Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Έσπασε την "κατάρα" ο Γιακουμάκης, διόρθωσε την γκάφα ο Ρέτσος - Να μην την... πάθουμε πάλι όπως στην Ολλανδία!
| 2023-10-14 00:35:00

Έσπασε την "κατάρα" ο Γιακουμάκης, διόρθωσε την γκάφα ο Ρέτσος - Να μην την πάθουμε πάλι όπως στην Ολλανδία!

του Παναγιώτη Νικολάου
Έσπασε την "κατάρα" ο Γιακουμάκης, διόρθωσε την γκάφα ο Ρέτσος - Να μην την πάθουμε πάλι όπως στην Ολλανδία!

Οι... αμυντικοί Πέλκας-Μασούρας και ο άψογος Μαυροπάνος! Ποιοι ξεχώρισαν από τους 11 "καμικάζι" του Πογέτ στο Δουβλίνο και ποιο είναι το στοιχείο που πρέπει να προσέξουμε ιδιαιτέρως στον "τελικό" της Δευτέρας.
 

Ο στόχος επετεύχθη στο Δουβλίνο, με την Εθνική Ελλάδας να παρουσιάζεται σοβαρή και πειθαρχημένη, να "χτυπά" αποτελεσματικά στις ευκαιρίες που δημιούργησε και να παίρνει μία υπερπολύτιμη νίκη. Μετά την απογοητευτική εικόνα και την τριάρα στην Ολλανδία, οι παίκτες του Πογέτ ξαναβρήκαν το νεύρο τους και μπήκαν σαν "καμικάζι" στο ματς με τους Ιρλανδούς, αφού το τρίποντο ήταν επιβεβλημένο.

Η Ελλάδα και ο Πογέτ λυτρώθηκαν στο 1-0 όχι μόνο επειδή έδωσε το προβάδισμα σε ένα "must-win" παιχνίδι αλλά και γιατί... επιτέλους βρήκε δίχτυα ένας σέντερ φορ! Ήταν ιδιαιτέρως προβληματικό για την ομάδα να διαθέτει τόσες ποιοτικές λύσεις στην επίθεση (Γιακουμάκης, Παυλίδης, Ιωαννίδης, έμεινε έξω ο Δουβίκας) αλλά να μην μπορεί να βρει ένα γκολ από τον φουνταριστό της για τόσο καιρό. Ας ελπίσουμε πως το γκολ του Γιακουμάκη θα αποτελέσει την αρχή για να μπει τέλος σε αυτή την "κατάρα".

Ο Μασούρας έβαλε τη σφραγίδα του σκοράροντας σε ακόμα ένα κρίσιμο ματς, ενώ ο Πέλκας πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και του έλειψε μόνο το γκολ. Αξίζει ειδική μνεία σε αυτούς τους δύο όχι μόνο για την καλή τους απόδοση στην επίθεση αλλά και για τη διάθεση που έβγαλαν στον αμυντικό τομέα, ντουμπλάροντας όπως έπρεπε τα πλάγια μπακ. Ειδικά η αμυντική επαγρύπνηση του Πέλκα από το 10' και έπειτα (μετά από ένα μουδιασμένο ξεκίνημα) βοήθησε την Εθνική να αντιμετωπίσει τον Ογκμπένε, ο οποίος στα πρώτα λεπτά δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Τσιμίκα. Από την απέναντι πλευρά είχαμε ελάχιστα θέματα, καθώς οι Ρότα και Μασούρας αντιμετώπισαν αποτελεσματικά τον Νάιτ. Μην ξεχνάμε επίσης τη σωτήρια επέμβαση του Μασούρα πάνω στη γραμμή, μετά από κεφαλιά του Ντόχερτι στο 82'!

Ο Ρέτσος κάλυψε επάξια το κενό του Χατζηδιάκου, με μοναδικό ψεγάδι στην εμφάνισή του μία γκάφα (στο 33' "πούλησε" την μπάλα με λάθος πάσα λίγο από την ελληνική περιοχή), που όμως διόρθωσε αμέσως. Γενικότερα "έδεσε" γρήγορα σαν δίδυμο με τον Μαυροπάνο, ο οποίος ήταν ίσως ο MVP της Ελλάδας καθαρίζοντας κάθε φάση στη μεγάλη περιοχή. Ο Βλαχοδήμος δήλωσε "παρών" όποτε χρειάστηκε, παρά το γεγονός ότι δεν είχε αγωνιστικό ρυθμό μιάς και δεν παίζει βασικός στη Νότιγχαμ.

Η αναμέτρηση με την Ιρλανδία μπορεί να πει κανείς ότι αποτέλεσε τρόπον τινά μία καλή πρόβα ενόψει Ολλανδίας τη Δευτέρα. Κυρίως λόγω του τρόπου παιχνιδιού των Ιρλανδών, οι οποίοι σήκωναν την μπάλα σε κάθε ευκαιρία, με την αμυντική μας τετράδα να ανταποκρίνεται εξαιρετικά στις περισσότερες περιπτώσεις. Ασφαλώς οι Ολλανδοί δεν παίζουν ακριβώς όπως η Ιρλανδία, ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι διαθέτουν έναν δίμετρο σέντερ φορ (Βέγκχορστ) και αρκετά ακόμα ψηλά κορμιά, κάτι που τους δίνει τη δυνατότητα να γίνονται ιδιαίτερα απειλητικοί όταν παίζουν με σέντρες από τα πλάγια. Στο εκτός έδρας ματς με τους Οράνιε η ζημιά έγινε από αέρος και η ελληνική άμυνα εκτέθηκε, συνεπώς ας ελπίσουμε πως τη Δευτέρα οι διεθνείς μας θα παρουσιαστούν προετοιμασμένοι σε αυτόν τον τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ; Οι δύο κορυφαίες 11αδες της Super League αξίας 126 εκατ. - Εκτός Φορτούνης, Βίντα, Τάισον και Ιωαννίδης

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags