ)

Sportdog Team

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 1-0 της Ντιναμό Κιέβου και πήρε προβάδισμα για τη ρεβάνς κόντρα στους Ουκρανούς.

Μπορεί κόντρα στην Αραράτ ο Άρης να μην έδειξε καλό πρόσωπο, με τη Ντιναμό Κιέβου όμως εμφανίστηκε σοβαρότερος και κατάφερε να πάρει το προβάδισμα πρόκρισης για τα πλέι οφ του Conference League! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης επικράτησε 1-0 των Ουκρανών με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Πάλμας και σε μία εβδομάδα θα κληθεί να υπερασπιστεί το σκορ του πρώτου αγώνα.

Έκπληξη με Μοντόγια

Ο Τόλης Τερζής έδωσε φανέλα βασικού στον Μάρτιν Μοντόγια που ήταν και η έκπληξη της 11άδας στο δεξί άκρο της άμυνας Ο Κουέστα υπερασπίστηκε τα δοκάρια με τους Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο στόπερ και τον  Φεράρι αριστερό μπακ. Στη μεσαία γραμμή την τριάδα των χαφ αποτελούσαν οι Τζούρασεκ, Ζούλς και Νταρίντα. Στις πτέρυγες της επίθεσης βρέθηκαν ο Κάρλσον στα δεξιά, αριστερά ο Πάλμα και στην κορυφή ο Λορέν Μορόν.

Καλησπέρα με Μοντόγια

Ο Άρης μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, ανέλαβε την κυριαρχία, προσπάθησε να κυκλοφορήσει γρήγορα τη μπάλα και σε φάση άμυνας, να πιέσει ψηλά, ώστε να εκβιάσει το λάθος, να κλέψει μπάλες και να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των Ουκρανών. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν από πολύ νωρίς. Στο 4’ ο Μοντόγια έκλεψε τη μπάλα έξω από την περιοχή, σούταρε, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο δίπλα από την εστία.

Η επόμενη καλή στιγμή των «κιτρινόμαυρων» ήρθε οχτώ λεπτά αργότερα. Ο Φεράρε δοκίμασε σουτ μέσα στην περιοχή, ο Μπούστσαν απέκρουσε με υπερένταση, η μπάλα στην επαναφορά πήγε στα πόδια του Ζουλς, η προσπάθεια του οποίου κατέληξε εκτός του γηπέδου. Στο 24’ οι γηπεδούχοι έχασαν μία ακόμα ευκαιρία. Ύστερα από λάθος του Σιρότα, , η μπάλα στρώθηκε στον Κάρλσον, ο οποίος έκανε το δυνατό σουτ από καλή θέση με την μπάλα να κοντράρει στον Ντούμπιντσακ και να καταλήγει σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Ντιναμό ισορρόπησε το παιχνίδι, πήρε την κατοχή της μπάλας και έγινε περισσότερο συμπαγής στα μετόπισθεν με αποτέλεσμα ο Άρης, να μην μπορεί να βρει χώρους και να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις. Οι Ουκρανοί πάντως πριν τη λήξη του ημιχρόνου βρέθηκαν πολύ κοντά στο γκολ, με σουτ του Γιαρμολένκο που είχε εξαιρετικό βαθμό δυσκολίας, γιατί ήταν εντός περιοχής με τη μπάλα να κοντράρει και να αλλάζει πορεία, κατευθυνόμενη προς τα δίχτυα, ο Κουέστα όμως αντέδρασε σωτήρια, κάνοντας σημαντική επέμβαση προ του επερχόμενου Μπενίτο.

Πάλμα με πέναλτι και αφιέρωση σε Μιχάλη

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης έδειξε τις ορέξεις του ξανά από πολύ νωρίς, με τον Μορόν να απειλεί με σουτ στα 20’’ από την έναρξή του, ενώ στο 65’ ο Μπούστσαν απέκρουσε κεφαλιά του Νταρίντα. Στο 68’ όμως οι Θεσσαλονικείς κέρδισαν πέναλτι από χέρι του Σιρότα με τον Πάλμα να ευστοχεί από τα 11 βήματα και να πανηγυρίζει σηκώνοντας φανέλα της ομάδας με το όνομα του αδικοχαμένου φίλου της ΑΕΚ και τον αριθμό «29» όσα και τα χρόνια του Μιχάλη Κατσουρή, ο οποίος δολοφονήθηκε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 μετά από επεισόδια που προκάλεσαν χούλιγκανς της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Οι Ουκρανοί στη συνέχεια προσπάθησαν να ανεβούν και να πιέσουν ψηλά, για να διεκδικήσουν την ισοφάριση. Στο 71’ το μακρινό σουτ του Καμπάγιεφ κατέληξε στην αγκαλιά του Κουέστα,  τέσσερα λεπτά αργότερα όμως η προσπάθεια του Σαμπαρένκο ήταν περισσότερο επικίνδυνη, με τον Ισπανό τερματοφύλακα, να βλέπει τη μπάλα να περνά για λίγο άουτ. Ωστόσο στο 89’, τα αντανακλαστικά του γκολκίπερ του Άρη λειτούργησαν σωστά σε σουτ του Γιαρμολένκο. Στις καθυστερήσεις ο Άρης έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Μορόν να βγάζει μπαλιά για τον Μενέντες, το πλασέ του οποίου έβγαλε ενστικτωδώς ο κίπερ της Ντιναμό. Έτσι το 1-0 παρέμεινε ως τελικό σκορ.

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Μοντόγια, Φαμπιάνο, Οντουμπάτζο, Φεράρι, Ζουλ, Τζούρασεκ (Ρουπ 58'), Νταρίντα (Πάβισιτς 82'), Κάρλσον (Μενέντες 58'), Πάλμα (Ματαρίτα 76'), Μορόν

Ντιναμό Κιέβου (Λουτσέσκου): Μπούστσαν, Τίμτσικ, Ποπόφ, Σιρότα, Ντούμπνιτσακ, Σίντορτσουκ (Βράζχο 82'), Σαπαρένκο (Σεπέλεφ 81'), Γιαρμολένκο, Καμπάϊεφ (Βολόσιν 82'), Μπουγιάλσκι, Μπενίτο

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags