Facebook Pixel Ντάνιελ Ποντένσε: Η Έκπληξη του Μαρτίνεθ στο Ντέρμπι
| 2023-09-18 21:24:00

Επιθυμία Μαρινάκη η έκπληξη Μάρτινεθ! "Μηχανάκι" που έψαχνε 3 χρόνια ο Ολυμπιακός - Επίθεση 30 χούλιγκαν!

του Παναγιώτη Νικολάου
Επιθυμία Μαρινάκη η έκπληξη Μάρτινεθ! "Μηχανάκι" που έψαχνε 3 χρόνια ο Ολυμπιακός - Επίθεση 30 χούλιγκαν!

Συνδυάζει φυσική κατάσταση, με τεχνική και εκρηκτικότητα, αλλά και φαντασία με αποτελεσματικότητα. Είναι δεμένος με την ομάδα του Πειραιά. Δεν μπόρεσε κανείς να μπει στα... παπούτσια του.

Η έκπληξη της ενδεκάδας του Ολυμπιακού στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια ήταν χωρίς αμφισβήτηση η παρουσία του Ντάνιελ Ποντένσε. Παρότι μετρούσε λίγες ημέρες και προπονήσεις από την επιστροφή του στην ομάδα του Πειραιά, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον εμπιστεύτηκε και του έδωσε φανέλα βασικού. Και ο 27χρονος εξτρέμ με την εμφάνισή του στο κρίσιμο παιχνίδι της 4ης αγωνιστικής της Super League τον δικαίωσε. Ήταν λες και δεν έλειψε ούτε μία μέρα από τότε που άφησε το λιμάνι για την περιπέτεια στην Αγγλία.

 

Ο Ντάνιελ Ποντένσε ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018. Ο βραχύσωμος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός ήταν ξεκάθαρα επιλογή του Πέδρο Μαρτίνς, ο οποίος είχε αναλάβει εκείνη την περίοδο το πηδάλιο της ομάδας του Πειραιά. Κατάφερε να πείσει λοιπόν τη διοίκηση των «ερυθρόλευκων» να πάρει έναν παίκτη, ο οποίος είχε εγκαταλείψει  μαζί με άλλους του συμπαίκτες τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας το 2017, επειδή δέχθηκαν επίθεση από οπαδούς κατόπιν παρότρυνσης του πρόεδρου της ομάδας. Εκείνη την περίοδο (το 2018 δηλαδή), η υπόθεσή του είχε γίνει ένα μικρό σίριαλ, εν τέλει όμως ο Ποντένσε ντύθηκε στα ερυθρόλευκα με τη μεταγραφή να κοστίζει στην ελληνική ομάδα 7 εκατ.Ευρώ.

Γιατί δεν ξέχασε τον Ολυμπιακό

Η ιστορία της άνανδρης επίθεσης από 50 χούλιγκαν απασχόλησε για αρκετό καιρό μετά τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας τον Μάρτιο του 2019, όπως ανέφερε ο πορτογαλικός Τύπος, ξέσπασε σε κλάματα. «Ήταν σαν ζώνη πολέμου. Φοβήθηκα πολύ ακόμα και για τη ζωή μου», δήλωσε μετά από μερικούς μήνες ο Ποντένσε.

Θα αναρωτηθείτε βέβαια, γιατί ανασύρουμε αυτές τις ιστορίες από το φάκελο του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή. Μα γιατί ο Ολυμπιακός αποτέλεσε ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή του Ποντένσε. Του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί ξανά σε κορυφαίο επίπεδο, μετά από έναν εξάμηνο τραυματισμό και την ιστορία με τη Σπόρτινγκ και να δείξει τί αξίζει. Εξάλλου οι εμφανίσεις του σε Champions League και Europa League με την ερυθρόλευκη φανέλα μνημονεύονται ακόμα από τους οπαδούς.

Ο ρόλος του Πέδρο Μαρτίνς

Ξεχωριστό κεφάλαιο σε αυτήν την ιστορία όμως είχε και ο άνθρωπος που τον έφερε στον Ολυμπιακό. Το έχει παραδεχτεί ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής σε συνέντευξή του, ότι οφείλει πολλά στον Πέδρο Μαρτίνς  «Με βοήθησε πολύ με την ένταξη ξανά στην ομάδα και την ψυχική ανάστασή μου», δήλωνε τον Μάιο του 2020 στο «Mais Futebol», πιστώνοντας στον συμπατριώτη του τη μεταγραφή του στη Γουλβς. Όπως έχει παραδεχτεί σε ελληνικό Μέσο, τη διετία που έπαιξε στον Ολυμπιακό, απέκτησε τη σταθερότητα και την ποιότητα που έπρεπε, για να πάρει μεταγραφή στην Premier League.

 

Και φυσικά η ομάδα του Πειραιά καρπώθηκε από αυτήν τη κίνηση ένα τεράστιο ποσό, με τις πληροφορίες να υποστηρίζουν, ότι αγγίζει τα 25 εκατ.Ευρώ. Βέβαια από το 2020 μέχρι τη φετινή μεταγραφική περίοδο, ο Ολυμπιακός έψαχνε τον αντί-Ποντένσε, έναν παίκτη με τα δικά του χαρακτηριστικά δηλαδή, ο οποίος θα μπορεί να συνδυάζει φυσική κατάσταση, με τεχνική και εκρηκτικότητα, αλλά και φαντασία με αποτελεσματικότητα. Παρότι παρέλασαν δεκάδες ονόματα τα τελευταία τρία χρόνια. Οι «ερυθρόλευκοι» δεν βρήκαν ποτέ τον παίκτη που να του μοιάζει. Ούτε ο Εμρέ Μορ, ούτε ο Χένρι Ονιεκούρου, ούτε ο Ζοάο Καρβάλιο, ούτε ο Ντάνιελ Ζίνγκερναγκελ που αποκτήθηκαν δεν κατάφεραν να μπούνε στα παπούτσια του. Ήταν πολύ στενά για να καλύψουν αυτόν τον ρόλο.  

Τον ήθελε διακαώς ο Μαρινάκης

Από τη στιγμή που είδε την ευκαιρία, ο Ολυμπιακός άρχισε να δουλεύει την επιστροφή του πραγματικού Ποντένσε στο λιμάνι! Ποιός να συγκριθεί μαζί του άλλωστε; Το ήθελε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, αλλά και ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής, ο οποίος απέρριψε δύο μεγάλες προτάσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα, από την Αλ Ντουχαϊλ του Κατάρ και από την Αλ Ετιφάκ από τη Σαουδική Αραβία, πιέζοντας με τον τρόπο του τη διοίκηση της Γουλβς για το come back, το οποίο έκανε κρότο σαν πραγματική βόμβα.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ τον ξεκίνησε βασικό και ο Ποντένσε έδειξε πόσο πολύ έλειψε αυτά τα 3,5 χρόνια από την ομάδα του Πειραιά. Ήταν ο πρωταγωνιστής του Ολυμπιακού, ο άνθρωπος που έτρεξε, από τα πόδια του πέρασαν οι περισσότερες ενέργειες των «ερυθρόλευκων» (έβγαλε 31) και έβγαλε την ασίστ για το γκολ του Ελ Κααμπί.

Μάλιστα πολλοί φίλοι της ομάδας παραδέχτηκαν, ότι εμφανίστηκε πολύ καλύτερος απ’ότι τον θυμόμασταν στην Ελλάδα. Εξάλλου επέστρεψε ωριμότερος και καλύτερος αγωνιστικά, καθώς βελτιώθηκε και εξελίχθηκε ακόμα περισσότερο στην Premier League. Το σημαντικότερο είναι (και όπως εξηγήσαμε και παραπάνω), ότι ο ποδοσφαιριστής είναι δεμένος με την ομάδα και θέλει να βγάλει πράγματα στο χορτάρι, να γίνει το βασικό γρανάζι, ένα μηχανάκι για τη μηχανή που έχει στήσει γέτος ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ. 
 

 

*** ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "Προσέφερε" τη νίκη ο Μαρτίνεθ, έγινε... Αναστόπουλος ο Ελ Κααμπί - Δεν αντέχει ο Βίντα, ξεζουμισμένος ο Πινέδα! 
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags