Facebook Pixel Εθνική Ελλάδας: Νο1 φαβορί για Ελλάδα ο Σάντος, "αγαπάει τη χώρα" - "Χωρίς συμβόλαιο ο Χιμένεθ" - Και όνομα έκπληξη!
| 2023-11-19 14:57:00

Νο1 φαβορί για Ελλάδα ο Σάντος, "αγαπάει τη χώρα" - "Χωρίς συμβόλαιο ο Χιμένεθ" - Και όνομα έκπληξη!

του Παναγιώτη Νικολάου
Νο1 φαβορί για Ελλάδα ο Σάντος, "αγαπάει τη χώρα" - "Χωρίς συμβόλαιο ο Χιμένεθ" - Και όνομα έκπληξη!

Οι "αμφιβολίες" για Πογέτ και η επόμενη μέρα. Η Εθνική ετοιμάζεται να δώσει μάχη για την πρόκριση στο Euro, ωστόσο παράλληλα ψάχνονται στην ΕΠΟ και για το θέμα του προπονητή. Όλα παραμένουν ανοιχτά...

Εθνική Ελλάδας: Η επόμενη μέρα στην Εθνική φαίνεται ότι σχεδιάζεται ήδη, καθώς oι τελευταίες δηλώσεις του Γκουστάβο Πογέτ έχουν δημιουργήσει... αναταράξεις εσωτερικά, ενώ υπήρχαν πολλές φορές και κάποιες επιλογές του που ξένισαν ακόμα και συνεργάτες του. Σε αυτό το πλαίσιο, προφανώς και χρεώνεται ότι επί των ημερών του ο Κώστας Φορτούνης, ο Έλληνας ποδοσφαιριστής με την καλύτερη φόρμα αυτή την περίοδο, αποφάσισε να αποσυρθεί από την Εθνική ομάδα στα 31 του χρόνια. 

Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι η επόμενη μέρα στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, δεδομένου ότι η ομάδα δεν μπορεί να μείνει ακέφαλη. Ποιοι είναι υποψήφιοι για να βρεθούν στη θέση του Πογέτ. Εδώ κυριαρχούν ήδη δύο γνωστοί στο ελληνικό κοινό από τα παλιά, που έχουν το ειδικό βάρος αλλά και την ικανότητα για να φέρουν επιτυχίες με τη γαλανόλευκη. Για ποιους πρόκειται; Είναι ο Φερνάντο Σάντος και Μανόλο Χιμένεθ!

Φερνάντο Σάντος - "Αγαπάει την Ελλάδα - Καλή δουλειά στην Εθνική - Ξανά ανταγωνιστική και δυνατή"

Από την πιάτσα βγαίνει προς τα έξω ότι είναι το απόλυτο φαβορί για να πάρει τη θέση. Το προηγούμενο διάστημα, μετά την αποχώρησή του από την Εθνική ομάδα της Πολωνίας, είχε συνδεθεί το όνομά του με τον ΠΑΟΚ - Σε έναν ρόλο τεχνικού συμβούλου στον Δικέφαλο. Φαίνεται, όμως, ότι στα 69 του χρόνια έχει ακόμα το κέφι για να είναι προπονητής επιπέδου και να μην αποσυρθεί στα γραφεία.

"Είναι ελεύθερος, αγαπάει την Ελλάδα, γιατί όχι; Φυσικά και μπορεί να έρθει, άλλωστε στην Ελλάδα έχει κάνει καλή δουλειά και αυτό το αναγνωρίζουν όλοι. Και τον αγαπούν όλοι", ανέφερε μέσω του sportdog ο Μίγκελ Κορέια, γνωστός Πορτογάλος δημοσιογράφος, και στη συνέχεια συμπλήρωσε: "Απλά ο Σάντος δεν μιλάει πολύ στον Τύπο και εδώ στην Πορτογαλία δεν έχει ακουστεί αυτή η προοπτική, της επιστροφής στην Ελλάδα δηλαδή".

Μπορεί να τα καταφέρει ξανά στην Ελλάδα;

"Εννοείται! Πιστεύω ότι θα γίνει ξανά πολύ δυνατή και ανταγωνιστική η Εθνική ομάδα της Ελλάδας με τον Σάντος στην άκρη του πάγκου".

Μανόλο Χιμένεθ - "Τον εχουν διώξει δύο φορές από την  Αλ Ουάχντα" - Νο2

Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει άριστα το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς οι τρεις θητείες του στην ΑΕΚ τον έχουν κάνει expert. Αυτό το διάστημα συνεργάζεται με την Σέριο Πορτένιο, της Παραγουάης (η Αμερική είναι η τρίτη ήπειρος στην οποία εργάζεται!), στην οποία έχει ρόλο συμβούλου. Προφανώς μπορεί ανά πάσα στιγμή να αποχωρήσει για λογαριασμό της Εθνικής Ελλάδας.

"Τον έχουν διώξει δύο φορές από την Αλ Ουάχντα. Δεν έχει πάρει και συμβόλαιο αν το παρατηρήσει κανείς, γιατί εκεί είναι ένα κλειστό κλαμπ που ανακυκλώνονται οι προπονητές", ανέφερε στο sportdog o δημοσιογράφος Δημήτρης Σιώρης, που γνωρίζει άριστα το αραβικό ποδόσφαιρο.

Θα μπορούσε αν έρθει στην Ελλάδα να δώσει προοπτική στην Εθνική ομάδα; Είναι σίγουρο ότι το όνομά του μπορεί να εμπνεύσει, γνωρίζει τις συνθήκες και δεν χρειάζεται χρόνο προσαρμογής. Παρόλα αυτά η περίπτωσή του έχει ιεραρχηθεί στη θέση Νο2.

Ο τρίτος δρόμος

Μπορεί να υπάρξει άλλη λύση που δεν έχει γραφτεί; Σαφώς, καθώς ακριβώς επειδή ο Πογέτ είχε φτάσει στο ταβάνι του στην εθνική ομάδα και το ήξεραν όλοι, υπάρχει πλήθος προπονητών (μεταξύ των οποίων και Έλληνες!) που έχουν προταθεί στην ΕΠΟ. Δηλαδή υπάρχει ήδη συλλογή από βιογραφικά, τα οποία εξετάζονται διαγώνια.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Σάντος θα είναι δεδομένα ο επόμενος προπονητής. Αν όμως δεν προχωρήσει η περίπτωσή του (για παράδειγμα υπάρχουν φωνές που αναφέρουν ότι είναι σε ηλικία που δεν μπορεί να δώσει μακρόπνοο όραμα), όπως και η περίπτωση του Χιμένεθ (εδώ οι φωνές θυμίζουν πόσο έντονα έχει συνδεθεί με την ΑΕΚ!), προφανώς και η Εθνική ομάδα δεν θα μείνει χωρίς προπονητή.

Υπάρχει μια σειρά από προτάσεις που εξετάζονται, αλλά για την ώρα χλιαρά. Γιατί στον βαθμό που ο Σάντος είναι ελεύθερος και η ΕΠΟ ψάχνει για προπονητή, είναι περίπου δεδομένου ότι θα σμίξουν ξανά οι δρόμοι τους. 

***ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η κρυφή συμφωνία Σαββίδη - Μελισσανίδη, για αυτό είναι στον... αέρα ο Πογέτ - Η Νο1 ομάδα φαβορί για "Ντελια"!
 

 

Ακολουθήστε το sportdog.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Tags