Facebook Pixel "Γλίτωσε ο Ολυμπιακός από Αζάρ - Απροπόνητος, τεμπέλης, με κιλά - Δεν ήθελαν... Χάμες οι Κορδόν, Μαρτίνεθ"
| 2023-10-19 18:08:00

"Γλίτωσε ο Ολυμπιακός από Αζάρ - Απροπόνητος, τεμπέλης, με κιλά - Δεν ήθελαν... Χάμες οι Κορδόν, Μαρτίνεθ"

του Παναγιώτη Νικολάου
"Γλίτωσε ο Ολυμπιακός από Αζάρ - Απροπόνητος, τεμπέλης, με κιλά - Δεν ήθελαν... Χάμες οι Κορδόν, Μαρτίνεθ"

"Θλάση την πρώτη εβδομάδα; Όχι ξανά το ίδιο λάθος"! Θα μπορούσε ο Βέλγος παικταράς να φορέσει τα ερυθρόλευκα και αν ναι, θα έκανε την διαφορά στην Ελλάδα; Τo sportdog.gr παρουσιάζει τι συνέβη και τι δεν συνέβη το καλοκαίρι με τον πρώην άσο της Ρεάλ και τους Πειραιώτες.

Ολυμπιακός: Μια ιστορία από το πρόσφατο, πολύ πρόσφατο, παρελθόν ήρθε στο προσκήνιο από το ξεσκόνισμα που έκανε το sportdog στο μπλοκάκι με τις σημειώσεις του, δεδομένου ότι η απόφαση του Εντέν Αζάρ να αποσυρθεί από την αγωνιστική δράση είχε και ελληνικό ενδιαφέρον.

Αρκεί να γυρίσουμε λίγο καιρό πίσω στο ημερολόγιό μας και να φτάσουμε στις αρχές και τα μέσα Αυγούστου, όταν η περίπτωση του διεθνή Βέλγου άσου είχε συνδεθεί αρχικά με τη Νότιγχαμ Φόρεστ και στη συνέχεια με τον Ολυμπιακό!

Ο Αζάρ είχε "καθίσει" τα τελευταία χρόνια πάνω στο συμβόλαιό του με τη Ρεάλ Μαδρίτης και, όταν ολοκληρώθηκε αυτό τον περασμένο Ιούλιο, έμεινε χωρίς ομάδα αλλά χωρίς ακόμα να έχει αποφασίσει τι θα κάνει στην καριέρα του. Κι εδώ αξίζει να θυμίσουμε ότι η μεταγραφή του στη Ρεάλ Μαδρίτης από την Τσέλσι είχε κοστίσει 115 εκατ. ευρώ στην ισπανική ομάδα (με το market value του παίκτη, τότε, να είναι στα 150 εκατ. ευρώ!).

Μάλιστα, ακόμα και λίγες ημέρες πριν αποσυρθεί από την ενεργό δράση, το αξία του στο ποδοσφαιρικό Χρηματιστήριο ήταν στα 5 εκαρτ. ευρώ, ενδεικτικό της αξίας του παίκτη! Για να επιστρέψουμε, όμως, στο ελληνικό ενδιαφέρον γύρω από τον Αζάρ, το πολύ καλό όνομα που είχε στην Αγγλία έκανε τη Νότιγχαμ να ασχοληθεί μαζί του, καθώς ο σύλλογος έχει το μέγεθος, το brand name για να τον προσελκύσει. 

Το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό, φυσικά, που έχει κοινό ιδιοκτήτη με την αγγλική ομάδα και μπορεί να μην συμμετέχει στην Premier League αλλά είναι σαφές ότι μπορεί να προσφέρει συνθήκες πρωταθλητισμού, συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και, φυσικά, ένα μεγάλο συμβόλαιο. Να γράψουμε κάτι ακόμα: Ήταν στη μέση και οι Κορδόν-Μαρτίνεθ που δεν έχουν καθόλου αυτή τη φιλοσοφία, να φέρουν δηλαδή παίκτες τύπου Μαρσέλο και Χάμες Ροντρίγκες - Δηλαδή ποδοσφαιριστές που δεν έχουν κίνητρο στην καριέρα τους. Και σύμφωνα με την πληροφορία που υπήρχε τότε, είχαν κόψει την περίπτωσή του πριν προλάβει να γίνει θέμα.

"Απροπόνητος και τεμπέλης - Παραπάνω κιλά και θλάση - Γλίτωσε ο Ολυμπιακός"

Το sportdog επικοινώνησε με τον δημοσιογράφο Βαγγέλη Λυκάκη, που γνωρίζει πολύ καλά το ποδόσφαιρο στην Ισπανία, για να εμπλουτίσουμε το ρεπορτάζ. "Απροπόνητος ήταν. Από τη Ρεάλ τον είχαν τελειώσει, αλλά και ο Ολυμπιακός μετά το περσινό πάθημα με τους Μαρσελο και Χάμες, δε νομίζω ότι θα έκανε τα ίδια λάθη", ανέφερε ο καλός συνάδελφος και πρόσθεσε:

"Ήταν τεμπέλης ο τύπος. Είχε κάνει καλό Μουντιάλ με το Βέλγιο, ήταν σούπερ ταλαντούχος και παιχταράς αλλά είχε γυρίσει στη Ρεάλ εκείνο το καλοκαίρι με 4-5 κιλά παραπάνω και χωρίς προετοιμασία γιατί έπαιζε στο Μουντιάλ. Στην προπόνηση είχε βγάλει θλάση στην πρώτη εβδομάδα. Έμεινε έναν μήνα εκτός, επέστρεψε και είχε υποτροπή που τον είχε κρατήσει άλλον έναν μήνα εκτός; Πώς να κάνει καριέρα έτσι; Υπήρχε και ο ανταγωνισμός, τότε, για μια θέση στην 11άδα με τον Μπέιλ, τον Μπενζεμά, κάτι καλούς πιτσιρικάδες που είχε, τότε, η Ρεάλ".

Πώς φτάσαμε στο να μείνει ελεύθερος από τη Ρεάλ;

"Δεν δουλεύε στην προπόνηση, δεν έπαιζε, και είχε αράξει στο συμβόλαιό του. Όταν έληξε, έφυγε".

Θα μπορούσε να βρει κίνητρο για ένα-δύο χρόνια στον Ολυμπιακό;

"Γλίτωσε ο Ολυμπιακός, αν και θα έκανε καμία ντρίπλα στην Ελλάδα και θα τους ξετρέλαινε όλους. Αλλά θεωρώ ότι και οι Κορδόν και Μαρτίνεθ δεν θα ψάρωναν με το βιογραφικό του. Το παιδί δεν έχει διάθεση για να παίξει μπαλα".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Για... 8.2 εκατ. λόγους δεν παίζει ο Βλαχοδήμος στη Νότιγχαμ - Γιατί τον ήθελε ο Μαρινάκης - Ο όρος για Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags